Friday, November 26, 2010

Under pant.. katanyaaaaaa..

tuh spender Hafiy mama basuh.. dah busyukk

under pant la... mama lupe ke?? **sambil gelak ngejek kt mama**


perghhhhh.. kelas nya ko nakk.. mama org kampung pangge spender jek.. ko org putih sesat mana pangge under pant nehh.. aduhhhh...


Thursday, November 25, 2010

Making a decision...

4 days as a SAHM.. really not meant for me.. I wonder why ada org yg bercita-cita nk jadik SAHM.. huhuhu.. ermm.. lain org lain pk nya.. maybe as a teacher yg keja half day and have lotsa time with kids.. menjadi SAHM tuh bukan my mission in future.. huhuhu.. nehee neheee nehee.. bgn pagi dlm kepala pikiaq nk masak apa for breakfast.. basuh baju kemas umah gedebuk gedebak.. pk nk masak lunch pulak.. ptg sikit.. ngadap tenet.. then pk pulak for dinner.. then tido.. esok start the same routine.. aiyohhhh.. now i feel apa yg my SAHM aunty dok bebel.. yg dah bosan mkn masakan sendiri dan kalau time cuti skolah.. tensen dgn hiruk pikuk anak kat umah bergaduh.. but this is my point of view.. don't know about others.. no offended okehh.. 

apabila mengambil kira hal yang di atas, maka ahkak telah decide not to stay at Doha for good lagik.. huhuhuhuhu.. not until 2012.. give me another year to mengada-ngada with other's air tgn okeh.. be it kedai siam, my mom, my MIL, mamak's and segala sorga makanan di Malaysia.. hehehehe..

lagik satu.. apabila sudah menjadik government servant a.k.a cikgu nih.. maka perlu lah berpikir beratus hatta beribu kali untuk mengambil keputusan berenti keja.. brapa kali ahkak mintak KPLI tuh.. uihhhh.. sayang ooo nk quit mcm tuh saja.. so end up ahkak opt untuk abiskan another 1 year contract .. complete another more year for 2011.. then apply for unpaid leave 3 yrs.. ikut pasangan ke luar negara.. i think this is the best.. after 3 yrs then we will decide to go back to Malaysia for good or nak stay di Doha and i pro-long the unpaid leave watsoever.. lame lagik 3 thn tuh.. byk masa lagik utk pk..like what encik Abah said.. buat per awak nk  amik unpaid leave yg silap2 kalau awak tak smbg contract awak kena byr  kt gomen.. baik awak stay another year.. awak dpt gaji ... dierg yg byr awak.. yeahhhh u're right.. 

another reason is their kindergarten fees yang tak masuk akal tuh.. adoii.. kat Doha nih bdk umor 3 yrs mostly dah masuk pre-school.. and the fees?? 2k/mth... baca btol2 per month okeh.. dan ini tidak disponsor oleh AJE.. so Hafiy can skip one year pre-school here and skolah jek kat Genius Aulad Bandar Kinrara yg fees nya cuma RM238 tuh.. 10X ganda okeh.. bak kata encik Abah lagik skali.. kalau bagi awak 2.2k mthly kat KL.. awak byr RM238 hafiy's school fee.. balance awak kompol leh beli 3,4 bijik Gucci sethn.. muahahahahaha.. kan?kan?kan? ataupun 2k mthly tuh leh wat beli tixx abah balik M'sia tetiap bulan.. kan?kan?kan?

and last reason kenapa ahkak decide tak nak ikut lagik is.. kalau boleh nak save sebyk mungkin.. if encik Abah sorg dia just leh sewa bilik jekk.. save dah kat ctu.. makan utk sorg diri dia jekk.. we decide later kalau ahkak ikut pun.. max sewa 2 rooms apt sudahh yg rega around 4 - 4.5k mthly.. x penat mengemas and bleh save byk kat ctu.. umah sewa bkn boleh bwk balik M'sia pun buat apa nk bergaya maju bagai.. asal boleh duduk tido sudaaa.. kalau Qatar Bid for World Cup tuh berjaya.. sah la rega umah naik lagik.. so kena sgt berkira dlm hal nih.. huhuhu.. keta? yg nih jek ahkak request nak belagak skek.. sebab yg nih boleh bwk balik M'sia.. hehe dan keta kat cni murah.. so apa lagik.. ambik peluang laa.. lalalalalala.. Volks Golf? for me? hehehehe.. so apa2 cost yg leh di cut.. kita cut.. kompol dan simpan duit.. baru heaven blk M'sia.. dah la takda EPF as simpanan.. hmmm.. sendirik mau ingat laa..  and encik Abah pun soh tambah kan investment kat insurans kami anak beranak.. lebihkan investment.. esp utk encik Abah as ketua keluarga sumber pendapatan keluarga.. bkn nk mintak jadik apa2.. just kena beringat utk masa hadapan.. if anything happen to him.. xdak la ahkak anak beranak terkapai2.. at least ada byk saving utk survive later.. kan? hutang rumah dan keta kat M'sia pun kena pk jugak.. kena bayar jugak.. periuk besar kerak dia pun besar kan? and kalau anything happen to HIM.. at least ahkak still ada keja kat M'sia.. hohohohoho.. mintak simpang dijauhkan segala mala petaka dan mendoakan kesejahteraan dan panjang umur si suami.. memikirkan saja benda tuh pun dah cukup sedih.. huhuhu..


dan paling penting.. savings dalam tabung ayam yang tubuhkan untuk berjalan makan angin.. ahkak tak kesah umah kecik dek nonn.. janji kaki ahkak panjang berjalan tgk negeri orang.. huhuhuhu.. daaaaa...




Sunday, November 21, 2010

Live from Doha....

safely touch down @ 12.45 Doha time

dah winter.. sejukkk.. best!

operasi mendobi umah bermula skarang.. 1st.. dobi baju..

esok.. mission to get RP done for me and lil Ben 10..

Monday, November 8, 2010

sorga makanan di Penang..

    
::maveles bawal juru::

:: All time fav Pasembur Hameediyah ::

:: Hameediyah after makeover ::

:: the must have Beriani Ayam Hameediyah ::

:: the juicy Nan Tandoori by Hameediyah ::

:: the best Teh Tarik Hameediyah ::

:: Kembung 3 rasa, sup Ekor Kirana Serdang ::





tayang gambaq kasik meleleh saliva dulu naaaaaaa...

sepjg 5 hari di Penang.. si soami telah berjaya melampiaskan napsu serakah terhadap ahkak makanan di seluruh pelosok negeri. Memang puas hati.. tapi tuh pun ada gak yg tak sempat nk pi.. bak kata encik soami.. melampau la kan nak dinner 2 kali.. kemaruk sgt dah tuh.. huhuhuhu.. balik Penang adalah sangat heaven.. atur kedai/restoran/warung jaa nk mkn.. best gilaa... ahkak dah siap siap warning kat incik soami.. xyah makan food yg ahkak masak sbb nanti nk pi Doha.. pasti akan lemau nk mkn masakan ahkak jaaa.. pasti boring.. sementara ada kat KL/Penang nih.. meh kita pulun habis-habisan benda2 best kat sini.. kat Doha?? x dapek laaaaa.. sangap..owhh.. lupa amik gambaq.. Cucur Udang Shahul Hamid, Dann Char Kueu Tiau dan Nasik Arab Kepala Batas.. 

tidak dilupakan

mom's cooking.. Laksa Penang, Ikan Kembung Sumbat, Nasik Lemak (yg nih sgt best)... dan banyakkkkkkk lagik.. waaaaaaa.. best gilaa.. sampai KL dan dan tuh carik penimbang.. timbang berat.. terus nk meleleh ayaq mata.. hahahahaha..

akhir kata.. pesanan khidmat masyarakat :
kalau pi Penang.. go to local feveret spot... tourist feveret spot x brapa maveles bagi org Penang.. huhuhu
for me.. Line Clear tuh tak best! huhuhuhu..

Thursday, November 4, 2010

it's HIM.. it's HIM..

video

teruja sehingga terkinja-kinja
and the activities list for previous entry??
yeayy.. yeayy.. movie-mate, karaoke-mate, makan-mate dan segala gala mate
yang lain telah kembali ke pangkal jalan


:: tepek pic seketol ::


Monday, November 1, 2010

when HIM not around........

.... for almost 3 months

no wayang for me
no more melalak karaoke-ing
very very less outside food.. except weekend
very very less balik kampung Penang ritual every 2 weeks coz malas nk melayan kerenah itu ben 10 kalau naik flight
no more bubur Kg Baru.. uwaaaaaa
very less jalan-jalan carik pasal kat shopping mall on weekend and weekdays after school
very very less go back to our own crib at Bukit Jalil.. very the sunyi that crib now..
and
the
list
go
on
:-((

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin