Thursday, November 20, 2008

Selamat Hari Lahir MAK !!

aku amik kesempatan atas n3 kali nih utk ceghita pasai mak mentua aku.. n3 nih dedikasi khas for my MIL sempena besday dia yg ke 63 semlm 20 Nov 2008.. aku rasa semua org sama cam aku..mesti skeptikal dengan mak mentua..(salah satu sebab terpengaruh dgn cerita2 kat TV.. ada satu cerekarama bagi menantu tgh pegnen mkn kaca.. gilaaa paaa.. seram siott..) plus cerita P.Ramlee.. alaaa kassimm tuh.. bertambah seram laa.. mesti ada perasaan doubtful walau x byk pun sikit dgn mak mentua.. kes aku laks kawen dgn anak laki dia yg paling manja + bongsu.. semua org tau kan anak bongsu mcm mana..(sebelom tuh aku nk kesian kat bakal bini adik aku.. sebab adik aku nih standard xdak sapa yg lagik best dr mak dia.. tambah2 part masak.. biar sapa pon bakal bini adik aku.. GOOD LUCK ok!!!).. hubby aku ada 7 beradik.. 6 laki .. sorg jek pompuan.. yg ke-6 pompuan.. yg ke-7 dia.. dah la dia nih "ter".. bajet akak dia yg last.. alih2 after 7 thn.. "muncul" la hubby aku nih.. bygkn mcm mana rapat nya dia dgn mak dia mandangkan adik beradik dia yg lain semua dah besau2.. so close dgn mak dia.. cintan cintun lebih kurg dari zaman UTM nunn thn 1999.. kawen thn 2006.. kawen2 jaaa.. kami husband and wife keja tmpt sama.. Astro Bkt Jalil.. PIL pon dok dekat jaa puchong kinrara.. nak tak nak kena dok sama laa.. takkan nk sewa.. buang duit laks rasa kan?.. awal2 dok tuh mcm x selesa.. tp my MIL aku nih memang sgt best.. dia jenis x kesah lgsung.. kalau aku bgn 11pg pon dia ok jaa.. ishh.. aku pon mcm pelik.. dia x kisah.. tp dia paham aku keja shift time tuh.. (ada jugak sesetgh org even kita keja shift pon dia x paham jugak).. dia memang x amik tau hal kami berdua.. yg dia tau asik masak jamu aku mkn.. kalau x mo mkn (konon2 nk diet).. dia paksa jugakk.. adoii.. pak mentua pun best.. aku nih sengal bab drive keta nih.. dierg yg beria nganta amik aku kat tmpt keja.. (aku memang muka x malu).. smpai aku off day pon nk antar jugak.. hikhikhik.. (sbb depa x sure aku off ka keja.. alih2 dh siap lawa2.. nk anta aku..) apa lagik aa ke'best'an mak mentua aku nih? dia nih bkn jenis kaki gossip.. anak jantan 6org.. aku x penah dgr kot2 dia nk berckp pasal biras2 aku yg lain.. even artis2 pon dia x kutuk.. pasal kes mawi x jd kawen ina.. senang jek jwp dia.. ermm.. xde jodoh nk wat camne.. dah takdir.. adusss.. padahal org lain beria bagi komen.. ish ish.. kagum aku.. mcm SIL aku.. dia x kawen lg.. bujang lagik.. yg nih pon sempoi.. memang kepala gila2.. ari ahad nih dah set appointment dgn dia nk lawan futsal dgn kawan2 dia.. nk men basketball jugak.. yg bertambah best.. dia keja kat kimberly-clark.. pipiy aku dpt Huggies murah2.. best gilaaa.. selamba pull up pants membazir.. hehehe.. sambung pasai MIL aku.. time aku nk blk penang bersalin dulu.. dia peluk aku taknak lepas.. berjurai2 air mata dia.. mcm aku nk migrate laks rasenye.. padahal nk pi beranak jaa.. time on the way nk pi spital sakit beranak.. aku call dia lg.. mintak maaf mintak halal lebih kurg (yelah org ckp beranak kan sebelah kaki kat liang lahad..) dia bantai nangis teresak2 kat pasar tani laks tuh time tuh.. punyala sadiss.. aku laks jadik sedih.. bila dah ada anak.. spt biasa.. dia la yg nk jaga.. aku pon ok la.. x kisah.. tp skang nih anak aku da start mengada.. so aku da pesan kat MIL aku.. pastikan dia kena marah dan babab jugak supaya dia tak terus kekal mengada.. part nih nenek dia ok lagik.. tegas sket.. atuk yg cair x abes2.. ish ish.. aku rasa kalau nk ceghita ke'best'an mak mentua aku nih.. byk sgt.. x tercerita.. kesimpulan yg aku dpt buat ialah.. aku dah samakn level mak aku and mak mentua aku.. mungkin ada setgh org ckp.. mcm mana pon mak mentua x sama dgn mak sendirik.. utk kes aku.. aku dah samakan level depa.. last but not least.. MY M.I.L ROCKSSSS!!!! yeahhh..

4 comments:

anaash said...

best..best..mak mentua ana pun best..rocks jugakk..ari2 tolong basuh baju kitorg laki bini..hehehe..lepas nie dok umah sndr abis laa x ckup tangan kena buat semuanyaa sndr..padan mukakuuu..

CapT said...

kalau layan masak ujung minggu umah mak mentua best gak ana.. dpt jugak depa merasa air tgn kita.. abah amok dah jatuh chenta dgn laksa penang.. hehehe

anaash said...

capt pandai masak ok laa..ana nie tolong potong2 buleh laa..nk masak x berani laa..masak tuk diri sndr pun xlepas..nie kan nk masakkan tuk mentua..kang tersedak bapak mentuaku tue nanti sbb x sedap..buat malu jek..hahahaha

CapT said...

xpe.. nanti dok umah sendirik praktis la kasik terer2.. umah kita sendirik.. lantak la nk tunggang langgang pon kan.. mangsa dia sapa lagik.. ashran la.. sama la mcm amok.. x sedap pon.. kena paksa soh ckp sedap jugak.. hahahha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin