Tuesday, July 20, 2010

from KL to Doha

It's confirmed!!

Encik Abah will be leaving us (both me and Ben 10 @lien force) in more or less 3 weeks time. Sedey.. ingatkan saja dah cukup sedih.. don't know how to face it when the day is come. Allah.. gimme strength!! a lot.. mesti ada yang tertanya abah nak ke mana.. so memandangkan flight ticket pun dah confirm.. visa pon dah received.. then only bleh buat press conference.. ecehhhh.. apa ingat korg tuh artis Hollywood?? actually on early June abah telah dioffer untuk join Al Jazeer@ English based kat Doha, Qatar.. brape lame?? ini permanent job dowhhh.. suke ati nk keje sampai tua.. haaaa hamikkkk.. selagi larat duduk lahh sana.. so abah decided to go.. income masyukkk.. benefit sgt ok.. Ben 10 ada chance masuk international school.. so ok laaaa..

Untuk apply visa gedebuk gedebak dalam sebln lebih.. waktu blom dpt visa semua org mcm ok jaaaa.. bila dah dpt visa.. semua mcm sedihh.. adoiyaiii.. walaupun cuma 6 mths for probation period.. but still sedihhh kan?? after 6 mths leh bawak family pi sana.. once a yr company kasik ticket flight balik home country for whole family.. ok laaa tuh.. kalau nak balik byk kali sendirik mau ingat la kan.. huhuhu..
Preparation takdak benda sgt.. just throw a small kenduri doa selamat at surau kampung kat Penang.. orang kampung yang pi surau dah tau la menantu Lah nak pi gheja kat Arab.. ceghita Qatar bkn depa tau sgt.. habaq dekat dgn Mekah depa tau laa.. hihihihi.. mandangkan abah bawak diri jaaa and akan stay kat guest house.. so bawak pakaian jaa laa.. yg lain2 nanti nanti laa.. and me?? mampuih la nk setelkan umah kat cni.. malehnyaaa nak ngemas bagai.. 

Sebagai persediaan utk ngikut abah ke sana.. i'm in the midst of applying unpaid leave... Cuti tanpa gaji ikut pasangan.. anyone yg ada experience.. leh la share ekk.. mintak-mintak semuanya berjalan lancar.. Amin.. mintak kawan-kawan tolong doakan dipermudahkan segala urusan.. kesian kat Ben 10.. dia dah la sgt close with  his abah.. and sebagai 1st step utk menghilangkan rasa rindu nanti.. we do sediakan gadjet2 berkaitan untuk si anak seperti di bawah :

anak kat depan.. tuhhhh abah kat blakang.. xcited kemain nampak muka abah kat dlm notebook.. Ben 10 is on Skype.. to those yang nak add ahkakk.. hasliana.md.saad sila search.. hehehehe

7 comments:

izz hazureen said...

masa aku antar laki aku kat airport aku tak nanges pun... hebat tak? sebab nye? aku da takde airmata da nak nangis. sebelum dia pi hari2 da nanges... huhu insyaallah suma selamat.

dila said...

Cikgu Has,

gudluck la utk korang b3..pipiy ngan hang kat sini..mr terima kasih kat sana..xpaa..skrg nie dah canggih..hari2 bole ckp or tgk muka wpun hakikatnya jauh beribu riban batu..hehehe
dun worry babe..be strong..aku tau hang bole punye..

CapT said...

zureen -> hope so.. mintak dipermudahkan segalanya..

dila -> tuh laa.. thanks to technology.. at least dpt tgk muke ari ari.. zmn dulu tulis surat berbln baru sampai.. huhuhu..

CikChelsea said...

pergi la ikot hakak, boleh jd domestic goddess..hihihii

pastu boleh shopping sakan kat sana ;p

CapT said...

tuh la kan lina.. dok umah bela body.. cukup bulan pow laki beli designer henbeg.. yahuuuuu.. hihihi

p/s : kalau nak "manggakan" akak nk "duplicate key" ekk.. hihihi.. tak malu

Ealyie said...

jauhnyerrrrrr nyah..
da jadik arabian ko kang jgn lupa aku kat siniii...sob..sob..

Sayang.Ibu said...

nyah, laki haku pun asik pi sana je..sok2 kalo ko dah duk sana, laki aku masih ke sana.. kot aku ikut.. blh pi umah ko.. hahahhaaaa... *veranganzzz*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin