Sunday, February 7, 2010

shopping2 di kala poket kering!!

sepatutnya bagi orang yang pi gheja tiap2 hari tapi gaji x dpt patut dok umah jaa kan? tapi tidak bagi aku dan 2 rakan segedikkan di mana walaupun fulus tak brapa cukup hatta nak isi minyak keta tapi kami tetap meronggeng.. guess what geng? la nih kalau aku tertidoq lebih dr koi 7.30am.. aku akan sakit kepala.. huahuahua.. dah abis dah zaman2 mangkit tdoq lambat.. kalau mangkit lmbt abih satu hari dok sakit kepala.. adoi! set appt ngan bebudk 2 org tuh kat IK.EA koi 10am sbb x mo kalut2 carik parking.. dah la nk CNY nehh.. manusia punya la ramai.. seb baik baby Hafiy bagi kerjasama mangkit awai gakk.. ooo lagik satu.. dia dok gila soh pangge dia baby la nih.. tanya dia hafiy nk baby? dia jwb tak mau.. hafiy nak adik? x mau jugak.. ok fine.. mama tangguh beranak dulu naaaaa.. biaq sikit tapi kualiti.. chewahhhh.. aku pun still dlm proses nak cope dgn keja baru.. so lepak2 la dulu.. aik?? dah masuk ceghita beranak.. apa kes? smbg balik cerita ujung minggu.. elok dah siap lawa.. baguih punya baby Hafiy sound.. "mama, tunggu sat naaa.. baby berak sat.." hadoiiiiiii.. takpa2.. "bisnes" siap2.. kang buat "bisnes" kat IK.EA lagik la naya.. dah siap salin diaper bagai.. gerak pi IK.EA.. seb baik baby Hafiy memberi kerjasama sepanjang sesi penyoppingan berlangsung.. elok ja dok dlm pram.. slalu jgn harap.. kalau ada abah lagik la mengada.. so.. sesi ke IK.EA rembat benda2 bawah 10 hengget.. maka beransurlah ke must visit shop which is Br.and Out.let.. manusia ramai tak hengat.. mcm malas nk berebut bagai.. lps pakat dgn partners in crime.. we head to Gi.ant Kelana Jaya semata2 nak mkn pizza.. muahahahaha.. malas nk redah area Cu.rve semua tuh.. pas melantak kat ctu.. kami pun beransur pulang.. on teh way back.. baby Hafiy dah terbongkang dlm keta.. sampai umah jenuh pulak la haku mengangkot naik atas umah.. seb baik tak beli sofa bagai.. kalau beli sofa mampoih terkengkang2 nak bwk naik.. temberang kuat jaa haku nehh.. hahahahaha.. gambaq ada dlm HP.. tujuan gambaq diambil adalah nk bagi geng2 PJ kat tmpt lain jeles dgn kegedikkan kami.. niat memang sentiasa terpesong.. muahahaha.. nanti2 la boh gambaq..

eh.. satu lagik.. di bawah adalah senarai gajet2 terbaru baby Hafiy.. dia dah conquer TV dgn DVD.. so the best option ialah dgn membelikan portable DVD.. asik nak tgk Mag.ic Eng.lish jaa.. hadoi!! sapa2 yg nak beli.. beli la time anak 1st.. untung!! nanti adik dia pun leh pakai.. masa2 hadapan kalau aku kena ajaq tahun 1.. english ka.. leh aku guna benda alah nih as ABM.. belian hebat tak?? huhuhuhuhu

 

 

4 comments:

Ealyie said...

beb,
bagi tips sikit canner nk pi soping2 even takdek fulusss..????? ;p

CapT said...

goda laki lebih skek.. bleh??

izz hazureen said...

aku penah gak gune magic english tu utk lesson english year 2...

CapT said...

buat mase skarang aku ajar math dgn BM.. hafiy jek la yg conquer magic english tuh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin