Wednesday, December 31, 2008

menjelang 2009 !!

31 Disember 2008

dengan tahap kemalasan maksima berjaya jugak sampai opis pukui 11 a.m.. bleh? bos sgt sporting.. some more my pipiy demam a bit.. layan mkn ubat gedebuk gedebak.. lambat laa jadiknya.. sampai opis.. bebudk semua dok layan nih..
Spiderman - 3
PASTUH cerita merapu meraban - Totally Awesome
PASTUH Harry Potter latest version

PASTUH Shrek the Third

THEN POTC - yg nih balik layan kat umah.. yeah!!

BRAVO to HBO Back to Back siot!! (nk masuk new year br nk bg ceghita best211)

sungguh x bermakna aku mai gheja ari nih sebab dok melingkop layan movie jaa.. maklum laa Macam Macam Ada.. will miss all this thing so much!! so sedeyy laa.. half hepi half lagik sedey sgt nk tinggaikan kawan2 yg sgt cool kat cni.. layan d TV's ... chatting huha huha guna email opis.. berblogging beria guna tenet opis.. sorga sungguh.. scary jugak nk face new things nanti.. hope everything goes well.. amin amin amin..

So..this is entry terakhir utk hari terakhir thn 2008.. hope 2009 will bring much more kebahagian + kegembiraan + limpah dan rahmat dariNya.. i do have my own azam.. but too malu utk di war warkan di sini.. ;-)

Selamat Tahun Baru 2009!!!

Tuesday, December 30, 2008

new gejet!!

sempena B.O.N.U.S encik abah taun nih.. dengan baik atinya beliau telah belanja mcm2 gejet baru.. (bonus aku.. aku simpan sengap.. syhhhhhh!!!.. hehehe)

Peringatan : Ini adalah entry menunjuk nunjuk orang kaya!! kahkahkah

so lepas nih leh la bergumbira bersuka ria.. hehehehe

1. Celcom Broadband.. cam takleh idup laks takdak tenet nih.. some more la nih tgh bz mempelajari satu "benda" nih

2. wallaaaaaa.. brand new lappie Compaq for me.. thank you vewy much encik abah.. yuhuuu

3. yes.. BLACK is my feveret.. yehaaaa

4. brand new Viva?? yeayy!! mandangkan minyak RM1.80/liter.. leh la operasi beli keta baru.. yahuu.. mine.. white in colour.. and insyaAllah if his "project" sukses.. everything di sponsor by HIM.. tikiuuu youuu.. I am very positive with your "project".. CHAIYOK CHAIYOK!! hehehe

sebab kami suka balik kampung

ini adalah sebab dan musabab kami 3 beranak suka sgt balik kampung.. melingkop minyak+tol pon x kisah.. kadang2 sampai 2X sebulan.. adoi!!

the breathtaking scenery is priceless.. GO GREEN!!!!!

tenang setenang tenang nya

my old skool.. utan tuh kawasan permainan aku dolu2.. kalau ada pokok nyoq tumbang.. memang belasah habis habisan .. ala2 see-saw gitu.. kalau jatuh.. akan jatuh dlm parit tuh.. balik basah kuyup.. kena marah dengan mak.. x serik.. sok pi main lagik..

bendang tok wan.. great granpa pipiy

posing senyum simpul.. setiap jam dia akan ronda area cni

kalau balik kampung.. ada 3 benda dia suka tunjuk
1. pintu rumah (means nk kuar jalan)
2. tiang sangkut kunci motor (means amik kunci jom pi ronda)
3. motor tgh parking kat luaq umah (means jom ronda naik moto tgk cow, goat, duck, chicken)
sungguh tak larat melayan ini budak

spot us.. ;-)

ban a.k.a tali air.. di sinilah budak kg blajaq berenang
x gaduh nk boh klorin segala.. pakai bedai jaaa
pandai jugakk.. masuk U jugak haahhh
x dak sifat atau ciri kebersihan ponn

lagik bendang tokwan yang di usahakan seorang diri tanpa bantuan anak cucu
sungguh kagum aku dengan tokwan "Hulk Hogan" aku tuh..

from PENANG with Lurve

what you must try in Penang!!! (Lim Guan Eng, lu kena kasik komisen sama waa aa.. waa suda plomosi lu punya Penang dalam ini blog tau.. ini blog sgt terkenal lu tau ka??.. )

Sila Ambil Perhatian : Gambar cuma utk sesetgh item shj.. :-)

here's the list :-

Area Seberang Perai
  • Nasi Kandar Pelita Chai Leng Park ( speciality : ayam kicap.. kalau BM branch ayam madu speciality dia).. so yummy.. 24hrs 365days

kol 8.35pm.. penuh sepinggan

kol 8.40pm.. sekian terima kasih..selamat dah licin.. huhuhu
(pic courtesy from pinggan encik abah..hahaha)
  • Nasi Ikan Bawal Juru - Industrial area Prai.. nk habaq direction pon x gheti.. kalau lepas tol Juru.. sila tanya orang utk direction.. ikan bawal goreng rangup.. nasik panas.. ulam sambal belacan.. taruk kuah gulai kaww punya.. gerenti jilat ke siku.. hehehe.. Jumaat tutup
  • Ikan Bakar Kepala Batas - specialty daging bakar.. hooo hooo sapa tau daging harimau menangis.. kalau nk tau penangan dia mai try.. kalau pi sini.. plat keta semua luar dr Penang esp cuti skolah.. Jumaat tutup
  • Cendoi Pak Belalang Maklom.. yummy oso.. sekali cuba pasti nak lagik
  • Char Kuew Tiau Sg Dua (Telor Ayam di Basuh).. haaaa jgn taktau.. x penah ada tmpt kosong.. full hse manjang.. sama tokey dgn char kuew tiau Alka Ria BM.. super duperr yummy
  • Mee Udang Pak Ngah Sg Dua ( sebelah Char Kuew Tiau).. x yah la pi bantai mee udang kat jambatan sg dua nunnn.. kat ctu x brapa best + mahai.. Pak Ngah Mee memang mantap!!
  • Mee Rebus Thahir.. terletak di dalam kawasan masjid Telok Air Tawar.. balik Penang.. encik mesti pekena yg nih.. kalau x dpt.. x senang dok okehh
  • Cucur Udang Shahul Hamid (pekan Kepala Batas lama).. kedai mamak yang cuma jual cucur udang + roti canai.. bley?? x dak nasik kandaq.. tapi dia bleh survive berpuluh tahun..

dah tinggai setengah baru nk snap gambaq

  • Nasik Kandar Public Bank Kepala Batas (di buka malam sahaja) dia takdak kedai.. cuma keta tolak.. org beratur panjang gilaa..
  • Nasik Pak 'Ad.. nih nasik kampung aku.. kedai bukak kol 6pg.. bkn nasik lemak tp nasik putih biasa mkn dgn lauk pauk mcm tgh hari.. seingat aku.. aku dah gilakan nasik nih dr aku start gheti mkn nasik.. abg ipaq aku .. pakcik aku + encik abah turut ngutuk kami sekelorga mkn nasik pagi2.. apa kejadahnya.. la nih depa pn dah gilakan nasik nih.. dlm seminggu kalau x kena skalik x senang duduk.. bak kata abg ipaq aku " boh ganja ka apa dlm nasik tuh" hahahaha.. signature dish.. daging masak kicap.. mavelessssssss!!!

pojaan hatiku.. oh Nasik Pak 'Ad

Area Pulau

aku x brapa familiar sgt.. tp kalau pi belah sana wajib aku pi ialah:

  • Nasik Beriani Hamidiah kat Campbell Street.. memang super duper yummy.. sila laa cubaaa.. skalik dia mai letak pinggan.. semua dok geleng2 kepala"ish ish x abis nih.." lepas 5 minit.. semua semeja pakat tolak pinggan kosong licin laikk jaa ke tepi.. bley??
  • Naik Ayam Nazeer kat Sunshine ( dulu dia kat KOMTAR).. beshh beshh.. me like it vewy much.. tp jarang makan.. slalu pi Hamidiah jaaa
  • Pasembor + Cucuq Udang Campoq kat Padang Kota.. pilih punya pilih.. huhuhu.. berpuluh ringgit.. ;-)

dengan ini aku anugerahkan negeri tumpah darahku sebagai Sorga Makanan

Makan Sedap dan Sgt Berbaloi!!!

sesiapa yang nak tambah mana2 lagik tmpt makan best kat Penang.. sila bagi komen yaaa..

Monday, December 29, 2008

macam macam ADA

kalau lepaih berjimba sakan kat kg.. balik KL jaa mesti dia jadik tak gheti nk blog.. huhuhu.. banyak sgt nk ceghita tapi x terceghita sebab byk sgt (apa punya ayat daaa).. xtau nk start mana satu.. huhuhu.. ok.. summary tepek kat cni dulu.. later2 ceghita detail kat entry lain.. hehehe

  • tudung DIY dah siap sepenuhnya 8 ketoi.. jahit tepi segala.. mak aku kena dera pi jahit tepi kat kedai cina Penaga
  • borang penerimaan KPLI pon dah submit kat IP Tuanku Bainun and BPG Putrajaya ( form belambak lagik x isi sebab meluat dgn soklan yg tah hapa2.. nk tanya hampa nih.. penjaga tuh laki/husband ka or mak ayah.. soklan dia mcm bodo skek laa.. dolu2 ya la ayah aku penjaga.. la nih dah ada laki.. laki la jaga.. ampess)
  • balik penang = makan makan makan jalan jalan jalan ronda bendang ronda bendang ronda bendang
  • (menyusul pasnih ialah entry "what you must try in Penang".. huhu)
  • encik abah + adikku yang sengal ada hobi baru iaitu "berdangdut" bleh??
  • sempena B.O.N.U.S encik abah.. dia dengan baik ati telah belanja bermcm mcm gejet.. huhuhu.. i likeeee!!
  • operasi "cantas" me sooo sedihhh!!!

nanti2 laa sambung ceghita.. gambaq x upload lagik.. xdak gambaq.. x feel aa.. hehehe

Tuesday, December 23, 2008

I am very HAPPY!!

Hari ini saya sangat GEMBIRA.. huhu

Setelah sekian lama.. akhirnya DAPAT jugakk..


Saya gembira sebab ini

:

:

:

:

:

:

Entry ini adalah rentetan dr entry ini

salasilah


SPOT and WIN (pemenang dpt tudung DIY) !!! ::aku konpem xdak sapa yg menang::tepek gambaq tak ikhlas:: blur nak mampos::huhu.. soksek'ians 94-98.. complete all students Form5.. Gerak Gempur SPM kat Langkawi.. best siott!! zaman gonjeng2.. huhu.. (Sila ambil Perhatian: Kalau cuba nk carik I yg mana satu.. sila beri tumpuan sepenuhnya pada org2 kurus.. sebab I masih kurus time nih ::but pipi menten tersorong2:: muehehehe)


zaman zaman gatal+gediks di UTM (99-04)..rujukan potret adalah 2 keping gambar berukuran paspot.. si pelukis berimaginasi sangat tinggi dengan menambahbaik potret dengan tumbuhan pokok klapak, KLCC dan keta kodok (ada ka patut keta kodok, boh la ferrari seketoi..adoi!) :: kalau pi KLCC la nih x nmpk dah pokok klapak tuh.. kena tebang dengan DBKL yerr kawan2.. sebab pelok ghapat tuh.. potret terpaksa di sorokkan oleh kaum kelorga selama beberapa taun.. takut buruk sangka dan sesi memfitnah timbul.. huhuhu :: awat aku mcm lawa dlm tuh?? ish ish ish.. sungguh si pelukis menipu!! hahaha


yeayyyyy!! MERDEKA MERDEKA!! si dia harus lah grad dengan cemerlang.. aku menten grad kurang cemerlang.. muehehehe.. dah ada scroll bleh pi mintak gheja dah.. simpan duyet nak kawen.. huhhuhu..
ooo mama.. saya mau kawen.. kawen dengan siapa .. dengan si mata sepet.. huhuhu

020606::konon nak 060606 (rabu) tau apa kak aku sound.. hampa pi kawen 2-2 org.. xdak sapa hingin nk amik cuti sebab hampa kawen.. sungguh I hampa.. hahaha.. bermulalah episod baru.. huhuhu..
ooo mama saya dpt kawen.. kawen dengan siapa.. dengan si mata sepet ittew!! huhuhu

:::TADAAAAA:::

inilah hasilnya.. gambaq "hasil" jaa leh di tepek di cni sebab yang "membuat" hasil or budak ticik di atas.. figura suda lari.. tak sanggup nk berposing dlm keadaan gumuk pasir ini.. huhu

50% - 50%??

ini tidak adil pipiy.. abah jarang2 skalik membasuh berakmu.. mama harus dpt extra 20% :: akan dipastikan percent berubah
70% Mommy
30% Daddy

bleh?? hiks!

apa kejadahnya!!

encik abah pulang membawa pulang 2 ketol t-shirt bersaiz M.. chinese channel custodian kasik katanya.. aku pasti nih t-shirt belen2 dan yg depa x berkenan di kala ujung taun menjelma.. sebab tuh depa kekahkan kat dept lain.. kalau idak.. jgn harap.. rembat kat depa jaa semua.. huhuhu.. Chinese Channel?? apa kejadahnya aku nk pakai t-shirt channel cina nih.. harus lah apek, amoi, nyonya block aku nih dengki ngan aku di kala aku naik lift bersama2 mereka.. pasti dan haruslah mereka tertanya-tanya dari manakah aku memperolehi t-shirt ini??

nak pakai ka
nak derma
nak pakai ka
nak derma
nak pakai ka
nak derma

camno kawan2?? pakai tidoq orait kot nooo???



mari belajar gosok gigi

ini budak ticik sangat suka gosok gigi
pantang masuk bathroom nk mandi pasti mintak berus gigi
dia akan gosok (ATAU gigit berus) gigi sampai sudah mandi
berus gigi akan terus di bawa dan di gigit sehingga acara bersilat nk memakaikan diaper
sungguh makk tak larat nokkk.. melayan ini ticik rambut kinting.. adoi!!

hanya paras yang dibenarkan (pinggang ke bawah telah di cut oleh Lembaga Penapisan..)


beli toothbrush baru.. plain dan dull sahaja kalernya sebab mak tak kose budak ticik nih nak melayan menatang kartun kat toothbrush tuh.. haruslah dia belek dan belek beria.. bestuh x gosok gigi pung.. main ja lebih.. dr mandi 10minit jadik 40minit.. safe side.. beli yg PLAIN sahaja

obat gigi 26hengget.. bley?? sangat tinggi kos membelamu wahai ticik rambut kinting!!

BPA oh BPA !!

aku belikan pipiy benda alah nih :: sebab??
BPA Free + tirguda dengan botol Zara (Kak Zura).. sangat chumil.. hiks!!

tapi malang nya.. yang di atas dia reject.. rugi duit hakuu..
dia nak jugak botol dia yang di bawah nih
AVENT non BPA Free kan? mencikk la..
kita nk menjaga kesihatan dia.. dia leh reject lakss.. x nak dia tercemar dengan anasir x sehat.. dia x mo laks.. adoiii
(zaman beranak dulu x tau pasai BPA BPA nih.. pakai bantai jaaa)

and terpaksa jugak beli teats baru
teats lama dah burok!!
mahai tuhhh 2 ketol = RM22.90 kat Mothercare (kt tmpt lain xdak yg 6mth++).. adoiii!!!

pipiy oh pipiy!! kamu semakin bijak memilih.. sungguh mama bingung!!!




Monday, December 22, 2008

having a blog!!

dia dah ada blog

tiruk I lerr la tuh.. huhu

dan yg pastinya.. second entry akan di post kan december2009

I bet YOU!!

and yes, agree 200%!! he's a great procrastinator!!

DIY apdet!!

takat nih aku dah ada satu tudung DIY cap ayam.. tak gamak nk pakai .. testing ja nih..

3 dah siap sepenuhnya guna jahitan jelujoq besaq2.. seketoi aku dah bantai pakai.. slumber badak!! tanpa rasa malu dengan jahitan jelujoq besaq2 tuh aku gayakan ke sana sini..

ada lagik 5 ketoi nk gunting dan jahit jelujoq.. balik kampung krismas nih nak bagi mak lang (tukang jahit) aku jahit elok2.. pastuh baru leh tepek gambaq kat cni.. semlm pi kamdar MV lagik.. but still takdak kaler itam.. bengang aku.. nk pi carik kat KAMDAR penang.. kot kot ada..

beli mesin jahit?? oooo.. tidak!! tidak!! aku cuma tunggu kawan aku si haizam beli mesin jahit.. kalau dia beli bermakna segala mala tudung dan curtain umah aku.. dia yg jahit.. huhuhu

sungguh aku x layak memiliki mesin jahit kerana aku sgt la tak reti menggunakannya dan pastinya mesin jahit itu akan bersawang..

Sunday, December 21, 2008

me+him Vol 3

di suatu malam yang indah ketika si isteri setia menunggu sang suami balik dr kerja(keja half day sbb esoknya meeting.. meeting??adoi lately asik meeting.. meeting dan meeting-bos baru yang gila meeting) tersgtlah bosan menunggu..patut balik kol 12am.. tp harus la lmbt kan? sang suami menalipon menanyakan "nk apa apa tak? " lalu si isteri menjawab "indo mee satu, telo mata goyang".. perot pon dh mula berkeroncong.. tuhuhuhu.. (amaran:mkn waktu tgh malam boleh menggemokkan.. tolong jgn tiru aksi ini).. tunggu punya tunggu.. adoi awat lmbt sgt sang suamiku ini.. apa kata buat tudung DIY seketol (kegilaan tahap infiniti terhadap tudung ini).. kol 12.30am sang suami pulang membawa 2 bungkus food + 1 plastik milo ais.. yummy!! si isteri mula menge'check'.. aik? mee goreng and maggi goreng ayam.. di manakah indo me ku???.. aduss.. sungguh keciwa..

ok.. lepas sang suami mandi..

sang suami: awak pilih la mana awak nak.. indo mee abis
si isteri: awak mkn dulu.. nk siapkan tudung nih dulu
sang suami: awak nk yg mane?
si isteri: mana2 pon bleh

sang suami memilih maggi goreng.. sang suami makan sambil menyuap 2, 3 suap pada isteri tercinta.. siap tudung DIY si isteri pulak amik mee goreng dan makan.. sambil makan ada perbualan antara isteri dan sang suami

si isteri: kalau xde indo mee naper amik mee goreng??
sang suami: sebab indo MEE.. same la dgn MEE
si isteri: aik? bkn ka indo mee tuh lebih kepada curly2 ala maggi..bkn staright mcm mee
sang suami: (blank!) kan tadik soh awak pilih
si isteri: ok.. kalau soh Ni pilih.. naper awak pilih maggi goreng yg ade ayam.. tinggalkan kat Ni mee goreng kosong + pedas!!
sang suami: (silent sambil merenung si isteri) awak boleh tak tolong jgn tanya soalan yg orang takleh jawab..(sambil geletek si isteri beria2.. ampes)
si isteri: yang awak tuh.. bkn ke slalu di"kenakan" mcm nih.. nape buat lagik dan lagik dan lagik.. kan dah kena lagik

pesanan kepada sang suami !! nasib awak laa dpt isteri LoRAT!! huhuhu.. sebab LoRAT la i'm different kan? huhuhu..

p/s: ini adalah entry how deep is your love.. tolong jgn muntah apabila membacanya!!

pipiy vol tah ke brapa

kokoke = computer
kokoko = pocoyo
tiku = thank you, sebut time dia bg barang kat kita.. bkn dia terima barang.. bley?? oh anakku
kacut = kasut
big bol = big ball
nak = nak

as of to date plus words yg di entrykan before nih

Friday, December 19, 2008

19 ke 24

memang aku dah agak.. akan di pindah kan ke 24

sah aku kena TUNGGU lagik

takpa takpa.. aku dok sabaq nih...

::: sok pagi yg nyata akan aku lepak depan TV tgk pokcik butaks + mokcik tudung senteng menikah :: nak tgk la apa yg grand sgt kan??:::

kalau bonus laki aku bulan april 2009 nih ciput.. memang sah sah salah satu sebab ialah depa dua ekoq nih
kompeni aku sgt la bermurah hati menaja segala mak nenek kat depa dua ekoq
hatta suaq dalam pon di sponsor.. aku rasa pokcik tuh bawak kluaq 22.50 mas kawen jaa
sungguh tidak adil.. di manakah keadilan wahai dunia (sila baca dalam nada penuh kedengkian::jgn lupa tgn karam singh walia)

Thursday, December 18, 2008

19

depa nih kan? ish ish ish.. dulu kata 19.. tp bila tgk 19 takdak pon
depa tau dak penantian tuh satu penyeksaan??
cakap slalu tak serupa bikin
kalau aku termasuk dlm golongan depa nanti
aku akan pastikan aku takkan jadik mcm depa
aku akan pastikan aku takkan buat org lain sakit hati macam apa aku rasa la nih

aku dah agak.. sebelum nih depa ckp lain
tapi jadik lagu lain jugak.. nampak sgt semua penakut
bila depa keluaqkan nanti.. aku pasti depa semua akan lesap
sebab tuh depa lengah2kan
com'on guys.. nih taktik lama... grow up!!
don't be a coward!!

dan yang pasti aku.. aku setiap tahun menjadi mangsa..
aku ialah mangsa MENUNGGU !!!

Wednesday, December 17, 2008

utang TAG CikAni

Telah di tag oleh
CikAni - rakan seUTM di hatiku (sori beb, lama gilos nk bayaq utang.. hehehe)
ikut suka ati aku yaa.. tak cukup 7 pon lantak laaa..

1. 7 facts about me/ fakta tentang saya:
  • i'm not single (mommy to hafiy mirza :: wife to hairul muhammad)
  • now nih gila tudung DIY mektwain
  • love to cook :: hate baking ( so not berbaloi dgn keremahan dan ketemehannya)
  • suka kemas umah :: sapu sahaja :: mop+lap kipas+lap lampu kasik kat encik abah.. hiks!
  • love shoes and handbags :: tapi tak la sampai LV and Coach segala :: x mampu mak seyy :: takat padan dgn wallet yg sedia kempis manjang tuh la.. hiks!
  • suka berleteaq :: sampai encik abah sound :: Mama, SENYAP!! huhu
  • love window soping :: Note to orang yg ikut tuh "PADAN MUKA" huhu
2. 7 things that scares me/perkara menakutkan saya di dunia:
  • mati :: x cukup amalan :: hope 2009 akan menjadikan aku wife+anak+mommy+muslimah lebih solehah
  • eksiden + plus anything bad happen to loved ones.. huhu :: ceq takleh bayangkan laa
  • laki aku kawen lain :: huhuhu :: mintak simpang
  • driving :: sengal tak aku? takut semua benda atas jln nk langgaq aku :: bleh? ada lesen.. tp lesen gantung.. huhu
  • walaupun aku nk sgt jadik cikgu tapi aku still takut nk menghadapi "course" dia yg sengal tuh..
  • ulaq :: lebih kepada geli sebenaqnya
3. 7 current fave songs/lagu buat mase sekarang :
bkn fav sebenaqnya.. tp yg dok dengaq la nih
  • i look i see - yusuf islam
  • al khaliq - yusuf islam
  • children of the world - yusuf islam - kesimpulan:semua from CD feveret pipiy
  • faizal tahir - CD jugak
  • samson - CD jugak
  • lately suka banget sama itu laskar pelangi
4. 7 things i always say/perkara selalu di sebut :
  • beb
  • siott
  • hafiy/apiy/apiy meeja
  • hampes
  • abah/awak
  • smartcard :: perkataan takleh blahh.. hahaha
  • eeee.. trok aa
5. 7 things i treasure most/perkara yang amat bernilai :
  • beloved pipiy
  • mak ayah + mak abah + kak + cion tukang supir + qistina d kakak dan lagik dan lagik dan lagik
  • my house - aku sgt cintakan rumahku
  • my henpon
  • my blog + our multiply - x leh blah lagik (segala memory + story mory di sini ku tepekkan)
  • encik abah
  • encik abah
  • encik abah :: huhu :: semestinya ada org kembang bertaman taman
6. 7 first time in my life/pertama kali dalam hidup saya :
-First concert, xpenah tgk concert :: big L for me
-First laptop,aku takdak laptop :: another big L for me.. huhu
-First job, jadik telemarketer kat BerjayaVacation.. sucksss!! cam siott
-First drive,kat skolah memandu.. huhu
-First nephew/niece, yr 2004 my qistina jenguk dunia, sbg aunty yg mithali sanggup benti keja nk jaga dia dlm pantang.. punya la xcited 1st time jadik aunty
-First acne/pimples, lama dah nunnn.. x hengat dah hahh
-First flower, kat UTM.. zaman2 gila2 remaja.. musim gediks aku.. majuk2 gitew.. harus la dpt bunga ros sekuntum dr mamat yg kayuh beskal dr kolej dia utk survey harga bunga paling rendah kat area Tmn U.. sememangnya nyonya tuh amat kesian pada si pengayuh beskal dengan meletakkan sekuntum riben tanpa mengenakan sebarang byran tambahan.. harga menten singgit.. huhuhu.. miss those days vewy much.. kan awak??

7. 7 lucky people to continue the tag/orang bertuah sambung tag:
sapa2 yg berminat.. tapi aku gatai nk tag budak nih.. bleh? huhuhu.. mung wajib buat..

Monday, December 15, 2008

27 dah!!


Happy Birthday YOU!!

dah 27 umoq encik abah.. hiks! bulan doblas?? aku slalu sound kat dia.. "ellehh org dah leh berjalan dia baru jengok dunia.. orang dah jengok dunia.. dia masih dlm 'proses' " ekekeke.. seharusnya aku tua 9bln dr encik abah.. so kiterg celebrate besday kat kg sebab jatuh on raya aji.. saja ja nk feel.. dan feel tuh utk pipiy.. bkn utk abah pon.. tgk la sapa yg over xcited dgn kek and topi besday tuh.. harus la dia.. kendel pon dia la yg blow.. plus gaya2 konon kiyut tuh.. so.. encik abah.. make your wish.. hope your " wish" come true + your "2009-goal".. dream need to visualize.. don't forget aa..

besday prezen !! buang yg keruh amik yg jernih (sila buat tgn ala ala karam singh)

aksi aksi terlampau budak ticik

Thursday, December 11, 2008

latest of pipiy

bedak MI MI Mo selepong

selain jalan ada lagik yg terbaru pasal pipiy..


kat kg.. time tok nk siapkan + bedakkan kakak segala pas mandi.. dgn lajunya dia menerkam kakak dan merebut botol bedak kakak sambil nyebut MI MI MO.. aku dgn mak macam heran apa itu MI MI MO?? alih alih baru prasan yg kat bedak tuh ada dua ekor Mickey +Minnie Mouse.. so kesimpulan dia sebut mickey mouse tuh MI MI MO.. aku dgn pantas mendail encik abah nk habaq.. pastuh encik abah sound.. laaaa dia mmg sebut MI MI MO.. ouwww.. mcm mana aku xtau nih.. ini tidak adil.. nih semua penangan playhousedisney.com yg slalu dia layan dgn encik abah la nih.. smpai aku x sedaq dia dah ada new words.. ish ish


lagik new words

totis = totis = kura-kura - dia sebut sebijik2
pish = fish
car = car
aaa chit adam = pakcik adam
atuk = dah leh sebut betol2
aboo = ibu
aakk akkk = bird
kokk kokk = chicken
mooo moo = cow.. dpt tgk real cow kt kg
toi = toys

lagik satu.. dah start pandai tunjuk2 benda yg dia nak.. selagik tak kena.. selagik tuh tunjuk sampai kena apa yg dia tunjuk.. dan jugak apa yg kita sebut pasti dia akan ikut.. so kesimpulan nya.. xleh ckp benda tak elok dah (almaklumla.. aku nih leh tahan laser.. terlepass ja kadang2 tuh)

and aku for sure.. sikit ari lagik.. dia akan pandai sebut "tok chik cantik" sebab tokchik ita dia pasti akan ajaq semua cucu sedara dia sebut perkataan keramat tuh.. ampesss!!


ini adalah tokchik saye

Wednesday, December 10, 2008

me+him Vol 2

once upon a time, i received this........
his text
Thank you for being such a great wife..
u hv been multitaskingly great in managing hafiy,me and other errands.
i promise u i'll be a better hsband n abah.
tq n luv u
my reply
hehe .. (smiling smiling goat)

and that nite, he settled all the dishes yg very the belambak.. one full sinki..

thank you YOU!!

Tuesday, December 9, 2008

S.B.L

skang nih aku tgh layan Seniman Bujang Lapok (SBL) kat PRIMA

Sungguh menceriakan ari aku.. geli bagai di geletek perut plak aku gelak!!

relevan atau tidak!

jari oh jari
otak oh otak
idea oh idea

aku ada byk nk ceghita tapi ghasa mcm x feel nak menaip...
dia punya "feel" x mariiii laaa..

rasa mcm so not AKU.. adakah aku tidak relevan lagik dengan dunia blogging
baru 2 bln blog dah x relevan
sesungguhnya aku rasa sgt LOSER.. BIG L for you CapT !!

bluekkk!! :-P


THINK THINK THINK - terngiang ngiang motto Cik Pooh nih..

kekalutannya

7 Dec 08 - tunggu encik abah dr KL untuk tunjuk skill baru iaitu jalan ( kalau budak umoq dia.. dah tunjuk skill lari pong).. dia baru nk "jalan".. ish ish ish.. encik abah smpai kol 10pm.. dia bergaya maju jalan pukui 11.30pm smpai tgh mlm.. tidoq tak bergerak.. letih terkangkang.. BIG besday prezen for ABAH!

8 Dec 08 - dengan belagaknya angkat bola basketball sambil bejalan.. mcm terer.. terlentang kang.. sia sia jaaa

9 Dec 08 - perubahan sungguh drastik artis ticik nih.. dah start nk lompat.. oitt.. budak ticik.. awak tuh jalan pon x betol lagik tau tak???

Dengan ini mempersembahkan Mr Hafiy Mirza denga aksi + gaya baru nya..


video

p/s; Umi Sufira, aku ada masalah mcm ko.. x reti nk terbalikkan .. sila layan dgn tengkuk senget ok.. hehehehe

tak best!!

budak ticik sgt hepi


gaya artis saya



on 29-30 Nov lepas kami sefamily pi cherating. berjln2 plus pi kawen laila.. kawan opis aku.. tapi dia dh pindah ke kuantan branch.. pi ari sabtu sebab nk ke cherating.. ya laa org dok ceghita cherating cherating.. haram x penah sampai.. dh alang2 nk ke sana.. saja la pi berjln ke cherating.. ampesss.. x best lgsung.. menyesal sekelorga.. buat ponat badan jaa..tapi seperti biasa pipiy opkos org yg paling hepi.. mana dak 1st experience explore beach, 1st experience fish+totis feeding.. (kekonon water chalet).. padahal tasik buatan sendirik.. nyamuk byk.. sabaq ja laa.. so kesimpulannya tak best laa pi cherating nih ( mintak maap no org cherating..) 100x best lagik batu feringghi nunn..(promote tempat sendirik)..

satu ja best.. dpt jumpa laila.. lama gila x jumpak dia.. Selama Pengantin Baru beb!

p/s: lama dah tak blog nih.. mcm x reti laks rasa nk gebang apa.. awat aku rasa ayat aku kat atas tuh mcm pelik + so-not-me.. ish ish.. dia punya syehhh x mariiii lagik nihhh.. co'mon CapT.. chaiyokk!!

Wednesday, December 3, 2008

menghilangkan diri

saya dan keluarga akan menghilangkan diri ke kampung di penang untuk upacara raya aji dan kenduri kendara ujung minggu nih (saya sungguh x paham awat suka buat kenduri time cuti skolah.. bkn budak skolah yg nk kawin.. ish ish)

walaupun saya tak seglamer mana tapi saya tetap nk buat pengumuman nih utk rakan2 alam maya sekelian

sekian, terima kasih!!

wasallam

akhir kata.. SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!! dan pasti ada byk yg nk di ceritakan lepas nih.. (tetamu dr London pon belum di updatekan lagikk..)

Tuesday, December 2, 2008

thermometer tembak & dilema

sesapa yg dok area KL/Puchong.. tolong rekemenkan paed melayu&islam utk pipiy.. aku da bosan aa dgn paed dia la nih.. mcm sengaja "mencekik darah" jaa..asik soh re-visit.. ampes!! aku da survey a few hospitals such as ColombiaAsia, Sunway Med Centre.. paed dia cina.. aku tak mo.. KPMC Puchong pn survey (x sure mlayu ka cina.. x dak nama kluaq kat website)

please help me!!!

sambung pasal pipiy

demam di waktu malam yang menakutkan.. so kami dah belikan dia thermometer tembak.. sebab dia susah sgt nk dok sengap bila chk suhu.. adoiii.. geram.. mcm la org nk buat hapa kat dia.. xpa la invest skek.. janji dpt tau accurate temp dia.. x suka la pipiy demam.. perasaan mama sgt tak best.. nk gheja pon x senang.. setiap setgh jam tepon chk.. adoii!!

selfish

pipiy menjadik "pelokek" semenjak dua menjak ini.. slalu berebut mainan dgn kakak atau rakan yg seangkatan dengannya .. padahal kalau kakak@rakan x main menan tuh.. dia x pandang pon.. bila kakak@rakan pegang jaaa.. dia mula la nk berebut.. aku dan encik abah sangat hanginn.. walaupun dia masih kecik.. tapi benda gitu harus di ajar dari sekarang.. ajar supaya gheti berkongsi.. give and take.. bkn pulun sorg saja.. jadik sessi pelajaran untuk not "being selfish" telah di selitkan pada suatu masa lepas magrib yg indah.. ini adalah aksi abah dan anak belajar.. yok yok oo jaa reaksi si anak.. konon mcm paham..

aksi abah menunjuk ajar si anak

Chelsea! Chelsea!

haruskah kami ke Stamford Bridge?? harus harus.. sebab encik abah is Chelsea Fanatic Fan..

http://www.londonpass.com/

yeayy!!

Tag dek mamaaina

Aku telah di Tag oleh mamaaina........
Tuh la.. aku dok komplen x dak org nk tag aku.. nahh hamikkk.. soklan dia mcm ala2 malu kucing gitu nk jawab.. zassss layannn

1. Do you think u are hot?

Hot?? aku sentiasa Cold.. tetambah dlm opisku yg chumil nehh.. berlapis2 pakai sweater pon sujuk lagik.. bengang.. mentenen nih x buat gheja ka? nk mematikan urat sarap aku ka hapa..

2. Upload a pic of u..



3. Y do u like thus picture?

sebab xdak badan.. ada kepala jaa.. kalau ada badan aku x suka.. sebab? sebab SAYA BUDAK GEMOK.. kahkahkah

4. When was da last time you eat pizza?

Selasa lepas.. sebab encik abah x dpt men futsal.. so pi mkn pizza

5. The last song u listen to..

"Betapa".. SO7.. lagu kegilaan pipiy buat masa skarang.. aku pon layann kat YouTube!!

6. What r u doing right now besides doing this?

Layan mata.. ngantuks nk mampos.. taip Tag nih menggunakan tenaga dan firasat batin.. kahkahkah

7. What name u prefers beside yours?

ZARA (waaaaaaaa... aku gilakan ZARA)

8. People to tag?

aaaaa

bbbbb

cccccc

ddddd

eeeee

9. Who is no.1?

tah.. xdak idea.. sapa nk buat TAG nih silakan

10. Who is no.3?

aku xtau nk TAG sapa

11. who is no.5?

No idea.. aku sgt ngantuk

12.Who is no.4?

aku takut nk tag org.. takut depa nyampah kat aku

13.who is no.2?

sapa nk buat silakan yerr.. layan diri..

p/s: CikAni aku utang tag dgn ang.. nanti aku layan tag ang dalam keadaan sedar ok.. la nih aku separa sedar.. hahahaha

my bekpes+lunch date


my bekpes + lunch dengan satu jejaka neh.. dah lama nk lunch/bekpes date dgn mamat neh.. tp x penah yg berjaya.. nama ja gheja se company.. tp kalau nk berjumpa pong jenuh dial 6371 tuh 18x hahh.. bz ngalahkan CEO.. setelah sekian lama membuat temujanji akhirnya berjaya la men"dating"kan diri utk bekpes dan lunch.. meh meh sapa nk tgk ke'sengal'an kafe company ku dan siapakah jejaka bertuah yg dpt lunch+bekpes date dgn aku tuh??.. hwahwahwa (dating kat kafe?? sadisss tuh)

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Mr "him"

seven pie pie to pie to pie

ari selasa lat week. encik abah tak jadik main futsal sebab menderu2 ujan turun tanpa henti.. hehehe.. apa lagik dgn x plan nya.. (++ br dpt gaji) so.. blanja pipiy mkn pizza.. tgk camna dia bedal gralic bread tuh..

p/s: tolong abaikan baju tido buruk pipiy itu.. rancangan makan pizza ini adalah acara kecemasan (x plan pong)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin