Wednesday, November 26, 2008

my workplace

walaupun xdak sapa2 yg nk menge'tag' tmpt kerjaku.. apa kata aku tag diriku sendirik.. hahaha.. sebab aku mcm suka tag tuh.. suka ati aku la kan? ini blog aku.. apa pon aku nk taruk.. hahaha.. di sini di sertakan suasana tmpt kerjaku yg mcm sarang tikus..

1) printer dot matrik zaman tok kaduk.. ini ehsan dr G**x company.. kompeni aku adalah client yg mengkayakan depa.. (tp bagi printer buruk?? huhuhu.. jaga nyaaaaaaa)

2) jam haizam kasik hadiah, labu sayung kawen nomi (ala ala jgn pandang belakang laks.. hahaha) taperware biskut kering (konon x mo lunch.. mkn biskut nk kurus.. pirraaaa mabuk)

3) taperware ayaq, tepon Nortel buruk, cermin wajib ada.. utk mentacapkan diriku yg sedia belemoih nih.. hahaha

4) nih aku plg suka.. TV.. semua dept wajib ada TV.. apa shj cerita yg aku miss mlm semlm.. aku akan tgk ulangan kat opis.. zassss layannn

5) notice bod + bod lekat kad raya.. kekonon

pandangan cubicle ku dr kejauhan.. terserlah kesarangan ketikusan nya.. hwahwahwa..laci pon leh tahan sarang tikus.. aku maleh nk kemas.. umah jaa aku ghajin kemas.. opis maleh.. sbb opis ialah kerja, kerja adalah x best .. bley? tp aku paling suka TV aa.. sbb tuh aku boh gambaq TV 2x.. hahahha

nih la rerakan opis ku.. yg ada tulih executive tuh harus2 la boss kan.. boss plg sempoi.. asik soh buat xtvt bebas jaa.. i likeee.. aku bawah boss sikit.. yg lain2 bawah aku.. ada sorg lagik tertinggal.. mana tah dia letak name tag dia.. nk kena nih.. sorg lagik Zulhelmi.. kang kecik ati laks nama dia tak terpahat di blog aku yg best nih..tp kat dept lama lagik ramai kengkawan aku.. nanti2 la aku tepek gambaq depa

apa yg aku suka keja cni:

A***o free 3 ketol.. Bonus 2x (yes yes).. Dpt jumpak artis (w/pun sbnrnya aku x heran sgt dgn depa).. boss sempoi.. masuk kol 9am (kalau masuk 9.15 tuh kira halal.. buat muka sekupang).. jauh opis aku dr umah adalah 300m bersamaan dengan 3minit memandu.. bleh?.. xdak "makcik makcik" semua org muda so sekapla.. yg ada cuma makcik cleaner PWB shj.. hehehe

apa yg aku x suka:

gaji ciput.. org2 yg dia rasa dia ada pangkat sket.. pastuh nk belagak2.. mcm bagus.. padahai keja 13thn job grade sama ja dgn aku.. buat hapaaaaa... baik aku yg keja 4thn nih.. lebih maju.. kalau gheja 13thn.. la nih patut dh jadik director.. sungguh x dak kemajuan diri.. mcm hampess..

byk nya yg aku suka dr aku tak suka.. nmpk sgt AKU SGT SUKA KEJA nih.. hahahaha

aku nak tag encik abah laks.. tp dia ada blog ka? nanti mesti dia nk tumpang blog aku.. eee x malu.. aku rasa workplace dia cool.. so aku tag ja la dia..

16 comments:

daydeck86 said...

''AKU SGT SUKA KEJA nih.. hahahaha''

ayat tak leh blah sker keje ni tapi nak blah dari sini....uhuhuhuhuhuhuhuhuuu

::Umi Sufira:: said...

capt, nanti aku sokmo2 TAG ko Okeh! BTW, best lah tempat kerja ko..aku pon sukeee...hihihi...

anaash said...

best laa ada tv..leh layan time boring..opis ana skrg x best lgsg..best lagi masa kt TPM dulu..huhuhuh..rindunyaa kt TPM..

CapT said...

deck--> nk wat camne.. aku sgt cintakan profesion perguruan.. hahaha.. 2-2 keja astro.. skalik bankrap.. padan muka 2 org
mimie--> jadik tak plan tom tom bak? ko jgn x jadik laks.. hahaha
ana--> TV memang beshh.. layannn.. tgn jln.. mata dok jeling TV

mamaaina said...

bestnya ada TV!!!!

CapT said...

mamaaina, semua org pakat berkenan dgn TV.. kesimpulannya tak penah miss la citer yg best2.. hehehe

Fid said...

CapT sebenanq nya hang ni kerja apo??

Fid said...

ok aku dah tau hang kerja kat mana..

aku nak apply juga ada kosong??
aku suka kerja gitu!

daydeck86 said...

uish astro mana leh bankrap la CapT coz astro no 7 ler dlam snarai TV3 pun kalah no 15.......
cikgu ok la dapat keje half day
hahahahhahaa

CapT said...

Fid--> aku nih tokey smartcard emas.. hahaha.. makcik kayo.. keja kosong? aku pass ang kt wardrobe utk OASIS aa.. bleh ang provide tudung DIY kat depa.. bisnes skek.. masyukkk.. hehehe

CapT said...

deck--> betoi gak nooo.. baru semlm news kata no 7.. kalah TV3.. hahaha.. MACAM MACAM ADA.. cayalahhh.. waaaa.. gua nk jadik cikgu.. gua nk cuti time cuti skewll

Fid said...

CapT
sila pastikan aku dapat kerja kat astro
wajib!

habaq kat depa aku ni minat sangat nak kerja dapat astro free hahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa

serius
mcm mn nak apply
apakah jawatan yg logik untuk aku?
sila pk!

CapT said...

Fid--> nk keja cni bleh.. buat masa nih depa freeze sebab restructure.. maybe start amik balik june 09 kot.. tp tuh la.. kalau graduate engine nih.. slalu shift bebb.. tapi selamba aa apply jaa.. dia operation 24x7.. dept husband aku amik budak engine aa.. lagik satu.. gaji kecik beb.. keja lagi masyukk.. cuma benefit masyukkk aa..

Fid said...

CapT
Untuk aku yg gaji kecik la ni mmg gaji bkn yan utama..janji hati gumbira i suka!

CapT said...

Fid, aku email hang

Fid said...

CapT
mana emailnya hahahaaa

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin