Friday, January 22, 2010

satu entry.....

... dalam satu bulan??? tidakkkkk.. aku akan pastikan itu tak berlaku.. gila busy tahap cipan.. still terhegeh2 nak cope dgn segala mcm task.. byk kena blajaq.. tapi kali nehh x mau ckp pasai sekolah.. bosann bebb..

kita ceghita pasai budak-lelaki-2tahun4bulan-oversize-terlebih-pjg yang semua org ingat dia dah 3 tahun lebih.. seriyessss panjang.. kalau dokong.. kaki dah lebih lutut si pendokong.. mak aihhhh.. mana punya genetik mai pun xtau.. great2 grandpa kot.. hahahaha.. la nih member sgt obsess dgn SRK.. bkn sekolah rendah kebangsaan yerr.. tapi Smart.Reader.Kids.. anak ahkakkkkk demand okehhh.. awat la x obsess dgn tadika Kemas.. selamat duit ahkakkkk.. SRK accept 3 yrs old toddler kan? planning mcm nak antaq dia kat SRK for 3 and 4 yrs.. 5 and 6 yrs baru plan for islamic pre-school... blajaq solat and ngaji.. ko jgn nak sonok2 ke arah kebaratan jekk yekk wahai encik hafiy.. ko tuh bukan bleh.. ade ke patut.. kalau nk gi jengjln.. kita masuk toilet.. dia siap warning.."mama, jgn solet (read:solat) tau.. jom pi Gi.ant".. adussss anak ahkakkk.. pastu pi toilet satu lagik.. ckp kat abah lakss.. abah jgn solet taww.. pastuh siap ckp menipu ahkakkk x tahan tuh.. bila tny jaaa.. hafiy dah solat??? konpem dia jawab dah.. bila tny dgn sapa? dia ckp la dgn abah.. bilaa masa tahhh.. bahaya la anak ahkakk nihh.. kaki auta seyy..

lagi satu yg menahkutkan ahkakkkk leh tahan gakss dia punya ketegaq (read:degil).. adoi.. kalau dia ckp yg tuh.. yg tuh jaa laa.. memang x leh nak bangkang.. sebab tuh sgt perlu diterapkan nilai2 keislaman dalam diri dia supaya dia tau apa makna sabar, jgn melawan ckp mak bapak.. huhuhu.. walaupun baru 2thn lebih ahkakkk dah saspen takut2 sifat yang x baik tuh terbawak2 ke hari tua dia.. kahkahkah.. auta dia menten berterusan.. kes dia mcm nih.. dua beranak nih time mama pi skool.. si anak dgn si abah nk pi G.iant.. member seboleh2 nak bawak car dia.. abah ckp tinggal kan kang hilang.. member siap ckp dgn car.. "car nak ikut pi G.iant kan? ".. bestuh beria ckp kat abah "tgk nih abah.. car nak pi G.iant jugak... tgk2".. so abah pun kena auta ... pi la 2 beranak ke G.iant bersama2 car.. kalau berterusan.. bahaya nehh.. ckp dgn car????? owhhhh tidakkk!! apa laa yang ada dlm kotak pikiran ko hafiy oiii..

dan yang paling super duper menakutkan.. dia obsess dgn t*t*k.. kalau tak lupa entry yang seblom nehh.. ke'obsess'an dia tuh masih terbawak-bawak sampai la nih.. bahaya siottt.. seb baikkk.. dia sebok pegang mama dia punyaaa jaa.. bleh la di terima lagik.. kalau dah terbawak2 ke org lain punyaaa.. memang harus kena pi terapi anak ahkakkk nih.. sebelom perkara yang lebih buruk berlaku.. kami sebagai mama dan abah yang bertanggungjawab harus la melakukan sesuatu supaya perkara ini tidak berlanjutan.. muahahahhaa.. okeh.. kalau nak cerita bab kecomelan, kekiyutan,kebestan anak nih memang x abis.. simpan ja la dlm otak sebagai kenang-kenangan.. kalau nk tulis semua tak tertulis.. kalau nk tulis setiap benda yang kluaq  dr mulut dia yg kiyut miyut tuh memang harus ahhkak terpaksa buat entry setiap 5 minit.. tidoq pon kiyut kan? and ahkakkkk pun x mau dok wat entry pasai anak jaaaa.. kang bosan pulak pembaca2 ahkakk yang x seberapa ini... ahhkak pun ada benda lain nak cerita selain pasai anak.. kesimpulannya, takdak org yg ckp anak org lain lagik comel, lagik kiyut dari anak dia.. so.. kalau kita dok ceghita pasai anak kitaa jaaaa.. konpem ada org ckp.. ellehhh mcm anak dia sorg jaa bestt.. hahahahahaha.. tapi sendirik punya kain.. sendirik jaga laaaa.. huhuhu.. ok.. chiaooooo.. ahkakkkk ada misi penting nehh.. sesi melambung ala2 high school musical.. wish me luck!!!

2 comments:

Ealyie said...

hahahahaha...
obses ye incik hafiy oii.. bahaya anak bujang hang ni nyah..
kenot mak imagine camne gayanya bila dia ter'obses'..;p

p/s: bagus hang perasan dari awai.. ekekeke..

JuE : said...

hg rs2 la sapa yg harus bertanggungjwb di atas kepesongan ajaran en hafiy ni??

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin