Thursday, December 11, 2008

latest of pipiy

bedak MI MI Mo selepong

selain jalan ada lagik yg terbaru pasal pipiy..


kat kg.. time tok nk siapkan + bedakkan kakak segala pas mandi.. dgn lajunya dia menerkam kakak dan merebut botol bedak kakak sambil nyebut MI MI MO.. aku dgn mak macam heran apa itu MI MI MO?? alih alih baru prasan yg kat bedak tuh ada dua ekor Mickey +Minnie Mouse.. so kesimpulan dia sebut mickey mouse tuh MI MI MO.. aku dgn pantas mendail encik abah nk habaq.. pastuh encik abah sound.. laaaa dia mmg sebut MI MI MO.. ouwww.. mcm mana aku xtau nih.. ini tidak adil.. nih semua penangan playhousedisney.com yg slalu dia layan dgn encik abah la nih.. smpai aku x sedaq dia dah ada new words.. ish ish


lagik new words

totis = totis = kura-kura - dia sebut sebijik2
pish = fish
car = car
aaa chit adam = pakcik adam
atuk = dah leh sebut betol2
aboo = ibu
aakk akkk = bird
kokk kokk = chicken
mooo moo = cow.. dpt tgk real cow kt kg
toi = toys

lagik satu.. dah start pandai tunjuk2 benda yg dia nak.. selagik tak kena.. selagik tuh tunjuk sampai kena apa yg dia tunjuk.. dan jugak apa yg kita sebut pasti dia akan ikut.. so kesimpulan nya.. xleh ckp benda tak elok dah (almaklumla.. aku nih leh tahan laser.. terlepass ja kadang2 tuh)

and aku for sure.. sikit ari lagik.. dia akan pandai sebut "tok chik cantik" sebab tokchik ita dia pasti akan ajaq semua cucu sedara dia sebut perkataan keramat tuh.. ampesss!!


ini adalah tokchik saye

2 comments:

::Umi Sufira:: said...

Capt, sebab tuh la pipiy lambat jalan..dia bercakap dulu..aku rasa sikit hari lagi dah fasih bercakap tuh..Sufia satu bijik butir tak paham lagi amende dia cakap..hihi..

CapT said...

mimi, skang nih lagik la letih.. mulut ngan kaki sama meriah.. adoi!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin