Saturday, February 21, 2009

lelayang

pada suatu petang yang indah, saya bersama abah, mama, kakak, ibu, tok, nyah yana serta pak lang telah ke bendang di ujung kampung untuk bermain layang-layang
angin sangat kuat memandangkan sekarang musim menuai jadik amat molek la kami semua mengadakan xtvt berlayang layangan
layang layang telah dibeli dengan harga 6kupang gila murah di kedai apek kat Penanti berdekatan dengan 'skool' mama saya
satu layang2 spiderman dan satu lagi layang2 power rangers kot.. saya tak pasti
seperti biasa orang yang paling teruja harus la tak lain dan tak bukan ialah saya
saya berlari ke sana ke sini dengan gumbiranya
lebih mengujakan lagik keadaan apabila tok saya telah 'terjun' ke dalam bendang untuk menyelamatkan layang2 yang telah di terbabaskan oleh nyah yana saya
kami semua tidak tahan lalu bersama sama terjun ke bendang yang kering kontang itu
oooohhhh.. perasaan nya adalah sangat gembira tidak terperi

kepada aunties rerakan blog mama saya.. sila lah layan pics kerterujaan saya ini sehingga lebam

'BERKHIDMAT UNTUK NEGARA'

Saya Yang Menurut Perintah
Hafiy Mirza bin Hairul

semenjak jadik org separa gomen nih.. siap ada cogankata bagai..kelass youuu

abah kita nk pi mana nih?

rasa cam kat Afrika la

tok tunjuk skill

operasi 'terjun' bendang orang

old skool tak bakul saya?

lenggang lenggok mak minah


ini adalah harta kesayangan saya dan abah


mama laks tunjuk skill

terujanya saya tak terperi

tuan punya layang layang

kembang kempis tak hengatt.. layang2 terbang tinggi

saya dan abah sedang menikmati udara segar

kontang konting

8 comments:

::Umi Sufira:: said...

Capt seramnya aku tengok tanah merekah camtuh skalik..awatnya? kemarau ke?

CapT said...

kemarau trok cni beb.. 2,3 ari lepas br start ujan.. skang musim menuai memang cuaca berangin dan kering.. amik kesempatan main lelayang.. hehehe
tanah tuh dah jadik mcm kat Afrika dah hahh

Marsha~ said...

sampai merekah tanah??? teruk kemarau ek.. panas btol. lapisan ozon dh semakin menipis

yeen said...

tapi cantek la effect kamarau tu.. hiks..

CapT said...

horror kt cni marsha.. mcm x caye jadik kat melsia.. padahal dlm sawah tuh.. abis ikan sepat, ikan haruan semua, jadik ikan kering.. hehehe
2,3 ari nih jek br ujan

CapT said...

tuh la pasal yeen.. org suke amik gambar... berkenan sgt la camtuh

JuE : said...

wei aku xsempat langsung nk masuk blog aku sendri pun...ke'bz'an yang hyper..nk p cc pun pepaham la, aku mgalami tahap kemerosotan ekonomi nie..ish2..just to dropby to say hi..hope evrything running fine noh beb.

Marsha~ said...

*pssstt, sy sudah tukar url blog.. Utk lebih privacy. TQ

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin