Tuesday, December 29, 2009

Bandung : Day 1

layan gambaq dulu... zassssssssss


 hotel karmila


 RM Sederhana - Masakan Padang


 sirap bandung yang tak brapa bandung

Airasia.. kalau flite ke Indon asik delay jaa.. tapi seb baik depa sms.. so x dak lahh dok tercongok kat LCCT tuh.. actual booking adalah flite pagi ke Bandung.. dpt 2nd sms kata anjak ke mlm.. then final sms ke 3.30ptg.. aku dgn Cion x byk barang.. sebab dah leh bajet.. balik nanti harus barang banyak.. berjumpa-jumpaan before check in kat LCCT dalam koi 2.30ptg.. better awal.. sbb biasak la.. byk pulak yg nk kena chk itu ini.. sampai kat imegresen saspen jek si penghutang2 PTPTtipu tuh.. kang sangkut.. sia2 jaaa.. alhamdulillah semua ok.. flite gerak dalam 3.45ptg.. flite about 1 1/2jam.. sejuk nak mampos.. xleh tidoq.. landing lebih kurg kol 5ptg time Bandung.. beza satu jam dgn Melsia.. bandung awal satu jam.. sampai jaaa.. imegresen depa sengih jaaa tgk rakyat Melsia mai tmpt depa nk perabih duit.. cop tanpa byk soal.. amik taxi 2 bijik gerak ke hotel.. Hotel Karmila kat Jln Dago.. marveles!! utk harga 100ringgit semlm.. kira ok aa.. sbb hotel dia dkt  dgn deretan outlets.. heaven!! huhuhu.. sampai hotel solat and lepak lebih kurg.. janji dgn pakcik taxi tuh dia mai amik kami balik jam 7ptg utk bawak jln2 mlm tuh.. malam tuh round2 outlets kat jln Riau.. rembat jugak beberapa helai for Hafiy and encik abah.. then ke Cimpelas Walk.. tapi sungguh aku tak berkenan baju kat ctu.. pastuh kami makan kat RM Sederhana (RM stand for Rumah Makan.. depa x pangge restoran mcm kita di Melsia).. meriah lauk pauk masakan Padang kat ctu.. memang penuh dgn org Melsia ja kat RM tuh.. makan 5 org dalam Rp200k.. ok la.. lebih kurg 17hengget sorg.. then balik hotel.. belek hasil pembelian pastu zzzzzzzzzzz... malam 1st tak brapa bleh lena.. tmpt baru kan?? dlm masa sama dok teringat suster ngesot dgn mak lampir.. saspen laa.. hahaha.. seb baik TV ceghita mcm2.. best laks tuh.. berpuluh chanel sampai taktau nk tgk mana satu.. layanzzzzzzzzzzz...sok pg trip lawatan sambil blajar.. hahahahha..



3 comments:

Masliza Saad said...

sambung lagik..sambung lagik...akaks jadis pembaca setiass nihh...maklumlah bagai sedar dalam angan la pi sana kunun..hehe

CapT said...

kalau kesedihan melanda dgn trok sbb teringat kampung halaman.. saya akan mengarang.. hehehe

JuE : said...

lorrr...baru nk syok bc tiba-tiba tersentot plak sbb cita ...bersambung...knapa ms tu hg xteringat aku ek?mood aku nk berjln mmg tgh mari msa tu...bl msuk ja 1st mac mood tu ilang entah ke mana memandangkan kejatuhan ringgit di papan basikal..huauhauhuahuhua..bertambah frust bila trip ke Sgpore tpaksa cancel due to MTEST kpli..hoping for hikmah disebalik pa yg terjdi..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin