Thursday, July 1, 2010

Bandoeng Trip (after 7 months delayed) *wink*



one of my friend telah mengejutkan saya dari tidur..huhuhu.. weyy.. hang tak abih lagik update pasal Bandung.. tau tak? i was likeee.. huhhhhh?? betoi ka?? ingat dah abih dah semua.. aiyooo tata yokkkk.. after 7 months of being a very great great proscrastinator.. today ada lah masa skekk untuk menghapdet.. sangat bengang hokehhh sbb encik abah tak dpt join sebab sebok dgn HD project nyaa.. bengang gilaaa.. padahal ticket dah lama booking.. mcm dia sorg jaaa keja sampai takdak org lain dah nk tulun.. memang hangin.. mcm skang nih pun FiF@ laks.. sampai x balik umah.. masuk keja 7pg.. balik 3 pg esoknya.. keja apa sampai mcm tuh.. mmg gilaa.. bila tgk2 balik.. ada jaaaa org bleh cuti selamba.. dalam pada freeze tuh.. bengang bengang.. dah ke laut dah entry nih.. bengang punya pasai.. sebab dah crita arrival day dlm entry b4 nih.. maka entry kali nih akan fokus on Day 2, 3 and last day.. sekalik harung jaa laaa.. maleh dah nk wat n3 lain..

 ahli rombongan che mus

awal-awal si Agus pak supir kami dah sampai depan hotel Karmila.. zassss ke Tangkuban Perahu.. tanah tinggi so sejuk la skek.. tapi tak la sesejuk kat UK.. ishhh miss London la plaks.. kat sana dpt tgk apa? kawah-kawah gunung berapi jaa laa.. busuk sulfur daa.. kat sini memang rimasss gilaaaa.. byk sgt2 org dok ngikut2 soh beli.. sapa termkn pujuk rayu depa.. akan menyesal tak sudahh.. byk peristiwa pahit kat cni.. maleh nk critaa.. dah nama pun pahit kan??

Kg Daun tak pi pun.. Agus ckp tmpt makan jaaa.. bkn ada apa pun.. baik balik pi soping kat FO.. sebelum tuh makan dulu kat rumah makan apa benda nama dia dah lupa.. makanan Sunda.. ikan gurame.. hehehehe.. setelah berhabis beratus ribu utk mkn.. maka merungut la kami pada Agus sebab asik makan duit dah abis nk soping.. Agus ajak pi mkn umah dia esok.. bini dia masak.. yehhhaaaa.. mengajak jutawan yang tak brapa berduit maka ajakan harus tak ditolak..

 
sila beli Levi's di sini

dalam takdak duit Day 2 dihabiskan di deretan FO sekitar Jl Dago.. juto juto jugak la abis.. memang menggila kat cni.. tapi utk henbeg saya prefer kat Cascade and Heritage.. kat lain mcm x best.. Rumah Tas lagik la menarik perhatian saya.. ptg dkt nk mlm tuh pi Toko Tiga carik Levi's.. dan lagik cion ngorat sorg awek.. ditegaskan disini.. CEWEK dan COWOK cun dan ganteng ganteng belaka... saya jugak merembat Levi's yang cantik dan sangat berpatutan.. potong kaki sambung balik cuma Rp 10ribu.. berbaloi2..



 nak beli kain pasang ke Sircinta yerr

Day 3 disambung dengan acara menerjah Pasar Baru.. brapa banyak lantai daaaaaa kat cni.. janji nk pi lunch umah Agus.. lepas memborong mcm orang gila segala kain telekung dan kain pasang sulam segala.. maka kami zasssss ke umah Agus.. sampai dlm kol 3 .. lapaq toksah crita.. bini dia masak sedap gilaa.. dengdeng daging.. sayur tempe semua.. jumpa anak dia.. Auliya dgn Adinda.. chumil gilaaa.. bak kata Haizam.. mana da org mai Bandung pi jalan umah pak supir... kita jaa buat.. mana takk.. kita takdak duit nak shopping byk2.. ada byk masa nk mai berjln2.. tapi very great experience kat cni.. bleh tgk suasana kampung yang sgt best.. celah celah umah tanam pokok padi.. save wehhh.. on the way balik tuh ada upacara potong "toot" utk bebudk laki kampung tuh.. meriah gilaaa.. dpt tgk adat depa.. cion dan lagik ushar awek cun tgh joget.. seriyes memang cunn.. ptg tuh balik.. shopping lagik... habiskan saki baki duit yg ada..

 
Auliya nak pi ngaji


rumah seorang supir di Indonesia yang sangat ok for me

malam tuh Agus bawak pi makan kat RM Raja Melayu.. asik pasang lagu Tok Ti jaaa.. time nk bayaq tuh .. laki Mus sound.. bleh tak tukaq lagu lain.. saya tak suka laa.. bleh plak si waitress tuh ckp.. bleh pakkk.. hahahaha.. sanggup tuh sebab customer tak suka.. hahahaha..

 
encik faizal soh turn off lagu Tok Ti.. baik pakkkk


 upacara keramaian potong "toot"


 sangat interesting

tak abih lagik disitu.. bila Agus hantar kami balik hotel.. maka berbondon2 laaa kami berjalan kat mall berdekatan utk melalak.. pi karaoke u ollssss.. tapi lagu Indon dgn lagu English ja laa.. best best.. murah laks tuh.. melalak dalam 2 jam.. balik bilik zassss lena..

Day 4 = Last day.. hari ke Kartikasari utk beli brownies.. best dan sedap.. kena beli last day.. sebab dia buat fresh tiap2 hari.. kalau beli 1st day.. maka utk bawak balik Malaysia adalah tidak sesuwei di situ.. pas ke Kartikasari pi balik Pasar Baru.. habiskan saki baki juto-juto yang ada dlm poket.. beli beg tambah lagik satu.. sumbat semua.. ptg tuh pi airport.. seperti biasa.. flight delay.. maka lepak la kat airport tuh berjam-jam adoiyaii.. seb baik AA bagi makan brownies Kartikasari.. amik byk2.. org yg keje airport ckp kalau dtg 4 hari ke Bandung jgn habiskan 4-4 hari kat Bandung sbb takde bende.. better 2 hari kat Bandung another 2 days amik foker ke Denpasar utk ke Bali.. slalu org buat mcm tuh.. baikkkkkk pakcik.. saya yang menurut printah akan buat mcm tuh di lain kali okehh.. Bandung best utk shopping.. sapa yang bukan kaki shopping.. takyah pi laaa.. sebab bkn ada tmpt best pun utk dilawat.. berhati2 la di sana.. sebab di sana kita org kaya.. depa org tak dak duit.. lain laaa pi UK kita nih miskin.. maka takdak org nak pau kita sebab kita miskin..



 abaikan perut seperti mengandung 6 bulan.. siot punya baju *lap air mata*

settled jugak akhirnya.. huhuhu.. saya sedang mengsurvey cara-cara nak ke Koh Li Peh.. dah usulkan pada pihak yang berwajib yang nak bagi bhat.. tapi taktau la bila tentatif nyaa.. nampak mcm sgt best pulau tuh.. leh pi ikut Langkawi naik bot laju.. takyah masuk Thailand.. okeh laaa tuh.. babai Bandung.. mungkin akan pi lagik utk carik baju raya pada masa akan datang..masa hadapan mungkin akan bawak rombongan beramai2 berbondon bondon lawatan ke rumah Agus.. huhuhuhu.. tak malu.. asik nk jln umah org jaaa..

1 comment:

JuE : said...

why?why?...sgtlah aku tidak mengerti..boringnya kalu aku jdi hg krn ada S.A yg sgt2 setia.i will follow uuuu..follow u where ever u may go..hihihihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin