Wednesday, January 28, 2009

rindu dendam

me and budak ticik still in KL

semlm time kat umah nenek Puchong.. got one call..

kakak: auntyyyyy.. bila nk balik cni (cni=Penang)?
me: ari sabtu baru balik
kakak: awat balik lambat sgt? kakak dah ghindu kat adik hafiy
me: uncle have to work.. x boleh balik laaa.. ari sabtu baru balik
kakak: alaaaaaaaa... xbest aa.. pak lang (my cousin, my mak ndak's son - standard 6) pun nk ckp dengan adik hafiy nih
pak lang: hafiy.. bila nk balik cni.. jom ronda kampung.. basikal dah ready..
(budak ticik tgh merenung henpon time nih.. muka ala ala kagum "macam pernah ku dengar suara ini.. tp di mana yaa??")
kakak: aunty aunty balik cepat tau.. semua org ghindu adik hafiy.. ibu ayah tok tokwan semua..umah tok juai keta.. ada car waja, ada car kancil, car SAGA, car Wira ada dua.. one blue.. one red (aku ala ala blur part nih-but end up paham sebab tuh menunjukkan semua org kumpul kat umah aku.. my aunties and cousins)
me: ok ok.. nanti aunty balik.. (me so ngantuk time nih.. ala ala malas nk layan.. bley? aunty yang kejam)

plus.. my sis and my mak still komplot menipu tok wan which is my dad dat budak ticik won't go back to Penang.. budak ticik will stay in KL with atok and nenek Puchong.. so here's a few ayat2 keluhan tokwan

  • ishh.. hafiy x balik cni.. kita rindu dendam kat dia dah nih
  • kena pi cari tiket ketapi nih.. nk pi KL tgk hafiy
  • hafiy kat KL dok ngan nenek dia ka?

pelik la my dad nih.. kakak 5 yrs old tuh layak la kena bohong kan? dia yg umoq 60++ pon tertipu gaks.. adoii.. ayah ayahh.. don't worry.. budak ticik akan kemana saja mama dia pergi.. abah dia keja siang mlm.. tak terlyn itu budak ticik..

so kesimpulan.. utk setahun nih.. Penang-KL-Penang-KL-Penang.. yang menjadik mangsa = poket abah.. yang kaya tokey Shell + tokey PLUS highway

layanzzzz


video

-blink blink eyes yang menjadi kegilaan ramai-

Tuesday, January 27, 2009

Entry Khas Utk Budak JUE!!

CIK JUE

aku sangat TENSIII!!!!

aku terasa seperti ada yang tidak kena dengan "ORANG ITU"

buleh dak hang mai lepak umah aku utk kita bergosip bersama-sama

SUNGGUH AKU TENSIII!!!!!

Sunday, January 25, 2009

Google Images TAG !!

lagik satu TAG homework yg di peram.. buat yg nih sbb nmpk mcm senang skek.. yg susah2 tuh kira halal leh tak? kahkahkah.. sungguh tak aci.. buat award dgn TAG sng jaa.. TAG panjang2 tinggai.. x buat.. apa punyaaa turrr CapT nih..

this homework from UmiSufira.. and ada a few yg TAG kot.. tp x jumpak lak dlm blog depa..

The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer. After that tagged 6 people.

I am SekRendah-teacher-to-be

I really want to go to...LOTR-shooting-spot

My favourite place...

of coz Penang-nice food

My favourite things..
my-little-orange-house

My Fav Drink
ice-lemon-tea

My fav food

with-drumstickORthigh-part-only


My favourite colour

purple-so-sweet


I live in...
can-you-see-that?

I was born in..


can-you-see-that-"TAJAM"-hill

My School/ collegeUTMandSokSek-diHATIKU

My Fav story...
can-watch-this-hundreds-times

My hobby...huhuhu-but-don't-have-so-much-time-now


I wish...
i-want-TWO-money-and-big house

saya terasa sangat rajin dalam menyiapkan Tag Homework ini sehingga bersungguh2 ada caption utk setiap pics.. me so poyo!!! kahkahkah

i don't want to Tag anybody coz me so ketinggalan zaman oredi for this one.. cam hampess!!

my Blog Cute??


punya la lama terperam award nih.. hadoiii.. org lain dah lama tepek award nih.. aku baru hegeh2 nk wat.. huhuhu.. al maklum laa.. cikgu-to-be yang sgt la bz nya.. tuh baru to-be.. kalau dah betoi2 xtau la camna..

received this one from kak nasz sayang ibu mamaDhea and maybe ada lagik kot.. tp x jumpak lak dlm blog depa.. thankss to all okehh..

The rules of this award are:-

1. Copy Badge “2008 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda


2. Link atau ceritakan kembali siapa yg memberikan award ini kepada anda

kak nasz - mama to Zara d Model yang sgt kiyut, tembam dan mantopp!! hehehe.. umah parents dia bertentang dgn umah my PIL.. her adik is my hubby fren since skolah2 dulu.. dolu2 sebelom kak nasz kawenn.. around 6.30am camtuh akan serempak dgn dia dah kluaq keja.. + her ayah and adiks oso go to skewl.. kan kak zura?? gelap lagik time tuh.. hehehe..

sayangibu aka cikgu intan.. alam maya fren.. bleh korek rahsia nk jadik cikgu yg best from her.. lembut jek nampak.. but i know.. dia mesti garang kalau kat skolah.. dpt bayangkan jeritan dgn pitching yang mantopp tuh berkeliaran bebudak lari.. hehehehe

mamaDhea.. impress dgn ini mother.. keja+handle 2 kids+ smbg study.. sungguh kagum dgn cara dia membahagikan masa

3.Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya..

1) Tak suka bawak handbag.. but suka beli handbag.. tp end up terperam ja handbag tuh.. bawak purse yg comey jaa.. ekceli bkn purse pun.. more on kantung taruk syiling.. segala kad humban dlm tuh.. sungguh x sistematik
2) Suka masak.. tp rasanya sethn nih kena rehat sbb kalut dgn homework.. hehehe
3) Tak berapa suka budak.. tp suka mengajaq.. aku dpt rasakn yang aku akan jadik cikgu yg garang
4) Fobia driving.. tp skang dah terpaksa bawak sebab maktab dgn umah kena ulang alik.. some more me got brand new WhiteViva.. present from encik abah.. kalau x bawak.. memang harus aku kena pelangkung
5) Sangat suka sakat adik jantan sekor aku tuh.. dia sgt sengal.. kalau dia mintak duit or apa2.. pasti akan berderet2 soklan sebab, kenapa, nk buat apa, awat tak mcm tuh, awat tak mcm nih... sampai dia tensen.. end up bagi jugak duit tuh
6) Suka mengenakan encik abah dlm apa jua acara dan keadaan.. dan encik abah? walaupun asik di kenakan.. dia mentenn terkena utk kesekian kalinya
7) Suka main basketball.. when I form 1.. I wakil Penang for netball.. bila naik form 3 br realize that netball no kepuasan at all for me.. tukaq ke basketball.. yessss.. this is sooo meee!!! but org slalu buat muka pelik bila org mlayu men basketball some more pompuan.. apa tah masalah depa..
8) Currently mcm ada new things yg aku suka.. Gimnastik.. bleh?? hahaha.. this is one of the subjek under my course.. satu jam kelas Gimnastik.. i think sgt2 penat dr main basketball 3 jam.. abis tegang urat2 aku dek nonnnn oiii...
9) I love kasut/sandal/selipar/thong.. dolu2 kalau tgk kasut .. suka terus beli tanpa pikiaq.. now nih.. aku dah jadik pengguna bijak.. bila perlu shj baru aku beli.. pasnih kena tambah byk sports shoes.. hadoiii..
10) I love budak ticik and encik abah vewy much.. to encik abah, pls take note.. jarang2 istrimu ini nk berjiwang karat tauu..

and the award goes to..

daydeck-my ex-opis-adik

juju - the new blogger in the making
zue - ex UTM - terjumpa di dunia blog

plus sapa2 yang nak.. sila la amik.. sila sila.. tambah nasik tambah nasik...

alkisah

-tapak kaki gemok budak ticik-


lama x apdet pasai budak ticik.. dia da tune from KL slang to Penang slang.. no more dapur.. tp dh jadik dapoq... no more tak nak.. dh jadik tak mau.. kahkahkah..

budak ticik will spend one week CNY holiday di KL.. masa dia akan banyak di abeskan bersama atok dan nenek.. mama got sooo mannyyyyyy homework to do.. homework?? kahkahkah so old skewll kan? so budak ticik akan di postkan ke umah nenek beberapa hari supaya tidak berlaku sebarang perebutan antara mama dan budak ticik utk menggunakan lappy.. budak ticik sgt menyukai lappy.. lappy budak2 dia x nak.. sebab x best.. lappy mama dia jugak yg dia nk kaco.. sgtt hanginnnn..

apdet on mama.. ada 14 homework menunggu.. sudah rasa nk biolll dah nih.. tapi takpa akan di lakukan peringkat demi peringkat.. my sukan for GERKO is bola jaring (demmit! i request for basketball.. they gimme netball.. i hate netball.. waaa.. cannot chg.. ) and for pakaian UNIFORM.. i request for Pengakap and i got it.. i liokeeee.. new things.. kat skewll dolu2 Puteri Islam.. alahaiii cam ayu sgt la plakk.. tuh yg mintak Pengakap.. kewlll skekk.. nk kena beli uniform laks.. hadoiii.. huhuhu..

apdet on abah.. dia sgt gilakan kerja dia walaupun dia tak suka kerja tuh.. dia terpaksa kerja sebab kalau tak kerja nk makan apa.. dia ada memberi satu cadangan pada tok dan tokwan penang utk tanam cili.. kayaaa ooo.. eh eh.. best ka cili aka cabai tuh? apa kata kita bela ikan keli?? ok gaks kan? huhuhu..

teringat kat classmate aku.. dia ternak kambing di chuping.. dah ada 300 ekoq.. and la nih dia sebok nk jadik cikgu.. sapa2 masih solo.. ada yg teringin ka nk kenai dgn mamat nih.. loaded tuhhhhhh.. bygkan kalau sekoq kambing rm500.. 300 ekoq dah brapa tuh????? huhuhu


-aksi terlampau time tidoq-

Thursday, January 22, 2009

seminggu

baru seminggu

aku dah ada assignment yang banyak tahap gaban

aku kena joging pepagi pukui 7.00 sharp.. joging session start di kala pagi masih gelap.. org drive still bukak lampu.. aku dah dok berlari.. gilaa paaa

aku ada assignment yang sepatutnya dah kena antaq.. tp aku x antaq lagik.. memang nk kena maki dah cikgu hasliana nih

aku sgt letih terkelepek bila balik tetiap ari.. TV memang lgsung x dpt tgk

aku lgsung x berjaya melayan si budak ticik.. tetiap ari dia asik kena marah.. kesian sungguh kat dia.. aku sgt tensi.. masih mood kerja.. mood maha situa masih blom mari..

aku dah rasa mcm betoi betoi cikgu.. sebab kat institut perguruan depa gila2 train kita jadik GURU aka CIKGU...

hadoiiii..

Monday, January 19, 2009

masalah syndrome

i know.. yesss!! i know..

ramai kot yg miss kat aku.. hahahaha.. perasan nak mampos!!

tapi aku ada masalah syndrome.. bley?? masalah syndrome?? bahasa jiwa bangsa sungguh cikgu PJ nih..

masalah syndrome tak gheti berblog lepas lama membiarkan blog nih bersawang
awat aku slalu ada masalah nih?? aduyaiiii..

sepeninggalan aku.. byk betoi tag dan award yg tak di buat dan di kutip.. aku pasti bereskan di suatu ari yang indah.. bilakah ari indah itu? aku pon xtau.. huhuhu

itu syehh blom marii.. jom layan lagu nihh.. lagu tema diri aku buat masa la nihh.. kahkahkah


video

Saturday, January 17, 2009

TAG dan AWARD yg blom kutip

utang tag saya sgt belambak.. mintak maap buat yg menge'tag'.. sungguh ceq x dan nk buat.. nanti2 ceq buat

saya blom kutip award.. antaranta from mamaDhea and kak nasz.. nanti saya kutip nooo..

soweyy to all..

saya bangga menjadi GURU

me in school uniform ;-)

mulai ari nih.. aku harus mempersiapkan diri aku utk jadik guru yang berdedikasi.. bkn takat utk cemerlang akademik.. tapi utk jadikkan budak2 kecik tuh seorang INSAN.. bkn senang nk jadik INSAN.. and tanggungjawab aku sangat berat.. waktu mula apply nk jadik cikgu nih.. asik pikiaq nk jadik cikgu sebab senang.. balik awai.. cuti banyak.. bila dah masuk IPGM nih.. baru sedaq jadik cikgu tak sesenang yg di sangka.. bak kata kebanyakan pensyarah.. nk masuk neraka pun senang.. nak masuk syurga pun senang.. apa yg depa kata semua betoi.. sooo true!!! walaupun aku cuma cikgu PJ.. tapi kalau sebab PJ yg aku jadik cikgunya tuh sebabkan budak suka pi skolah.. aku pasti berbangga..

bab assignment jgn cerita laa.. baru masuk seminggu.. dah berderet menunggu.. padahal semua still dlm tune alam pekerjaan.. bkn alam study.. nk twist balik.. bkn senang.. semua cam blurr jaaa..

budak kelas aku ada 19 org.. pompuan 7 org jaa.. la nih baru aku paham sebab apa bila masuk course nih.. kawan2 sgt close to each other.. sebab segala benda buat ikut kelas.. pi mana pon menonong2 jaaa 19 org.. dats y even baru seminggu kenai dah mcm rapat.. so ok laa.. semua pon satu kapla... walaupun semua pakat2 bini, laki, mak pak orang.. semua perangai sewel.. x tau la mcm mana nk jadik cikgu.. huhuhu

official kelas start on jumaat.. mon - thurs tuh minggu pengurusan pelajar baru aka orientasi.. garang2 kemain lagik adik fasi hingusan tuh.. sepjg minggu.. aku ada target 2 adik fasi nih.. satu "adik ada yang tak sihat" and satu lagik "adik insyaAllah".. adik ada yg tak sihat tuh aku pangge dia camtuh sebab setiap kali dia pegang microphone.. dia akan sebut ada yg tak sihat sebyk 3kali.. kahkahkah.. mcm lawak la kan? yg nih garang kemain lagik.. adik insyaAllah laks.. dlm 2 atau 3 patah perkataan yg dia ckp.. dia akan sebut insyaAllah.. yg nih kalau la kata aku ada anak pompuan.. harus aku jodohkan dengan dia.. sejuk mata memandang.. lupa nk snap gambaq depa.. huhuhu

kelas aku buat masa nih pangge kelas PJ II.. ketua kelas Zack.. budak tumpat.. jengjengjeng.. sapa penolong?? harus laa AKU.. kahkahkah.. tutor kami encik MBO.. very the cool one.. beshh aa dia nih.. nama dia mohamad bin othman.. tuh yg singkat jadik MBO.. cool kan? hehehe.. dia bekas referee bolasepak kebangsaan.. umoq 58 thn.. tapi rasanya padang tuh selamba jaa dia redah 6,7 round.. and still nmpk muda.. very kind-hearted orangnya.. task pertama sebagai pelatih PJ apa lagik.. fitness test and cardiovascular test.. fitness test tadik ada push up, sit up, lari pecut 4x10m, lompat jauh, ujian keanjalan pinggang.. yg nih sama mcm interview dulu.. and plus ada cardiovascular test lari 2.4km = 6 round padang.. memang sangat la penat yg amat sgt.. la nih aku dah x rasa kaki aku.. sakit semua.. otot2 semua.. walaupun sakit2 semua.. tapi nih peluang aku nk kuruskan badan.. xyah susah nk pi slim world bagai.. badan sihat otak cerdas.. so waktu PJ.. 5 hours a week.. every monday jog start at 7.15am.. the lect pon semua sgt sempoi.. walaupun menengking2 awal2 tuh tapi end up sgt la sporting.. sgt la aku x nyesal amik PJ nih sebab aku leh exercise sampai pencen.. kalau harap aku nk exercise sendiri2.. harus aku takkan buat slalu.. yuhuuu..

panjang sgt dah bebelan aku utk entry kali nih.. sebab nk buat conclusion utk seminggu.. bkn senang.. pasnih x dak hal dah.. sebab aku akan usung lappy nih pi kelas.. leh apdet blog kat kampus jaaa.. hehehe

Sunday, January 11, 2009

sunyi sepi!!

aku akan memulakan sessi pendaftaran dan orientasi bermula esok 12 jan 09 di IPTB..

whattt??????? orientasi.. ??? dengaq pon dah nyampah kan? seb baik IPTB orientasi sampai ari kamis saja.. pas abis aku chiaooo balik umahh.. jadiknya blog nih akan sunyi sepi sampai kamis.. maleh nk bawak lappy.. bkn nk buat apa pun.. so siang tadik dah gedebuk gedebak bersuping sakan utk di bawak ke sana.. ish ish ish.. cemuih nyaaa nk jadik "budak skolah" balik nih.. aku dah la mama mithali.. harus aku teringat anak aku si pipiy mcm nk gilaa.. xpaa.. pipiy sabaq sat no.. kamis mama balik.. utk dia.. dia mesti sikit pun x heran aku takdak.. dia bukan gheti mlayu lagik.. hahahahaha..

kalau ghajin aku akan snap gambaq barang seketoi dua.. leh tepek kat cni.. huhuhu

sebagai permulaan nih.. aku dengan jayanya telah membeli benda alah di bawah.. skemaa gilaaaa weyyy... aku x kosa nk beli hat mahai2 branded2.. sebab harus aku akan bedal sampai lunyai.. huhu..

Thursday, January 8, 2009

di suatu pagi yang hening....

jam lappy tunjukkan kol 12.29am 9 Jan 2009

aku dah ada kat kampung

aku dah miss gilaaa kawan kawan opis aku.. baru satu hari.. rasa kosong gilaa.. semlm time sessi salam salam pon.. aku saja saja jaaaa wat lawak.. salam lebey kurang.. nk sedapkan ati.. kalau aku x buat camtuh aku konpem gheyau mcm nk gilaaa.. konon2 selamba cool aa.. padahal aku sedih nk mampos.. kalau teringat jaa kat bebudak tuh.. ayaq mata mesti bergenang.. dekat 4 tahun tuh.. lamaaa tuhhhh.. bkn takat kawan lg dah.. mcm dah family hahhh..

to : haizam, nurul, sha, nisa - miss korang gilaaaaaa gilaaaaaa
to : jue - winduuu wehhh nk chit chat + gosips + kutuks ngan hang
to : smartcard team - miss kat korang jugak...

jgn lupa aku geng.. kontek2 slalu tawww.. tepon company tuh rajin2 la dail nombor aku..

seb baik celcom bb aku pantas dan tangkas connection nya di kampung.. yuhuuuu..

Wednesday, January 7, 2009

demmit!!


  • di hari terakhir aku bekerja ari nih.. mokcik tudung seciput di atas telah berlegar2 di lobi opis utk carik aku (tapi receptionist ckp dia mai shoot AC Di Sinun!! arghhh depa tipuu.. dia mai carik aku sebenaqnya.. nk ucap Good Luck For Your Future Undertaking kat aku!! kahkahkah)
  • aku sangat hangin sebab aku x dapat amik gambaq dgn dia (SILA AMBIL PERHATIAN:bkn sbb aku minat sgt dgn dia.. cuma aku nk tepek di blog utk belagak dgn kawan dan kaum kelorga sahaja.. kahkahkah...)
  • kehanginan aku bertambah apabila abg guard yang bertie ala2 CEO tuh dapat amik gambaq dgn mokcik tudung seciput tuh (aku leh nmpk serombong kapal abg guard tuh dr kejauhan)
  • kehanginan aku makin menjadik menjadik apabila kakak cleaner PWB yg cuci toilet jugak turut berkesempatan berposing.. sungguh aku L.O.S.E.R !!!
  • KESIMPULAN :: ingatan kepada diriku sendirik!! Sila BERTINDAK LEBIH PANTAS DI MASA HADAPAN (hang tgk tuh CapT oiii.. mak iti bleh bau hang punya last day.. susah payah dia mai opis ang nak amik gambaq ngan hang.. hang x jengoi plakss.. pasti dia sgt keciwa x dpt posing ngan CapT yang beshh nih!! pasti dia balik dgn hati yang lara.. huhu) **aku sedang terharu**

DeMMiT!!

BOIKOT part II

jom boikot barang barang INI !!!

memang susah nk avoid semua benda tuh.. at least kita dah buat apa yang termampu!!!

*&^%$## Israel, U.S dan sekutu sekutunya!!!!!!!

Tuesday, January 6, 2009

3 years 10 months 8 days

today is my last day... waaaaaaaaa.. sedeyyy gilaaaaa siot.. dr pagi tadik aku dah mengarang email utk di fwd kan kat kawan2.. ada 3 kategori semuanya.. 1st kategori.. utk yg kenal tapi x rapat.. 2nd utk yg betol2 rapat.. 3rd utk outsider.. rakan2 email chitchat using opis email.. nih rakan2 ex skool mate, ex hse mate, ex UTM, plus rerakan blogger.. aku rasa aku mcm cool.. tp sebenaq nya aku x cool lgsung.. deep inside memang amatlah sedih.. 1st job plus kawan2 kat cni.. sgt sporting.. kepala gila2.... semua perasan muda remaja walaupun dah mak org + umoq dah nk cecah 30.. huhuhu.. aku harap sgt2 semua nih x kan habis kat cni jaaa.. mandangkan umah aku dgn company Macam Macam Ada nih sekangkang kera jaa.. aku rasa depa kat cni x terkejut kot nanti nmpk aku tercongok jaa kat kafe dok bekpes.. hehehe.. gilaaaa slumberrr!!

things i will miss :
  • kawan kawan rapat.. of cos
  • keja goyang kaki.. surf tenet.. blogging.. chit chat.. gayut tepon
  • pi klinik x kena byq (yg nih takpa.. laki makk still kat cni.. pakai dependant card dia)
  • 3 ketoi A*t*o yg dpt free
  • Bonus yang 2X tuh.. (gomen bonus sebulan.. waaaaaaaaa.. x merasa la akaun aku ribu riban)
  • chit chat kat kafe..
  • gossip hangat artis+celeb
  • surau yang beshhh.. cermin besaq gilaaa..

p/s: aku mcm rasa nk amik gambaq ngan Linda Onn ari nih.. (pk baliks.. x nak laa.. nanti dia perasan dia bestt.. kot2 ada artis best kat kafe satgi.. aku nk snap aa..)

Award from Umi Sufira!!


The rules:

1.Pick 5 Bloggers that you consider as your best blogging buddies and deserves this award for their contribution towards the blogging community, no matter what language.

2.State the name of the author of each blog as well as a link to each one’s blogs.

  1. Umi Sufira - aku kasik kat ko balik sebab sah2 ko memang best blog buddy aku.. ekekeke
  2. Cik Ani - kawan se UTM di hatiku
  3. Zufa - Kita di pengaruhi orang yang sama yang sebabkan kita masuk dlm dunia blogging nih
  4. Fid - supplier aku merangkap orang yang sebabkan aku bikin blog.. kahkahkah
  5. encik abah - even u only have 2 entries yang pada firasat isterimu ini sgt kurengg menyengat but we're not only buddy in blogging thingy but we're best buddy in LIFE.. huhuuhu.. sila tolong syahdu yer wahai encik abah.. bkn senang istrimu nk lomantik2 plus ayat2 power nih.. kehkehkeh

3.Each blogger (upon acceptance) of this award should do a post and show the award on their blog and put the name and link to the blog that has given her/him the award.

4.Show these rules…SIMPLE!

to all silent reader di blog aku nih.. post la comment seketol dua.. nk jugak kenal2.. silap2 ramai jaaa kawan2 lama aku nih.. senyap2 dok mengendap blog aku.. sound aa seround.. toksah dok wat sengapp jaa.. hehehehe..

Monday, January 5, 2009

wasiat


ini adalah "wasiat" yang bakal di tinggalkan utk kemudahan encik abah selama tempoh sethn aku ke Penang.. sungguh makkk tak berkenan umah yg berhabuk.. percaya atau tak umah aku jenis berhabuk yg teramat sgt and aku bukan sapu umah sekali sehari tp berkali2 sehari.. (nk tunjuk aku rajin sebenaqnya.. bley??) makkk rimassssss.. waaaaa.. so rasa cukup kot toilet bowl cleaner 3botol, floor cleaner 3botol, floor shine 2botol, bathroom cleaner 4botol.. bleh? kaya tokey COSWAY tuh.. (tapi ok gaks soping kat cni.. dpt kupon leh redeem.. yeay!!) so segala ilmu menyental telah di perturunkan.. harap2 encik abah dpt mengapply ilmu tuh dengan jayanya.. amin amin amin!


and thanks to COSWAY (sebab suka mencipta benda2 merapu meraban).. aku telah jumpa jln penyelesaian kepada masalah habuk umah aku.. sungguh berkesan.. yuhuuu!!

p/s: tapi aku still x tenang nk balik nih.. harus la tetiap minggu aku turun KL nak jenguk umah + encik abah *wink*

ujung minggu!!


ujung minggu lepas adalah hari perabihkan stock ikan udang dan sotong.. al maklumlaa da nk balik Penang for one year.. huhuhu.. best!!

so menu on Sat.. ikan masak tiga rasa, sotong goreng kunyit, sayur campur dengan udang
nasik pipiy taruk ikan goreng dgn carrot.. udang hiasan utk mama bedal ok??

menu on Sun laks.. Laksa Penang.. x hamik gambo.. tp yg nih bawak pi umah nenek puchong.. ada acara makan2 dengan beria skalik.. ;-))

Sunday, January 4, 2009

gila dangdut!!

video

masih berbaju

video


sorang dah togel

video

dua dua togel

tapi geng.. kalau gilakan benda alah nih.. serius leh kurus.. peluh kaw kaw tuh!! jom DANGDUT!!

sila abaikan apa yang "bergetar" di video atas yaaa.. kahkahkah

BOIKOT!!

bila tgk gambar nih.. aku x tau nk taip apa.. sangat sangat sangat KEJAM!!! @#$%^&* Israel & US !!

sebagai manusia yang ada hati perut aku terpanggil utk nk ceritakan pasal nih.. Palestin di bedil lagik dengan dasyatnya.. Israel so CRUEL!!! sangat sangat KEJAM !!.. fuckin US yang jugak bersungguh2 support Israel..



Artikel by my idol PM yesterday in Mingguan Malaysia is so simple.. how can we help?? BOIKOT!!.. do ask mr google apa yang kita kena boikot.. ini adalah cara yang boleh kita buat utk tolong Palestin.. Do Help Them!!!



"tak mati orang Islam seluruh dunia tak minum Coca Cola" - By Dr M - Mingguan Malaysia, 04 Jan 2008




Thursday, January 1, 2009

tudung DIY ku!!

setelah melalui pelbagai proses.. di usung dr KL ke Penang.. gedebuk gedebak.. jahit sana sini ( almaklumlaa aku x dak mesin jahit).. akhirnya siaplaaa 11 helai tudung DIY aku.. utk kali nih.. maybe aku akan hadiahkan most of the tudung kat close frens tmpt keja aku mandangkan aku da nk blahh dr situ.. kalau bagi benda yg kita buat sendirik much more meaningful aku rasa.. utk model plaks aku rasa xdak yg lagik tepat utk gayakannya selain dr "minah ayu" di bawah.. hehehe.. layannnn zasssss

amacam? cun tak model I? sila abaikan janggut+misai okehh..
all white-both guna kain jersey-nak guna time induction KPLI-2 helai for white

pinky brocade+jersey-KAMDAR Jln TAR

purple pelikat abah+jersey-KAMDAR Jln TAR-model agak malu2 kucing

i like this one very much-kain langsir+jersey-KAMDAR Bukit Mertajam,Penang-model terlebih ngada-kehkehkeh

lebihan awning 1st project+jersey-KAMDAR MV

songket+jersey-KAMDAR Jln TAR

cotton+jersey-KAMDAR MV-model beraksi gaya muslimah sejati

brocade+jersey-KAMDAR Jln TAR

taktau jenis apa kain nih-printed jersey-KAMDAR Jln TAR

mak pon nak enterpremm nokkkk
printed jersey-KAMDAR MV

my 1st project tudung DIY-Tewah Mines

Dengan ini ucapan terima kasih tidak tehingga kepada model "ayu+manis" di atas kerjasama yang tiada tolok bandingnya.. Bravo Bravo.. cayang awak!! kehkehkeh

1st entry for 2009

kita mulakan tahun 2009 dengan bercerita pasal A.N.A.K.. anak aku laa... sapa lagik kalau bukan mr pipiy.. hehehe.. at 1 year 3 months and 3 weeks old... di bawah di senaraikan pencapaiannya :-

  1. dengar kunci pintu umah di bukak dia akan tunjuk pintu sebut abah abah.. lari pi pintu.. abah masuk bawak kasut.. tunjuk laks and sebut kasut kasut.. kehkehkeh..
  2. tgh mandi.. tgk bawah.. dia akan sebut kaki kaki.. ish ish ish
  3. kalau tanya show me your nose.. dia akan tekan2 idung dia.. kalau tanya where is mama's nose.. dia akan picit idung aku dan jugak seterusnya kat idung abah.. kalau sebut show me your eyes.. dia akan blink2 mata.. ears dgn mouth still in progress
  4. kat kedai mkn.. kasik nasik putih dengan sudu.. mkn sendirik.. masuk jaa sesudu nasik dlm mulut.. dia terus sebut dapp dapp meanss sedap.. adoi anak aku!! kalau kasik benda lain selain susu and bubur nasik dia.. dia akan sebut dapp dapp.. anak aku sgt chomell.. yeayy!! (sila la kata aku perasan)
  5. kalau dia buat salah aku akan ckp No No !! sambil jari telunjuk aku turn right and left.. semalam.. bila dia nk main bedak.. aku ckp mcm tuh.. bleh dia ikut balik siap dengan jari telunjuk dia yg bengkok tuh? sangat la kiyut.. pipiy.. mama geget nak tak?? gerammmnyaaa.. bila aku smbg buat.. mula mencebik sebab dia tau tuh maknanya marah.. nk kena babab ..
  6. la nih dia suka berjalan.. x mo dok dlm umah.. kalau abah dokong.. dia berusaha ajak abah ke bakul tmpt taruk kunci.. dia akan amik kunci keta bagi kat abah.. then dia amik kunci umah.. pastuh tunjuk pintu.. bleyy?? sampai tahap tuh skalik dia berusaha nk jln.. adoii!!
  7. dah boleh count 1 2 3 sampai 10.. but kita kena start dengan One dia sambung.. tapi 7 dan 8 mcm susah sgt utk dia sebut..
  8. utk kipas dah tak sebut titaa.. dah bleh sebut kipas.. kipas dan lampu feveret dia.. yg penting..apa saja yg kluaq dr mulut dia come with NO PELAT.. i likeeee..


di tepekkan jugak di sini adegan di kedai mkn semlm.. pipiy dan aksi No No Nya!!

video

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin