Saturday, November 22, 2008

kejayaan aku

  • kain jersey murah = 3.00 per meter TEWAH Mines xde kaler lain.. nih jek kaler paling cun)
  • kain awning = 0.80 kain lebihan longgok dalam tong
  • kertas kadbod bergam = 3.00 per meter
  • benang itam + putih 1.60 beli sama ngan kadbod
  • gunting beli kat IKEA.. 6.00 dpt 3 ketol gunting
  • jarum peniti singgit (konon buat syarat.. baru rasa cam tailor sket.. haramm x guna pon.. malas)
  • kapur penanda singgit.. haram x lekat pon bila tanda.. hanginn jaa..

Proses dimulakan jam 12.30am Ahad 23/11/2008.. siap pada jam 1.30 am.. ukuran semua pakai agak2 dan bantai shj.. jenis jahitan yg paling layak utk digunakan pada jam 1.00am adalah jelujur besar2 shj.. x kuasa aku nk buat jahitan canggih2..

Dlm proses pembuatan terdengar suara2 sumbang (adik aku yg sengal dan suami tercinta) yg meng ander estimet kan daya usaha aku.. selepas tudung siap dan di cuba pada jam 1.30am.. suara tadik terus ilang di ikuti dengan pandangan kagum (aku tau itu adalah pandangan kagum.. even depa x ngaku)... terus snap beberapa shot utk tatapan mak tercinta di kampung yang mana mengander estimet kan daya usaha aku jugak.. shot terbaik di sms kan kepada mak di kampung pada jam 1.45am..

jam 11am mak menalipon menyatakan rasa tidak percayanya.. dia sudah mau lawan aku.. dengan menyatakan nk pi cari kain jersey tuh kat penang.. nk bwk ke KL next week.. utk menghasilkan sehelai lagi.. yg mana katanya pasti akan lebih cunnn dr aku dengan jahitan2 power dia.. ( alaaaaa.. mak nih suka lawan org.. nanti dia improvise mesti dia menang.. hanginnn jaa)

jam 2.00 ptg ahad 23/11/2008.. tanpa buang masa terus mengapdet blog aku utk tatapan umum.. (versi aku x buat muka antu.. sbb rasa mcm cunn.. tp tolong abaikan tahap ketembaman melampau itu.. sesungguhnya aku bangga dengan pipi montel ku).. DANN INI LAH HASILNYAAA... tadaaaaaaa

p/s : Click image to enlarge (Amaran : Jgn terkejut dengan pipi dan idung yg sgt besar bila di enlargekan image)

16 comments:

::Umi Sufira:: said...

Wow! Awesome outcome...boleh tempah selai dua kat ko nih...ko buat bisness la Capt!hee..=D

Fid said...

kemas nampak ko jahit
aku jahit ke laut sungguh..serabut serabai tapi lantak laaaa..kahkahkah

CapT said...

mimi.. ko jgn ngade nk tempah.. ko jahit sendirik.. aku mula2 ingat mcm mustahil jaa.. rerupanya.. ok jugak la dgn jahit jelujur malas aku tuh

fid.. kemas apa hahh.. kalau tgk dekat2 disaster giloss.. suara sumbang kat umah aku nih x abes2 ngutuk

Fid said...

CapT
hari ni aku pakai tudung DIY datang kerja hahaaaaaaaaa

walaupun jahitan ke laut lantak aku YAKIN! hahahaaaaa

daydeck86 said...

berhasil pun
after beberapa minggu print cara2 nak buat tudung tuh
pasni leh buat perniagaan tudungku

psssttt....apsal xpakai tudung tu 2day
ahakss

CapT said...

Fid--> cemerlang ko ari nih.. aku TAG ko amik gambaq upload kat blog.. ari nih jugak.. hehehe.. chaiyok chaiyok.. aku x sanggup lagik nk pakai.. dh la kaler tudung tuh disaster.. hahaha.. nanti kita pi beli kain jersey mahai plak.. class kita makk..

deck--> rilek lu.. blom ada keyakinan nk pakai.. jahitan jelujur besar2.. tuh harus di ingat.. sungguh x layak nk dipakai ke opis.. hahaha

daydeck86 said...

apa lagi g care4 la beli mesin jahit yang kecik tuh
pas perniagaan da maju leh la beli mesin jahit singer (menawan hati dan keluarga)
ahaksss
pasni xkijer leh la buat tudung slalu

CapT said...

yolah tuh deck.. mesin jahit bagai.. confirm2 si hapiy mieja tuh x bg kerjasama punya.. kang bersawang mesin jahit hahh.. best tudung nih.. unik.. kita jek yg pakai.. one and only.. hehehe

daydeck86 said...

tau xper
kang kalau beli mesin jahit bersawang coz hangat hangat taik ayam jerk kang
hhahahhaaa

biar murah asalkan selesa
yer kowt......uhuhuhuhuhuuu

Fid said...

mesin jait kecik kat carrefour????

berapa kupang sebiji????

CapT said...

fid.. setau aku mesin nih portable bebb.. ko leh usung ke hulu ke hiliaq.. hahaha.. tanya kepada tuan empunya yg propose.. aku pon xtau.. jawab deck.. jawab..

daydeck86 said...

harge nyer xtau ar plak baper sen $$$$$$
rasenyer xsampai seratus hengget kowt
nanti kalau rajin2 g ar care4 wangsa maju or care4 sri petaling (cam promo care4 la plak rasenyer) tgk kat gerai2 yang kecik2 tuh ada juai ler mesin jahit kecik tuh
heheheheheee
gud luck yerp....

daydeck86 said...

la kak has
xpun nak beli yang 2nd hand pun ada gak
kat pak cik kat wangsa maju tuh
dier kaki repair mesin jahit n juai mesin jahit
nak suh dier carikan pun leh
cakap jer baper budget
(aku ni da cam broker mesin jahit plak)
ahaksssssss........

CapT said...

xpe2.. leh survey2 nanti.. tp beli mesin jahit pun ok gaks sebab saya sgt malas menjahit.. yeahhh

Fid said...

wangsa maju tu kat mn pun aku tak tau inikan plak nak pi hahahaaaaa

kalau care4 subang ada tak erk/...nnt kena servey kalau tak sampai 100 amat bagus la hahaaaaaa

CapT said...

kat area ko pun ada fid.. dia mcm booth2 kecik dok promote mesin tuh.. carre4 subang pon ada x silap aku..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin