Wednesday, January 6, 2010

new year,new career at new place!!

saya memang ada masalah bab nak menge'taip' tentang percutian.. mesti terbengkalai.. hadoi!! ceghita Bandung tuh nanti2 la ekk.. yg nyata dan pasti.. BANDUNG memang BEST!! silalah booking airasi@ sekarang untuk stock baju raya taun depan

hari ketiga memulakan kerjaya baru.. ecehhhh.. MGS 1 Cemerlang!! slogan sekolah aku.. nasib aku baik.. sekolah ok.. budak ok.. cikgu2 pun ok.. friendly!! tapi awal2 nih aku pun x biasa lagik.. so.. just dgr dan senyum sahaja.. aku lebih senang buat keja aku.. terhegeh2 nak wat lesson plan.. kalau PJ dan P.Kesihatan takdak hal.. makanan aku.. tp bila bab BM dgn Math.. berpk2 nk wat lesson plan.. takpa go slow!! lupa laks.. MGS stand for Methodist Gurls School 1, Brickfield.. bab jalan.. KL neh at least takyah risau pasal jln sgt sebab walaupun jem manjang tapi kita ada byk option.. xleh hiway tuh naik hiway neh.. aku lebih rela bayar tol dr sangkut jem.. x sanggup hakuuuu.. dr 15 minit jadik sampai 45 minit.. baik aku korban 1.60.. pagi aku pi ikut seremban hiway lalu sg besi.. mcm jln nk ke pudu.. kluaq umah kol 6.35.. kol 6.55 dah sampai skool.. balik amik NPE.. tadik 1st try kuaq skool kol 1.50 sampai kol 2.10 umah PIL.. amik hafiy.. so.. ok sgt laa.. aku rasa jauh lagik aku berulang-alik dr umah mak aku ke maktab dulu..

aku kena jadik guru kelas 2Sapphire (2S) dan ajaq BM dgn PJ.. 2Emerald (2E) kena Math dgn PJ.. problem gaks aku ajaq Math neh.. bila sebut seven ternganga budak.. bila aku sebut tujuh laju jaaa dia tulis 7.. camno tuh? camno nk buek? aku pon x tau.. PPSMI oh PPSMI.. dulu aku mcm sokong PPSMI neh.. tapi bila jadik cenggini aku jadik doubt plaks.. BM? oooo.. susah gaks ajaq BM.. tp seb baik darjah 2.. kalau Tahap 2.. jenuh aku fening nak soh tulis karangan.. harus la ajaran sesat.. darjah 1S aku ajaq PJ.. and Kajian Tempatan darjah 5S.. but so far so good.. cuma biasa laa cikgu kelas byk kerja2 admin.. data murid.. yuran bagai..

Hafiy?? dia ok jaaaa.. even dah sethn dok Penang.. tapi dia ok ja dok nenek.. kadang2 tershashul panggil nenek tuh Tok.. and la nih dia tgh gigih dok ajaq atok bahasa utagha.. ayat dia memang best "atok2, bkn kerete... keereetaaaaaa!!" haaaaa.. hamik ko .. anak aii.. so Penanggggg okeh.. "nenek, hafiy nak main kat LUAQ" "hafiy nak AYAQ" gudboy.. jgn lupa bahasa ibunda okeh!! tp tuh la.. dah lama dia dok berkepit dgn aku time cuti dulu.. so balik skolah jaaa.. dan dan tuh tarik kain.. mintak dokong.. bestuh sebok nak pi skool mama xnak balik umah abah..

and aku still winduuu kat makkk.. sedeyyy tuhh dah dok sethn.. mak masak best.. alih2 balik KL kena masak sendirik... adalah sangat tidak best okehh.. rasa mcm nk mintak tukaq ngajaq kat Penang jaaa.. abah!! sila berenti kerja sekarang jugakkk!!!!! aiiii nak balik penang!! nak makan sedappp!!

tu dia.. bila lama x menaip.. mcm nih la jadiknya.. byk pulak aku melalut!! tak hapdet takpa.. tapi bila skalik hapdet.. hamikkk ko!!

sekian, adioss amigoss!!

9 comments:

azura said...

rasanya tadi terserempak ngan kereta putih cikgu capt kat selekoh taman ur MIL :)

CapT said...

btol btol btol (gaya upin ipin).. balik gi ctu dulu.. amik hafiy.. menarik kan kak zura jadik cekgu.. kol 2 dah sampai umah.. hehehe.. kak zura x keje? slalu jek nampak kembara parking depan tuh? (soklan bz body)

Sayang.Ibu said...

mmg best kan nyah dah jadik cikgu, balik cepat...aahhahaa... apapun all the best utk Cikgu CapT. cikgu2 baru skolah aku kena minggu orientasi seminggu yg dijalankan oleh PPD. Seminggu ni blk kul 4.30pm pastu kena hantar laporan kat PPD aktiviti sepanjang minggu.. wakakkaaa.. nasib baik zaman aku dolu xde. Tp derang best satu je, minggu nih x yah ngajo. tp aku lebih rela ngajo terus dr kena blk lmbt dan hantar laporan bagai.. setuju???

azura said...

dik, kembara tu ayah akak dah amek balik. huhuhu sekarang bergantung pada kereta husband jek ... :P

CapT said...

intan --> hihihi.. tapi tuh la baru2 neh byk lagik tak tercatch up..weyyyy.. aku pon same.. cume KL neh JPN mintak sekolah yang buatkan.. aku pon kena balik 4.30.. start nxt week.. hanginnn jekk.. yg bengang tuh bab hantar laporan tuh la..beb.. normal ke kalau ape yg kite ajar tuh bkn semua budak paham? risau aku.. aku neh tak reti ngajar ke.. padahal ade yg boleh dan dapat tangkap.. adehhh

kak zura --> lerrr ye ke? ingatkan cuti sepjg tahun dah ke UK sane.. hihihi

Sayang.Ibu said...

rilek beb, normal lah perkara tu. ko kena ingat tahap penguasaan budak2 x semua sama. ada yg cepat tangkap, ada yg tak tertangkap2.. kalo ko tengok ada yg boleh paham, ko x yah laa risau. tapi kalo semua langsung x paham tu, wajib lah risau.. hahahaa... tapi beb, bila ko dah tau budak mana yg lemah, bagusnya ko boleh lebihkan perhatian dan bimbingan pd diorang. try tackle budak2 lemah nih. kadang2 bila kita berjaya tackle budak2 lemah, bila dia suka dgn kita.. secara x langsung minat dia bertambah dan lebih senang utk dia paham. apapun mmg bukan mudah, perlu byk sabar (kata2 utk aku jugak nih.. hehehe)

~: UmmiNor:~ said...

tp kesian jugak kat cikgu sekarang kan, tak bleh balik awal coz ade aktivit lain kan?
btw salam ziarah :D
jemput singgah my blog ya!

CapT said...

intan --> thank you beb.. tips yg sgt bagus.. baru seminggu.. aku pon still dok tgk mana yg rajin tp lmbt pick up..mana yang malas bwk buku.. tp tuh la mcm ko ckp.. ade jugak yg paham aku lega sket laa.. yg boleh tp malas yg aku geram tuh.. hehehe.. thanks for the tips..

nor --> btol.. byk keje admin tp semuanya harus diterima dgn redha.. time mgmt yg penting.. hihi.. tx sbb menyinggah

izanireni said...

waa beshnye balik kul 2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin