Tuesday, June 29, 2010

morning session vs afternoon session

sebelum semester break ari tuh, hati saya sangat tidak tenteram memandangkan bermulanya semester baru maka MGS 1 akan bertukar sesi persekolahan.. ish ishh.. awat pelik sgt ayat nih.. so cikgu Bahasa Melayu.. sooo not me!!.. huhuhuhu.. tukaq tukaq.. tapi memang btol aku agak gundah gulana memikirkan nk masuk sekolah sesi petang pas cuti 2 minggu ari tuh.. nak pi skolah memang x dak problem.. sebab jalan dah abis jem.. cuma tang balik tuh jaaa rasa mcm.. adoiiii pukui brapa la nk sampai umah.. lagipun waktu sekolah pagi.. sebagai menantu kesayangan ibu bapa mertuaku.. maka setiap jam 6.15 pagi hero aku si Hafiiy Mirza dijemput oleh atok dan nenek dgn alasan atok nanti mama lambat sampai sekolah.. first class service dowhhh.. mana nak dapekk macam tuh.. kalau aku nk antar gi umah PIL pagi-pagi depa mesti membantah sekerasnya sbb depa beria nak mai amik budak kecik tuh awai2 pagi.. aku sebagai menantu mithali harusla mendengar kata, tak membantah, kecik tapak tgn.. stadium Bkt Jalil ditadahkan.. tak gitu?? 

bila bermulanya sesi sekolah ptg nih.. runsing dowhh.. bab ngantar anak tak runsing.. bab nk balik dr skolah tuh laa yang runsing.. tau tau ja la area Brickfields.. dgn tak abis2 buat jalan nyaaa.. hadoii.. taun bila tah nak siap.. dah bajet mesti jem kaw-kaw punya.. time tuh memang bajet kena amik wudhuk siap2.. Maghrib sambil drive dahh.. gilaa hoverr pemikiran hakuu.. tahap melampau betoi.. so, last week.. hari Isnin kuar dr gate skolah about 6.45pm.. jem kat Brickfields nak masuk Bangsar. as usual. kat ctu memang jem tak berkesudahan.. kalau balik kol 2pm pun jem jugak.. redah punya redah.. sampai umah PIL around 7.15pm... tadaaaaa.. hati gumbira tak terkata.. kira ok lahhh.. tak laa aku sampai nk kena berjamak.. solat duduk sambil drive bagai.. hahahaha.. dan bertambah best ada kawan buat sembang dlm keta.. Pn Ritha cikgu English dan Ustazah Ina tumpang kereta sebab umah depa sejalan nak balik umah PIL.. so ada la teman borak dalam keta sehingga sampai destinasi.. 

sekarang aku dah tak runsing lagik.. dan rasa best lakss skolah ptg nih.. kalau Encik Hairul off.. layan wayang  sampai kol 2 pagi tgk Karate Kid.. hangkut budak Hafiy skalik masuk panggung.. sok tuh bleh layan tidoq sampai koi 10.. dan bertambah best.. time skolah ptg nih masa berjalan sgt pantas.. sejam waktu Bahasa Melayu kelas 2S tuh rasa sat jaaaa.. macam magik plaks.. hahahahha.. rasa bersemangat nk pi skolah sbb masalah mengantuk hampir tiada sepanjang sesi petang berlangsung.. caya laahhhhh 

3 comments:

daydeck86 said...

wah cikgu dgn rumah barunya....

Marsha~ said...

rindu sangat brickfields-bangsar... mmg tempat makan tido berak cangkung masa keje kl dulu... :)

CapT said...

rumah yang bkn kaler oren.. huhuhu

marsha, opis ko kat ner? tmpt kap lam ya nga.. anak murid aku yang mana keturunan tuh memang kaki putar belit dowhh

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin