Thursday, May 20, 2010

tergedik-gedik

melihatkan promosi AA yang maha hebat + super gempaks dengan Free Seat nya tuh.. perasaan adalah sangat tergedik-gedik nak gi jenjalan.. tapi bila bukak shj website tersebut.. kepala hotak jadik blank sebab taktau nak klik ke destinasi yang mana satu tambah pulak takwim persekolahan taun depan blom kuar.. hadoi.. payah laa.. ikutkan hati nak jek membooking hari Jumaat balik hari Isnin dan hari Isnin tuh haku EmCee jaa sng crita.. hadoii.. tgk semua org dok menggeletis mem'booking' haku jadik tak tenteram nihh.. haihhh.. kang tetiba plak haku termengandung dan terberanak pada sekian2 waktu yang telah ditetapkan.. tak ka naya.. dah sang suami jenis yang takkan tinggai anak punyaaa.. kalau ikut dia.. 15 hari dlm pantang pun nak dihangkutnya anak berjalan ke mana saja.. nak feeling2 bercinta zaman mudo-mudo berduaan seperti dulu jgn harap laa.. meh meh kita tgk mana tmpt yang dlm pertimbangan dan pro and cons dia.. bagi komen yekk kawan2 **ecehh.. brapa org sgt kawan hang CapT oii yang baca blog nih.. tak sedar diri dowhh**

Jakarta @ Bandung --> Jakarta pangkah!! tak mau pi.. Bandung?? menariks.. mamat lap lantai kat hotel pun ensem.. aku beli teh botol tepi jalan semata2 mamat tuh ensem.. bley??

Bali --> menariks gak kan?? apa pendapat korg?

Kota Kinabalu --> kawan lama kat sini.. leh jumpa dia kat sini.. menariks gakss.. tapi nk pi jln mana pun.. boring kan?

Gold Coast @ Melbourne @ Perth --> belagakss nak mamposs.. tapi aku dah survey.. Australia nih mcm buruk jaaa motorhome dia.. x best aa..

Krabi @ Phuket --> walaupun adegan tembak menembak di Bangkok.. tapi haku tetap saspen nk pi negara yg tak stabil nih

Beijing --> menraik gak kan? akan dipertimbangkan.. tapi negara2 camni kena pi ngan agensi aa... susah nk carik makan dowhh..

London --> yg nih tunggu sat naaaa.. la baru dok plan nak beli pound yang murah tuh utk simpanan.. lagik skali pi kalau buleh time Boxing Day.. harus anak dah dua time tuh.. jenuh laks nk heret 2 henbeg nih..

Hydrabad --> mengong ka apa hang CapT.. yg nak pi Hydrabad tuh nak carik menatang apa?


bak kata Ealyie.. verangan is FREE.. isn't it?? huhuhuhu.. encik Abah.. please pick one!!

4 comments:

Fid said...

Thai toksah pi la
Europe pun tok sah la tunggu semuanya OK dulu

cadangan aku la tuh

pi China la kakakkakakaa

CapT said...

china x gheti la nk carik mkn... kalau pi kena dgn agensi laa.. pyh nak hangkut anak beranak bagai.. satgi org meluat dok tunggu kita yg hegeh2 nih.. hihihi

europe kalau dah pi.. pastuh dpt sms flite delay.. stranded.. satu kegembiraan wehh.. bkn kedukaan.. hahahahaha

zueyie said...

beijing okey la capt. aku dah pi dah..slamat melencong...ops..:)

Marsha~ said...

laki aku jauh ar.. nak booking2 susah sket.. :( kalau booking kang sekali dia tak jd balik, meroyan aku.. ke london tu mmg menarik, plan nak gi akhir tahun. byk boxing day.. ayuh kite??? kalau laki tak balik tekad gi ngn kenkwn je.. huhu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin