Wednesday, February 23, 2011

Wakenabeb!!!!

Hamik ko... Keciwi melampau baru dpt aipong.. sronok x hengat install yang tuh yg nih.. amik gambar pop pap pop pap tepek kat pesbuk.. skalik sampai bil .. tepuk dahi la ahkakk u ollsss...

Alkisahnya ahkak terjebak dgn aipong neh 10 Jan 2011 (bill date telco).. gigih lone ranger pi Sunway semata-mata nk dpt kan seketol aipong di Maxis ctr kat ctu..  sampai dekat tmpt amik nombor promoter chinese guy tuh ckp.. aipong utk ari nih dh abes.. makanya ahkak pulang la dengan keadaan yang sgt keciwa.. pi Popular beli buku seketol dua utk anak murid.. pastuh pk balik.. pi la lagik skalik kot2 nasib baik.. skalik tgk dh tukau promoter melayu.. tanya dia.. dia ckp.. ada kak.. tp 32gb punya jekk.. ok tanpa berpk pjg.. proceed.. dia punya stok pun tggal brapa bijik jekk... ada la 2,3 org yg dok terpk2 lagi nk amik ke tak amik.. konon2 dok buat lawatan sambil belajar dlm Maxis ctr tuh.. skalik kluar blk tny budak laki tuh.. dah abesss daa.. gilaaaa aa goreng pisang panas.. dia sound kat ahkak.. seb baik ahkak cepat isi borg.. dia pn x byk stok yg tggal.. lagi satu dia x penah jumpa fenomena phone yg mcm nih.. Maxis juai lagik murah dr kat Low Yatt.. slalu semua org maklum yang kedai kat Low Yatt mmg murah banding dgn telco company.. pastu  ahkak tny  kat dia kalau nk beli phone sj  without pakej bleh? sbb asben pun nk beli tp die dok obersea.. kat sana xde stok.. die tny kat mane.. ahkak jwb la kat qatar.. die leh sound.. kat middle east payah kak.. nk jumpe seketol pun pyh.. lagik xde stok..  dh brapa bulan aipong 4 nih kat market but still org carik giler2 punya.. dia la ckp.. ahkak taktau.. huhuhu.. 

pas isi borg segala.. maka activate la aipong ahkak neh.. sronok la tak terkata sbb nye byk app yg leh install yang membolehkan ahkak contact ahbang secara percuma.. cthnya WhatsApp.. walaupun ahbang x pakai aipong lg luckily fon dia leh install benda alah tuh.. maka mudah laa urusan text-mengteext dan urusan call-mengecall leh skype thru fon xyah susah2 bukak laptop bagai.. ish sronok sungguh..

15 Feb 2011 hari tuh sampai la bil pertama.. RM 459.85.. hamikkkkkk ko.. padahal amik pakej data 2GB sebln dgn fix payment RM155.. sbb kat umah xde wi-fi maka 3G on manjang.. punggahhh sbb x off 3G.. data running laa.. bygkan 1KB seposen.. kalau udah 30 hari 24 jam mana nk cukup 2GB tuh.. harus la exceed.. tgk itemised bill guna data sampai 1.2k lebih.. hamikkk.. seb baik maximum charged RM250 .. kalau idak mati wehh.. so conclusion RM 250 + RM 155 + sikit2 call ke Qatar dan sms.. jadik laa bil sebyk itu.. punggah!!!

So.. ahkak dh insap.. kalau x guna mmg ahkak off 3G.. and seboleh2 pakai time ada wi-fi cthnya kat skolah... muahahahahhaa.. wi-fi skolah ada.. save skek data ahkakk.. Hoihhhh serik oiii.. kepada pengguna aipong dan BB kalau yg blom alert.. sila laa alert.. and ada a few application yg bila takde coverage wi-fi dia terus on kan 3G automatik.. so be careful supaya anda juga tidak menjadik mangsa seperti saya.. huhuhuhu.. 

Sharing is Caring

p/s: tapi kalau jenis loaded tak kisah byr 2,3k sebln utk bill.. no hal lahh.. ahkak berkire bebb.. huhuhu..

7 comments:

Ealyie said...

Trosssss terpadam aku nk bersemat pon!! huwaaaa..
Sbb aku punya jakun tahap cipan lagie niehh..

CapT said...

ko BB ke beb? be careful.. even bukak FB jek pun.. hoihhhhh.. laju jekk data die jalan.. make sure off 3G kalau ade wi-fi.. telco company mmg suke bab2 overchrged neh.. derg mane nk rugi..

Fid said...

cikgu
hakak sebagai injinia terhebat alaf nih
nak habaq
lain kali beli brgn/device baru..lps beli baca manual book dulu hahaa
akugelak aku gelak

semua smartphone pun SIFATnya begitu
kena setkan kita nak guna wifi ka nak belasah data access yada yada....

ealyie
ko bila nak beli BB??
hakhakhak

CapT said...

Manual book haluih sgt font, strategi tuh, tp tuh la, benda baru, harus la jakun + keciwi, manual lempaq dlm kotak menan anak, x fedulik dh, skalik punggahhhhhhh..

JUHAIDA CHE HASIM said...
This comment has been removed by the author.
JUHAIDA CHE HASIM said...

xpa, pengalaman is the best teacher..

Marsha said...

pakai BB gak jimat... Blackberry internet servis hotlink sebulan baru RM20.. boleh BBM, fb, email, blog, YM, myspace, youtube, games, dan macam2 lagi... hahahahahaha...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin