Monday, March 8, 2010

lagi 4 hari.........

.......... nak cuti sekolah.. seminggu!! yeay!! cuti sekolah maknanya balik kampung.. balik kampung sangat best sebab makan tanggung berak cangkung.. untuk orang mcm saya pi keja tetiap ari tapi x dak gaji sangat la heaven dok kat kampung sebab tetiap ari sebelum ayah pi market dia tanya.. "Ni, hang nak makan apa ari nih?".. untuk pengetahuan semua ayah saya adalah sangat loaded.. berkepuk2 duit dia.. tapi jgn harap dia nak bagi anak2 dia pinjam.. tapi dia bermurah hati jugak sebab waktu saya masuk umah baru dia dan mak hadiahkan saya LCD 32 inci.. ok laaa tuh.. saya nak goda aircond sejibik.. tapi tak berjaya.. dia abaikan saja permintaan saya itu.. nasib baik di kala musim panas membahang nih.. rumah saya masih lagik sejuk.. kira malam2 kami anak beranak kena tarik selimut lagik laaaa walaupun umah takdak ekon.. jom la mai beli umah kat cni.. pagi2 mangkit subuh2 anda akan mendengar bunyik bunyikian unggas2 pagi dan cengkerik di belakang umah.. apsal??? tak percaya unggas2 pagi dan cengkerik masih lagik wujud di KL.. gilaaa best umah aku nehh.. **kluaq topik.. kembali ke pangkal jalan**

banyak aktiviti yang nak buat kat kampung neh.. eeeee bestnyaaaa... sila lahh jadik cikgu.. saya tiap2 ari sampai umah pukui 1.30.. gila heaven.. masak, mop lantai.. sapu sampah... basuh baju semua.. siap lena sejam dua.. tgk jam baru pukui 6.. byk lagik masa nehh.. golek2 lagik dgn pipiy.. lepak tgk TV sampai malam.. pastuh zzzzzzzzzzz lagik.. pastuh pi keja 3,4 minggu cuti seminggu... masuk keja 6,7 minggu.. cuti lagik 2 minggu.. memang cikgu banyak keja.. tapi saya akan siapkan keja saya kat skolah.. celah2 waktu free time takdak kelas.. seboleh2 abeskan tanda buku... lesson plan tulis utk seminggu.. pastuh rilek.. apa benda yang patut di computerizekan .. saya taip semua siap2 kat skool.. balik cuma print saja.. time management very important.. tapi saya bukan anti-sosial kat skolah.. saya sembang huha huha jugak dgn cikgu lain.. saya pun pulun pilih kain batik Terengganu yang dijual dek Kak Mat.. saya beria jugak amik selai dua kain pasang yang Roza dgn Kak Ayana juai tuh.. kira ok laa.. **kluaq topik lagik.. ka sebenaqnya aku takdak topik??**

tiba-tiba xdak idea nak taip apa? ok.. nak tanya experienced mother.. bilakah ibu-ibu sekalian mula meng'toilet' trainkan anak korang?? sila jawab sila jawab!!!

2 comments:

Sayang.Ibu said...

btol, aku sokong... cikgu mmg byk keje, tp kalo keje opis pun byk keje gak kann.. cikgu banyak cuti, keje opis ado??? nan ado... muahahahaaaa...
babe, mak start potty train aina masa umo dia 2thn stgh.. masa cuti tengah thn, 2 minggu cuti mak trained..:)
utk tido mlm, baru nih jer mak trained diaperless
now dah nak 2 bln, dia tido mlm pun diaperless

dila said...

sonok hang nooo...coti xyah nak apply....bile time jek..'mesti maari' punye coti2 skoll..hehehehe..
selamat bercoti laa cikgu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin