Sunday, September 12, 2010

**Ben 10** 3rd Birthday Bash!!

maybe the most expensive Birthday Bash yang mama dan abah buatkan utk si Ben 10 nehh.. total cost around 8k ++ (including 7.3k flight ticket).. camno tuh? bleh bayar balik tak Ben 10? hehehe.. apa saja utk Ben 10 Hafiy Mirza sayang mama dgn abah neh.. walaupun buat perangai mcm-mcm.. contohnya protes pagi raya takmo pakai baju raya serta asyik soh dukung x mau jalan.. tapi mama dgn abah mentenn nak bagi Hafiy happy sentiasa.. brapa kali pi mall kat Doha neh.. setiap kali la abah belikan toys.. baru dok seminggu.. toys Hafiy dah sekerat umah.. aduss.. semua tinggal kat cni tau... malas mama nk hangkut balik Melsia.. nanti dtg cni.. senang.. xyah nak bawak2 toys lagik.. plan asal nk throw birthday party utk Hafiy on 13 sept.. isnin sebab abah off day.. tapi ramai laks friends abah yg takleh datang sebab keja.. so abah reschedule ke 12 sept.. on the birth date itself.. abah keje malam.. tp takpelah.. sok abah off leh pi jln-jln.. hehehe..

bila abah ckp ja nk buat 12 sept.. mama dah saspen.. jom pi Carre4.. beli brg-brg basah.. dah beli barang semua round lebih kurg.. nampak la Cars birthday party theme.. mama yg excited nih hegeh2 la beli cups,plates,headband,poster, ballons bagai.. sebab Ben 10 theme takdak so 2nd choice Cars laa.. ok la tuh.. jalan2 lagik.. Tefal??? owhhh tidakk... 12 pieces QR307.. gilerr best deal.. tersengih2 kat abah mcm kerang busuk.. maka selamatlah sekotak Tefal dihumban dlm troli.. kehkehkeh.. taktik menjadi.. nk masak byk.. periuk tak cukup.. huhuhu.. baekkkk punya excuse..

 :: tayang incik Tef@l dulu ::

hari Sabtu malam ahkak dah start potong bawang, halia bagai.. plan malam tuh nak buat rendang.. nak rebus dhal.. rebus nasik impit.. dgn goreng ayam dan buat kuah ayam.. plan nk wat ayam masak merah.. end up cancel ganti dgn ayam masak Mak Lang.. sampai skang xtau nama dia.. cuma pangge masak Mak Lang.. sbb Mak Lang ahkak yg reka kot.. hehehe.. so tak la kelam kabut pagi Ahad.. pagi Ahad just gaul ayam dgn kuah.. tumis darat dalca sayur.. rebus ketupat pulut dan masak nasik.. ahkak buat keja rilek jaa.. x kelam kabuts.. kalau kelam kabuts.. penat.. hehehe..

:: gigih tau masak sorg-sorg ::

:: rupa kurengg.. rasa menawan.. perahsan ::

So.. ari Ahad yang dinantikan pun tiba.. ekceli ari nih ada jemputan open house umah Kak Ija dan Che Le.. AizalYeen dgn baik hati offer nak pick up kiterg gi umah Kak Ija.. abah mcm sakit paler pun yerr gak.. sbb straight keje mlm dan tido x proper.. sebok beraye.. and AizalYeen yang baik hati telah offer jugak nk tempah kek Ben 10 kat Hafiy.. thank you so much aunty uncle.. dpt la jugak kek Ben 10 kat Hafiy.. bila uncle Aizal dtg antar kek terus dia pick up mama and hafiy gi umah Kak Ija.. makan laksam.. best gilaaaaaaaaa laksam dia.. best sgt.. lepas gian ahkak..

 :: deco deco ala kadar saja ::

 :: headband dia takmo pakai.. penat mama beli ::

:: cake Ben 10 present from uncle Aizal & aunty Yeen.. thank you vewy much ::

Dalam kol 3 mcm tuh balik umah nak siap2 for birthday Hafiy laks.. balik jaa tgk abah dah siap panaskan lauk semua dan buat air.. memang best la abah.. ballons pun dah gantung semua.. cayalah abah.. yang bestnya 'Kakak' Myra yang excited.. Hafiy buat bodo jekk.. sebok dok meniup wisel panjang tuh.. tah hape2.. time nyanyi birthday song pun.. Myra jugak yg beria tiup lilin bagai.. Hafiy?? menten dlm dunia dia sendirik.. adoiii laa anakku.. tapi dia memang enjoy abes.. sebab before neh tak kawan sgt dgn Myra sbb ada ramai org lain.. bila depa 2 org jaa.. hahhh.. balas dendam.. lompat sana sini.. sorg lidah belacan .. sorg lidah steak.. memang mcm ayam dgn itik berckp laa.. Myra speaking slang Mat Salleh bkn main.. hafiy balas in bahasa yang campor2 loghat Utara.. tp tuh la budak-budak.. w/pun mcm ayam itik tp tetap bahagia.. lepas makan-makan semua.. lepak, solat sat.. semua pun berangkat balik.. banyak gilaa ahkak masak.. tapaukan kat semua orang.. Anne HotFM dgn hubby dia Nik dok hotel.. so takleh masak.. bila tapaukan memang happy la depa.. tapi masak pun puas hati.. tinggal sikit jaa utk ulang makan esok.. so ok laa.. tak membazir..


Hmmmm.. dah 3 tahun dak Hafiy tuh..mama dgn abah doakan yang terbaik untuk Hafiy.. semoga Hafiy besar jadi anak yang soleh dan menyejukkan hati mama dgn abah... Hafiy nak school?? Nanti before dtg Doha for good.. mama soh abah registerkan Hafiy ekk.. kena blajar ckp omputih tau.. kalau x dpt ckp omputih.. ckp Arab pun boleyy.. 

 :: Three of us ::

Allah Selamatkan kamu!!
Allah Selamatkan kamu!!
Allah Selamatkan Hafiy Mirza Hairul...
Allah Selamatkan kamu!!

Amin.. Amin.. Amin..






4 comments:

Marsha~ said...

flight tiket 7k plus tu utk kamu dan hafiy ke??? perghhh mahal tu... gi sana naik ape??

CapT said...

yerp.. G.I.G.I.H sungguh.. Qatar Airways.. direct flight.. mahal tuhhh

Marsha~ said...

pergh.. mahal tu.. dulu sy naik qatar airways gi manchester baru rm3.8k return seorg.. Qila baru rm700.... pergghhhh kalau mcm ni harga dia skrg, bakar darah wooooo..

CapT said...

direct memang mahal.. kalau transit x mahal camnih.. gulf air kalau offer leh dpt 1.8k return ke Doha.. tp malas pk nk handle hafiy kalau transit bagai.. pejam mata jek laa.. nih tgk survey utk ujung taun laks.. cuti skolah.. huhuhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin