Saturday, February 21, 2009

Hafiy Mirza bin Hairul

mentang mentang la gue teramat bz semenjak dua menjak nehh.. xdak sapa pon nk TAG gue.. so dengan tak malunya gue TAG la diri gue sendirik.. sebab gue macam taktau nk merapik meraban apa dlm blog yang sunyi sepi seperti dalam dewan peperiksaan SPM nehh.. hehehe.. sesungguhnya gue sangat tak malu.. arghhhh.. apa gue pedulik.. gue punya suka laa.. kahkahkah

jom jom layan saat saat pegnen dan saat saat beranak gue.. kehkehkeh

Here you go mommies - a different kind of survey for a change - it's all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself! Let's see how much you remember!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Yes.. planned sebab aku dapat interview KPLI.. kalau dapat KPLI aku xleh pegnen.. waktu interview aku memang konpiden abess dapat KPLI tuh.. so "berhati hati" la kami berdua.. alih alih.. waktu chk dapat/tak dapat KPLI tuh.. dukacitanya aku x dapat.. punya la hanginnnn.. so.. sebab bengang.. haku pon plan dgn encik abah.. ayat lebih kurg mcm nih aa " apa lagik wakkk.. bedalll jaa la.." member pon apa lagik.. "bedal" bersungguh sungguh laa.. kehkehkeh..

apabila bedal bersungguh2 dan dah berjaya..chk la rayuan utk KPLI tuh end of Januari 2007.. alih2 aku dpt masuk KPLI.. gilaa tensen.. time tuh dah 1m++ pegnen.. so terpaksa la tolak KPLI.. adoi yaiii.. dah la course PJ.. memang harus la lasak.. nk buat mcm mana.. x dak rezeki.. mintak 2008 x dpt lakss.. tapi aku x kesah dah bab KPLI tuh sebab aku ada anak comey.. so x heran sgt laa.. 2009 nih baru lekat KPLI.. so elok abess KPLI ujung thn nih.. budak ticik pon dah 2 years +.. so leh la "projek" no 2 laks.. kan abah kan?kan?kan? ekekekek..

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
aku pasti orang yg mencipta TAG nih.. dia pegnen sebelom kawen.. kehkehkeh
aku?? gila paaa.. mesti la nikahh.. aparaaaaaaaa soklann..

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
terkujat berukk gakss.. x sangka laks menjadik

4. HOW OLD WERE YOU?
25 y.o

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
period aku memang tak menentu.. sesuka sesuki dia jaa nk mai bila2.. so.. aku memang x harap ke kiraan period pon.. time kat opis aku dok mengacom a.k.a mengadu kat opismate si sha.. aku ckp laa sakit pinggang.. dia soh beli pregnancy test.. tapi kwn2 yg len semua ckp aku nk period.. aku plak pi bantai naik maxi rider 200x setiap ari sebab rasa mcm gumuk.. (kekonon.. padahal memang gumuk pon.. apa main rasa2 laks).. so aku ingat sebab maxi rider tuh aku sakit pinggang.. kalau tau pegnen tobat x naik mxi rider tuh.. tp x insap jugak aku nih.. pagi nih tau pegnen.. esok mlm tuh ikut hubby pi men basketball.. tgk depa dok main.. gian tuh.. dribble and shoot jugak seketoi dua.. hehehe

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
my darling encik awak.. (time tuh blom jadik encik abah).. dia x dok luaq toilet.. dia masuk toilet skalik.. buleh?? keterujaan tahap infiniti.. TAK MALU!! dia pun nk share saat2 line tuh menjadik dua.. hehehe

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Yes. budak ticik nih time 4 mths pegnen dah tau sex.. sebab dia agak tidak sopan.. dlm prot asik "terkangkang" jaa dia tayang.. sungguh bersepah anak guee.. ish ish ish

8. DUE DATE?
21 Sept 2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Nope.. aku sangat kuat dan bertenaga untuk mentedarah.. berjalan jalan dan sebagainya.. awal2 ja ada rasa nk muntah2 manja.. tp x kuaq apa2 pun.. makan? tetap tibai mcm biasa tanpa was was

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Tomyam dan teh O ais limau.. org ckp.. kalau suka benda masam.. anak jate.. (betoi ka?)

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
Nothing.. aku sangat baik hati time pegnen

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Boy

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
First child.. x kesah laki atau pompuan.. laki pon okehhh.. pewaris harta pusaka! yo lahh tuh.. mcm la mak ekau nih byk harta pipiyy oiii..

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
10 kg. before 55kg. one day before deliver 65kg

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
Nope. Aku x se glamer Erra Fazira utk orang wat kan baby shower.. huhuhu

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
apo kobondoo nehh?

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Alhamdulillah.. No

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
KS Wan and Liow Maternity Specialist Centre, Penang
(pasnih rasa nk beranak kat KL laks.. one Gynae kat Pantai Medical Ctr, Bangsar mcm menarik.. recommended by one of my biras ;-))

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
9 hours.. memang keturunan aku la gamaknya.. time pegnen sangat hebat.. tak kena morning sickness lgsung.. time beranak bleh tahan lama gak la sakit tuh.. same goes to my mom and my sis..

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
encik awak.. part nih beshh.. on the way tuh i did called my MIL to mintak maaf and halalkan mkn minum bagai.. my MIL kat pasar kinrara time tuh.. when I said that.. bleh dgr thru phone yang dia dah melalak and maafkan aku segala.. bayangkan.. my MIL melalak kat pasar.. kiyut kan? my SIL laks.. texted encik awak.. asking.. "duit cukup tak?".. ish ish ish.. sungguh terharu laa.. rasa diri di sayangi sungguh.. kehkehkeh.. i love them vewy much!!

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
my gynae KS Wan - doc nih yang sambut kakak aku dulu.. my mom deliver kat doc nih 32 years ago.. bayangkan how experienced he is.. so.. kira pipiy tuh cucu angkat dia la.. kehkehkeh.. encik awak pon terer gakss.. he saw from A-Z.. kalau tak insap tak tau laa nk ckp paa.. kalau kawen lain.. mau nk kena pelangkung nih..

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Natural... that centre seboleh2 takmo C-Sect.. walaupun C-Sect tuh mendatangkan byk keuntungan kat depa.. salute laaa

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Nope.. aku ada tanya gaks pasai etonox and epidural.. seboleh boleh KS Wan tuh x brapa nk layan soklan aku.. aku pon pelik laa.. patut tuh semua duit.. tp seboleh2 dia nk kita rasa sendirik mcm mana sakit bersalin.. sakit memang sakit.. tp tak serik.. nk beranak lagik.. hehehehe

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
2.75kg.. aku kena sound dgn my aunty.."perut sikit punya hebat (hebat means besaq) tp baby kuaq kicik jaa".. hehehe

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
11 Sept 2007.. nih lagik satu bestt.. ekceli on 10 Sept tuh aku nk pi chk up utk week terakhir la kekonon.. alih2 si KS Wan nih nk tgk "bawah" laks.. dialog lebey kurg gini :
KS Wan : baby semua suda ok utk kuar.. x pyh tunggu lg seminggu la.. x da apa problem.. saya nk chk sudah bukak ka blom
aku : okeh
KS Wan : aaaa.. pintu blomm bukak.. meh saya chk samada pintu boleh bukak ka tak? (lepas dia seluk tuh..) aa.. pintu boleh bukak.. saya suda bukak pintu utk baby kluar..
aku : okeh.. ( dlm ati : eh.. suka suki jaa mat nih.. main bukak2 pintu lakss.. )
KS Wan : mlm nih.. kalau kuar darah jgn dtg lagik ok.. kalau suda rasa sakit baru dtg..
malam tuh aku terus la rasa sakit.. aku story kat mak aku pasai dia bukak pintu tuh.. mak aku pon pelik.. aik? leh main bukak2 plakss..

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Hafiy Mirza bin Hairul.. Mirza is a must to all our children .. means Anak Baik.. dok panggil slalu mintak2 jadik baik la kan.. (sila layan tahap berangan aku nih konon nk beranak byk.. padahal tak sedaq.. diri tuh dah kertu)

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
1y,5m,9d old

sebab tuh aku suka TAG diri sendirik.. sebab aku akan buat denganbersungguh2 TAG yg aku suka.. suka suki aku laa.. hehehehe.. layanzzzzzzzzzzzzzzz...

6 comments:

sayangibu said...

yer laaa Cap T tak sampai ati nak tag ko, sian ko kan sibuk bergelumang ngan assignment bagai..;p

::Umi Sufira:: said...

sungguh lah detail nya ko jawab ini TAG..ngee...kadang2 aku ak sure ko jenguk blog ke idak sebab teramatlah sunyi sepinya ko nih even do ruangan komentar..tuh gerun nak TAG ko..kekeke...

CapT said...

gengs, kalau korg perasan.. weekend jek la aku mampu nk hapdet blog.. ari lain.. aku tgk2 gitu jek.. bace blog orang.. so conclusion.. aku wat TAG mana aku suka jaa.. suka suki aku ja kan? hehehehe

azura -nazs- said...

hahaha kelakar la capt ni.

akak ingat nak tag capt gak (banyak homework tag akak haritu tau), tapi tak nak la nyusahkan org yang tgh study kan....

CapT said...

hehehe.. takpe kak zura.. saye kalau udah suke satu2 TAG.. xyah tunggu org TAG.. saye akan TAG diri sendirik.. hahaha.. weekend jek la layan blog nih.. skalik hapdet.. story for whole week

mamaDhea said...

capt,
lama aku tak tag ko.. hihi.. bak kata intan aka sayangibu, cm kesian plak nak tag ko.. buleh? ke ko suka? kang aku tag kang.. ;P

btw, aku terharu seyy baca no.20 tuh.. esp. bab duit tuh.. sbb aku dlu pon camtu.. hahaha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin