Monday, November 17, 2008

pasai apa aku blog?

aku blog sebab dia nih.. aku x kenai pon dia nih sapa.. aku jumpa dia thru SI.com sebab aku nk prepare myself BFing my second baby (even lmbt lagik 2nd baby.. tapi aku x mo pisang berbuah 2x)... untuk pastikan niat aku yg suci murni nih berjaya dgn jayanya.. aku dah prepare nk..
  • jadik cikgu.. jadik cikgu maknanya keja half day.. lagik byk masa dgn baby.. stock pon x yah la bebyk sgt..unless kena gi kursus..
  • aku rasa AVENT Isis aku elok lagik.. sbb pakai sat jaa.. kalau x efektif.. aku x kesah kluaq modal beribu utk beli pam canggih.. calculate balik lagik rugi FM.. sebln dekat 3ratus.. gila apa.. xkan nk bagi anak minum FM murah.. kang x pandai.. aku plak yg di salahkan
  • aku kena korek ilmu sebyk mungkin pasal BF.. SI.com, MLO.com
  • aku kena kawan dgn yuitsumuni, journey of mylife, my internal outlet, mysuperkids-Hafiy dan adiknya, ummiiman dan kawan atas kawan atas kawan depa.. sebab depa nih org yg GILA BF.. aku kena kawan dgn depa jugak jugak even depa x mo kawan dgn aku (mcm mana nk kwn.. depa x kenai aku pun)
  • aku mesti bersiap sedia mental dan fizikal utk hadapi sebarang kemungkinan
  • aku mesti berbyk doa semoga dipermudahkan segala urusan aku
  • aku mesti tawakkal byk2

Amin Amin Amin

Semoga urusan aku di permudahkan Allah S.W.T.. Doakan untuk aku jugak.

p/s: Kawan-kawan alam maya aku.. tolong bantu aku yekk.. if ada sesapa yg nk drop by kat blog aku yg x seberapa nih

10 comments:

Zufa said...

hasliana,
tq 4 dropping by my blog:) sama2 kita menimba ilmu yea!

CapT said...

zufa,
tq 2 u too.. baru nk berjinak dgn blog.. bagus jugak .. kenal ramai org giler BF.. buat kawan ramai2.. byk info..

anaash said...

ana pun terkilan sangat sbb x dapat fully bf auni..sedih smpai nangis2 masa pantang ari tue..siap suh ashran sorok pump yg beli dulu..mengalah cepat sangat kot..so utk anak yg lepas nie sama2kita berusaha n kuatkan semangat..semoga hasrat murni kita nie berjaya ekk..aminn..

::Umi Sufira:: said...

Hi Capt--> Add you in my blog list..Aku boleh kira berjaya gakla BF Sufia sampai setahun..InsyaAllah target sampai 2 thn or more..ada pape soklan pasal BF mana yang aku boleh tolong aku tolong kay!peace:)

Mommy Lyna said...

HAI CIK PUAN,

nak kawan ngan kita? bole je. hehe. jom2 kita berkawan2.

(nama anak pon SAMA HaFIY)

Fid said...

salam
melawati blog anda pukoi 333am...
terpaku jap ngan blog 'dia' kahkahkahkah

kawan la ngan saya..saya tarak sombong punya tapi email tak dan nak bls..buleh???

CapT said...

anaash--> jom kita bersama menuntut ilmu
umi sufira--> kekentalan utk BF anak smpai sethn + working mom dh cukup mengkagumkan aku
mommy lyna--> kecik tapak tgn.. stadium bukit jalil di tadahkan.. jom kita kompol mommy+mama+mami+umi+ibu+mak kepada "HAFIY".. hehehe
fid--> ish ish koi 333am.. terharu aku.. hahaha.. apa yg terpaku fid?senyap jaa email.. aku ingat aku yg pipi tersorong sorong

CapT said...

fid-->past aku post comment br perasan.. kagum dgn 'dia' rupanya.. sori.. aku yg blurrrrr.. hahahaha

NuRuL DhiA said...

salam CapT,
tq singgah di blog ku ya. mudah2an niat CapT kali ni berjaya. Jgn risau, geng mommies ramai yg sedia membantu, termasuk diriku. sharing is caring :)

siti said...

salam..i pun byk refer blog 'dia'..very informatif and motivated tentang breastfeeding...salah satu sbb gak berjaya bf sampai skrg (1 yr 2mths):)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin