Thursday, September 23, 2010

Doha.. My view.. Part I

I supposed to blog about Doha.. one that I visited last raya.. huhuhu.. but balik jek KL.. kerja menimpa-nimpa.. submit one job.. got another one.. adoi.. so this entry been delayed.. takpa la since malam nih si budak Ben 10 pun hit the bed quite early.. and I have no mood to do anything related to school stuff.. meh merajinkan diri menaip meh.. Doha from my "eyes"..



PEOPLE
Qatari? ermm.. x leh nk recognize pun which one Qatari and which one is not.. sebab kalau laki pakai jubah putih dgn serban tradisi depa tuh and pompuan.. abaya hitam berkelubung nampak bijik mata shj.. huhuhu.. but their kids.. well.. I think you all know.. how they act.. tgk mcm kat M'sia dah la.. bak kata org Penang.. kasaq gedegaq.. huhuhu
Malaysian in Doha? ermmm.. nice.. met Kak Ija the mabeles laksam maker kat umah AizalYeen.. dia jemput pi open hse umah dia.. mmg baik.. really nice person.. selama neh tgk dia and anak-anak dia thru FB.. and now dah jumpa live.. hihihi.. Malaysian very close.. bkn mcm kawan.. mcm family.. just for 2 weeks stayed.. x cukup utk kenal lebih rapat.. maybe dah dok sana nanti lagik bertambah best.. 
Kabayan, Keirala, Bangla & other races? paling byk is kabayan a.k.a Filipino... cashier kat kedai or Carrefour and almost everywhere semua depa conquer.. kalau jadik depa memang best laa.. bleh ckp bahasa sendirik di negara org sesuka sesuki.. Keirala tuh from India and Bangla mostly keja construction and jadik driver teksi sapu.. our driver Husin from India.. nice guy.. sambil tunggu kami beli barang.. dia dlm keta baca Quran.. kat Malaysia dapek mcm tuh? kem salam.. nan hadooooo... hmmm maybe yg tuh ja la kot about their people..


WEATHER
time kami sampai still summer + Ramadhan.. so activity mostly di waktu malam.. siang semua tidoq.. huhuhu.. but summer yg sangat panas on June.. now nih dah nk beralih ke winter.. so ok la jugak cuaca dia.. dlm umah sejuk bkn main.. aircond semedang hahh...


 :: Corniche area ::


SHOPPING COMPLEXes
City Centre.. our favourite.. dekat dgn umah and ada Carre4.. senang nak membeli belah.. setiap kali nk ke sini akan lalu area cantik Corniche and West Bay dengan bangunan canggih-manggih tuh.. so leh laa cuci mata.. sebab main purpose visit kali neh pun nk menyetelkan byk benda nak masuk umah.. so memang asyik ke City Centre ja la.. 
Lulu Centre/Hypermarket? Correlle heaven dowh.. Tefal too and all brand pinggan mangkok and periuk blanga oso electrical appliances.. kalau la ikut kata hati neh.. memang belambak hangkut bwk blk KL.. tapi otak masih waras.. jadik cuma bawak balik 12pcs Tefal sekotak besaq utk ibu terchenta ja laa.. huhuhu.. hadiah hari raya.. pasti ibu gembira.. hahahaha.. 
Villagio? sampai ke sudah tak jumpa Gucci and LV boutique.. ecehhh.. ada hati tuh nk survey and compare price.. memang xdak rezeki.. dah habis tawaf.. tapi x jumpa jugak.. sob sob sob.. x pa.. for sure ada next next next visit.. hehehe..


:: @ Carrefour.. ada budak dpt remote heli.. trus jadik baik ::
 
overall.. shopping complex adalah sgt so-so sbb kat Malaysia adalah sgt byk dan berkali ganda best dr kat sana.. mesti miss Giant, Tesco dan Jusco kalau dok sana.. sedih di situ..

adoi.. letih laaa.. nanti la smbg Part II

6 comments:

aS_c0mei said...

salam....=)

terjumpa blog ni.langsung nak komen.boleh kan?hihi....

gucci & lv kat sini murah skit compare ngan harga m'sia.sini harga dia mcm lebih kurang harga yg org dok jual online dr US/UK tu...

sekarang ni kat doha lg ke?ke dah balik m'sia?

CapT said...

salam kenal aS_cOmei..

komen? boleh jekk

serius?? ari tuh penat pusing villagio.. x jumpe.. hihihi

dah blk M'sia.. insyaAllah akan ke sana lagik

aS_c0mei said...

oppss,panggil je As.wakakkaka...

serius....cuma sini takde VAT tu je la kan.wakakka...tp harga dia mmg murah mcm beli kat us tu.aritu ada beli lv & gucci dah.igt nak kirim kat member kat us,tp tgk harga sini mcm sama je.beli je la sendiri.lg puas hati.bleh try2 semua....

lv & gucci,marc jacob,fendi,dior apa semua tu mcm tersorok skit.belum habis pusing villagio kot,tu tak jumpa ek.hehe.nnt dtg lg,pusing habis2....kira tu bhgn high class la.troli pon takleh bawak masukkk.huhu

bila dtg doha balik?kira menetap kat doha la nnt ye?=)

CapT said...

oo ok.. will survey.. hehehe

kalau gi berjln2 + visit hubby maybe la.. but stay trus blom lagik kot

need to settle down something here more or less one year.. after that then only move to Doha

nway.. thanx As

Marsha~ said...

woaahhh.. kalau murah gucci kat sana boleh mak kirim nyah.. heheh

CapT said...

marsha -> akan fly ke Doha lagik coming November.. aku survey2 naaa.. i'll inform you.. hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin