Tuesday, February 1, 2011

Heaven on earth

Umah mak ahkak kat kg tuh ler heaven on earth.. jgn konpius dgn motto black canyon pulak.. huhuhu.. Ahkak mmg anak mak u olls.. Kalau bab nk blk kg.. Hoihhh tergedix2.. Takleh lmbt2, kalau lmbt satgi ahkak bebai (read:protes), pernah awai2 kawen dulu ahkak dh inform ahbang awai awai kt nk gerak blk kg fr KL sharp 3pm sbb xmau rugi nk bukak posa kt kg.. Skalik ahbang telah lmbt bgn tidoq maka kami bertolak koi 5pm ahkak sudah bebai dan ahbang merasa guilty yg amat sgt lalu memecut smpai kg dgn maha dasyat skalik, bygkan langkah kaki masuk dlm umah azan maghrib berkumandang bukak posa jam 7.15pm, tu dia bygkan tahap kelajuan memecut, gerun kan? Ayah x abeh2 dok pesan... Hampa jgn dok buat mcm nih dah lain kali, huhu.. Nk menunjukkan betapa cintanya ahkak terhadap kg halaman, dan yg bestnya ahbang juga turut terheret sama mencintai kg halaman ahkak yg ada bendang keliling plus food yg sedap yg kalau buat list mmg sah berjela2, 3 bulan pn x abes nk khatam, huhu..

Cuti seminggu raya cina nih maka ahkak sepantas kilat dh smpai kg, mengada2 dgn mak, huhuhu, request nk mkn mcm2, nnti dok Doha x dapek dh semua benda nih, sethn nih nk pulun kaw2.. Ada hikmah pi Doha lmbt skek, sbb nk meghap (read:manja mengada) mak lama sket dan nk berbakti jugak selagi boleh.. Dok jauh nanti amik tau thru phone and internet jaa.. Adoi! Sedihnyaa.. Takpa la, korban sethn sat jauh dgn laki (plus saving sebyk mungkin, ahbang sewa bilik sudaaaa) 2012 baru turn ngulit laki (tak la ngulit sgt, ahkak mmg plan nk keja, tok sey dok umah, cr experience kt tmpt org, sure best)

Hmmmm.. Sbg usaha pertama berbakti pada mak, ari nih amik alih dapoq mak sat.. Bawal masak Siam.. (mak mintak resepi kt ahkakk u ollsssss, tp tuh la, nnti dia buat sendirik mesti lg sedap dr ahkak tau, nyampahsssss)





+ posing pulak kat Corelle.. perghhhh +

2 comments:

JuE : said...

mintak menu?hehhe

CapT said...

hang masak lagi sedap wehhh.. huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin