Friday, October 30, 2009

Mirza suka buku ini!

video

ini adalah buku kesayangan anak kesayangan saya brapa byk kesayangan daaa

dia sgt gilakan buku ini hinggakan dah 'lights off' untuk sesi berdengkur pun dia masih meminta saya menemaninya membaca buku tersebut

bila sang abah pulang ke kampung makanya dapatlahh dia membaca buku tersebut dengan ditemani abah sehingga sang abah pun naik fed-up, dlm fed-up pun masih ada efek bunyi-bunyian neeee nooo nee noooo lagik, huhuhu

saya?? kadang-kadang saja saya layan, selebihnya saya abaikan saja, tak koser makkkk, letih!

anak saya juga ada masalah penggunaan APA, KENAPA, SIAPA? dah berulang kali dinyatakan bahawa SIAPA untuk orang dan APA utk benda, tapi dia masih lagi dok ckp benda yang sama, haishhhh, takpa lah go slow, nanti-nanti pandai la tuh!

GAMBAQ?? anak jati penang nihh!! huhuhu

Monday, October 26, 2009

heran bin ajaib

ish ish ish

heran sungguh laa.. mcm mana la orang bleh tabah mengupload berpuluh-puluh gambar dan video di pesbuk..

aku sangat tidak sabar bab tuh.. 5 keping jek skalik upload??? hadoiiii.. lembebssss betoii

sungguh aku heran......

Wednesday, October 21, 2009

MIRZA saya semakin........

BANYAK CAKAP TAK HENTI HENTI..

ibu : hafiy, abah keje ape?
mat encem : ESTO (astro)
ibu : mama?

mat encem : TEACHER (tak pelat)
ibu : ibu?
mat encem : DOKTER
ibu : pandaiiiiiiiii


dok satu hari jaaaa dengan ibu dan dan tuh ibu terus naik pangkat jadik DOKTER.. hamboii.. terer sungguh ibu ajaq..

mama : mirza, tolong amik botol susu baby ilham..
hafiy : mana? takdak pun.. (padahal tak carik pun) hadoiiiii


dah leh kenal jenis-jenis transport.. dah leh beza motorcycle dan scooter.. fire engine, ambulance semua dah kenal.. yang paling best.. leh kenal hovercraft.. gila gempaks.. mama dia pun x penah jumpa menatang neh..

nyanyi? theme song SEKAR memang di mulut aa.. skarang nih dok gila WONDERPET lakss.. org lain nyanyi semua dia kata tak betul.. dia sorg jaa nyanyi betol..

dah leh kenal jenis car.. car saga, waja, viva, myvi, vios.. (takdak ka mana2 wartawan nak boh dlm paper??.. huhuhu.. anak kenal car type pun nak kecoh.. amende aa..)

sampai sekarang dok konpius
potato vs tomato
banana vs papaya

slalu tersebut topato dgn panana.. bleh????


layanzzz gambaq seketoi!!

Tuesday, October 13, 2009

anak seorang cikgu PJ

video

dalam usaha melahirkan gimnas negara!!

dalam mimpi.. konpem abah tak restu

Monday, October 12, 2009

blogspot vs pesbuk

mana yang menjadi pilihan anda?

saya masih menyenangi blogspot.. mungkin sampai bila-bila selagi ianya tidak dihapuskan sbb
bagi saya blog lebih sentimental & privacy tidak seperti pesbuk yang lebih komersial

simpan gambar kat pesbuk? 5 keping setiap kali upload? sgt tak praktikal!
untuk menyimpan kenangan dan memori.. saya memilih multiply
drag and drop sahaja.. hatta beratus2 keping one shot sekalipun tanpa masalah

gambar di pesbuk utk tatapan rakan-rakan seperjuangan yang minta utk upload kan gambar terkini.. kalau ikutkan memang sgt malas nk melayan!!

farmville?? huhuhu.. setakat nih saya tak berani cuba sebab takmau terjebak.. kalau terjebak maka terbengkalai lahh assignment yang menunggu..

Sunday, October 11, 2009

testing 1,2,3

roasted chicken with creamy black pepper gravy + mashed potato with gravy + sayuran bersama sos seribu pulau


skeptical face?? we'll wait and see


calit pinggan?

jilat jari? pinggan berkilat? where's the skeptical face?? huhuhu.. meaning???

Tuesday, October 6, 2009

makan-makan untuk ke sekiankalinya

kata ganti diri untuk entry kali nih adalah "saya". gua punya suka la. sebab nih blog gua. ;-)

ari ahad lepas, saya antara orang yang boleh dikatakan busy membantu tuan rumah yang sedang sarat menunggu hari untuk bersalin mengendalikan jamuan makan-makan rumah terbuka raya merangkap "pemanasan rumah" (cilok ayat cik Yu.Es). saya sungguh salute dengan mak buyung yang ke hulu ke hilir melayan tetamu dan menyediakan food sempena majlis. saya juga turut menyumbang beef bolognaise spagheti dengan fruit salad utk juadah hari tersebut. mak saya harus lah yang paling hovverrrr skalik dengan mee hoon soto, lontong, bubur pulut hitam, pengat pisang, kek oren dan macam2 lagik. haishhhh fening dgn makanan. tambah lagik dgn laksa spesel yang di order. memang melambak hahh. kakak saya yang sarat itu dengan gagah perkasanya men'setel'kan rumah seperti sediakala pada mlm itu jugak. saya dah bajet2 yang esoknya dia pasti terberanak. tup tup esoknya dia masih x beranak malah ke opis pulak. kalau saya pasti dah MC. dan sehingga hari ini, dia masih x beranak! padahal saya dan budak ticik (eh! dah x mau panggil budak ticik lagik, TAK BEST!! tukar BIG BOY pipiy) BIG BOY pipiy dah x sabaq2 nk tgk baby baru. hihihihi. ok stop! sebab da merepek! seketol gambar pun tak dan nak amik di tempat kejadian. hadoi! kalau dak pasti saya dah menunjuk-nunjuk tepek kat cni.

sekarang nih saya sedang meng'plan' satu lagi siri makan-makan dengan rakan seperjuangan, rakan se'perkhemahan', rakan se'kayak'an, rakan se'tugasan'an, rakan se'pembentangan' yang masih bertungkus lumus di IPGM Kampus Tuanku Bainun opsyen PJ/PK/MO2. cadangannya adalah pada selasa next week. apabila ditanya tentang juadah, bebudk nih harus lahh hovverr kan. nk mkn ala2 ken*y r0gers. dalam kepala dok pikiaq menu-menu berikut:


  • mashed potato
  • fruit salad
  • cheese macaroni
  • vege salad
  • roastedchicken with blackpepper gravy
  • beef bolognaise spagheti
  • fruit cocktail for dessert

ok tak u ols? ada nak tambah apa? kalau tanya bebudk yang nk mai makan harus laa ok sangat. tapi mak saya komplen. dia kata dia takleh tolong sebab dia x reti buat benda-benda tuh semua. dia boleh tolong goreng bihun ja. takpa mak, mak takyah tolong. kita ajak orang yang nak mai makan, mai tolong masak jugak. hihihihi.

awat semenjak dua menjak nih asik nak makan ala-ala omputih tah.jeng jeng jeng!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin