Tuesday, December 23, 2008

BPA oh BPA !!

aku belikan pipiy benda alah nih :: sebab??
BPA Free + tirguda dengan botol Zara (Kak Zura).. sangat chumil.. hiks!!

tapi malang nya.. yang di atas dia reject.. rugi duit hakuu..
dia nak jugak botol dia yang di bawah nih
AVENT non BPA Free kan? mencikk la..
kita nk menjaga kesihatan dia.. dia leh reject lakss.. x nak dia tercemar dengan anasir x sehat.. dia x mo laks.. adoiii
(zaman beranak dulu x tau pasai BPA BPA nih.. pakai bantai jaaa)

and terpaksa jugak beli teats baru
teats lama dah burok!!
mahai tuhhh 2 ketol = RM22.90 kat Mothercare (kt tmpt lain xdak yg 6mth++).. adoiii!!!

pipiy oh pipiy!! kamu semakin bijak memilih.. sungguh mama bingung!!!




7 comments:

::Umi Sufira:: said...

Capt, avent tuh non-BPA free...by the way BPA free bottle yang ko beli tuh wide neck ke, neck size biasa?kalu wide neck ko tukar jelah pakai puting avent..BTW, aku pon beli MAM bottle untuk Sufia tapi dia takmo minum pakai botol tuh, last2 aku beli MLO BPA free bottle tuh pakai puting neck biasa..baru dia nak minum..takpon ko simpan ajelah untuk next baby..hihi...

CapT said...

mimi, aku beli wide neck.. dah tukor puting.. die tgk botol pon die dah xnak.. die mcm heran kaler biru.. apehal lekuk beria.. semlm aku test.. dr pg sampai ptg die taknak minum.. bile aku tukar bottle dan dan tuh die tegok sebotol x bernapas.. geramm aku..

cikpidda said...

sungguh aku tak paham pekebenda yang hang dok ckp..BPA tu menatang pe?hihihih...nanti turn aku lak,hang turunkan experience hang kat aku...:)

CapT said...

pidok->sesungguhnya aku x daya ghabat gunung weyhh.. hafiy dok kwekk kwekk tuh nk boh mana.. hang jgn taktau.. aku pon bkn tau sgt bab BPA nih.. aku bantai jaa.. kahkahkah

aizal said...

Kalau hafiy suka botol AVENT gak.. dorang dah keluar kan produk baru BPA Free.. masuk website ni

http://avent.com.au/feeding.html

anaash said...

Capt, BPA tue apa kebendanyaa?? auni pun pakai avent pny botol, cuma teats jek pakai anakku pny,sbb pakai yg avent pny meleleh2mcm air paip jek..hehehe

CapT said...

aizal-->thanks.. pasti akan di carik pasnih

ana--> cuba check kat cni.. nk ceghita pjg.. hehehe

http://www.bisphenolafree.org/

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin