Thursday, February 25, 2010

hafiy bakal dapat adik September.....

.... taun depan a.k.a 2011, InsyaAllah!! huhuhuhu.. kena tipu!!! mesti tak cukup jari hampa hampa semua klik blog ceq semata-mata nak ucap tahniah, congrats dan sebagainya.. tapi tuh laaa.. bila ceq pikiaq balik.. nanti bila betoi-betoi jadik takdak sapa nak percaya dah.. mcm ceghita Si Pengembala Kambing tuh.. padan muka ceq.. takpa laa.. nanti kalau betoi2.. hampa tak percaya jugak .. ceq boh la gambaq prot ceq yang boolat tuh.. pasti hampa percaya.. hahahha.. takyah ceghita lagik laa.. sebab bendanya pun lmbt lagik

plan asal memang September 2010.. by that time budak Hafiy dah 3 yrs.. tapi bila mula gheja baru nehh.. mcm tak tercope plaks.. dah la depa dah dok target ceq S.U Ko-Ku tahun depan.. takpun SU Sukan.. dgn anak kecik bagai.. tak tercatch-up ceq satgi.. takpa laaa.. rilek dulu.. nak lari ke mana pun kan.. zaman la nih orang umoq 40 lebih pon beranak xdak masalah.. zaman canggih.. gamak tak larat "push" booking date siap2 tarikh  c-sect.. time tuh nak birth-date sama dgn anak pun no hal..

utk ceq.. 3 orang anak just nice laa.. kalau ceq tak mampu nk beli MPV.. keta sedan elok-elok la utk 3 orang kat belakang.. kalau terbabas 4 org tuh.. rejekiiiii... ok gak laa.. la nih semua pakai duit.. kena amik kira gaks tuh.. kualiti kualiti kualiti... kuantiti nihh org zaman dulu2 jaaa yang nampak berjaya handle.. org zaman la nih payah nak handle kuantiti byk2 nih.. antar pengasuh or nursery utk 2 org.. busuk2 RM500.. adoiyaiii.. sakitt tuh.. diaper.. susu lagik.. kalau BF pun.. pas 2 thn slalunya dah opt utk formula.. time nih depa tonggang botol lagik kaw kaw punya.. cabaran banyak zaman la nih.. internetnya.. pengaruh TV nya.. henpon nya.. segala mak nenek games nya.. budak 2 thn zaman la nih tekan butang henpon main games apa bala semua selamba jaaa.. kita zmn dolu2 henpon pun tarak.. sentap!

ceq tunggu laa tahun depan nak beranak pulak... yang penting ceq akan "berusaha" beranak September jugak2.. sbb ceq nak cuti straight 4 bulan.. by the time nak antaq bb kat nenek elok laaa dah besaq skek.. lega skek ati ceq nk tinggai pun.. abg Hafiy pun tak haru sgt dah kot.. dah 4 yrs.. dah pi skool.. leh mandi pakai baju sendiri dahh.. elok laa tuh.. tak la trok sgt nenek nk handle 2 org.. insyaAllah.. planning dulu.. huhuhu..

antara alasan lain tangguh pegnen adalah ceq nak bagi kuruih dulu laaa.. ceq takut laaaa kalau time pegnen berat jadik 100kg.. adoiyaiiii.. mcm berat lori treler plakss.. pas branak nk kuruih ka? ceq rasa tak kuruih dah.. dok tibai makan la apa laa.. ish ish tak dpt bygkan.. baik ceq usaha b4 pegnen bagi kuruih.. kot2 sok ceq berjalan dah seropa mcm gergasi.. tambah lagik dok kena marah dgn doc setiap kali chk up.. peratus tinggi jugak nak kena diabetes time pegnen.. huhu.. mcm2 plan dah dlm paler hotak nak kuruih.. tunggu sat naaa.. KALAU berjaya.. ceq reveal.. hahahaha.. yok yok oooo jaaa..

ish panjang la entry nehh.. nanti ada idea ceq smbg lain noooo.. nak pi bagi budak Hafiy kencing.. letih ceq dok bawak pi toilet slalu neh.. takpa2 exercise.. leh kuruih.. hahahaha..

3 comments:

azura said...

hahahaha klaka la capt ni. suspense jek..ingatkan bersaing ngan anasaliza bersalin bulan 9 ni. anyway biaqla ceq jadi orang pertama wish gud luck noooo untuk perancangan tahun depan tu :)

Sayang.Ibu said...

cehhhh... ku pikir ini tawun ko dah ada new comer. beb.. bersama2 lah kita mem'plan' baekkkk punye utk bulan 9 2011... ahahahaa

JuE : said...

chaiyok jusmate 5!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin