Wednesday, November 25, 2009

KPLI PJ 2009 - IPGM Kampus Tuanku Bainun

Suka sebab dah abis setahun
Sedey sebab nak tinggalkan kawan-kawan yang best

Before nih ada kawan aku yang masuk KPLI.. and aku slalu terbaca dr blog dia yang kawan-kawan kat KPLI memang sangat close!! Berbanding kawan-kawan yang lain.. time tuh aku macam pelik laa.. apa benda la yg best sgt kawan-kawan KPLI tuh kan.. sebab x rasa sendirik.. so taktau laa.. bila dah masuk KPLI.. first skalik dia dah bagi group ikut kelas.. satu kelas 20 orang.. apa-apa aktiviti pun mesti ikut kelas.. so kalau ada apa2.. berderu2 la 20-20 orang tuh ke hulu ke hilir.. semua benda buat sama.. walaupun kelas and blajaq kelam kelibut macam penyamun tapi tuh yg best.. bak kata Ust Rafuan.. buat apa kami nak ajaq hampa banyak2.. hampa nk ajak budak darjah 1.. hampa takdak ijazah pun bleh ajaq.. di maktab neh kami Cuma bagi pendedahan jaaa kat hampa.. bkn nak ajaq hampa mcm mana nak ajaq ABC kat budak nanti.. betoi jugak apa yang dia kata tuh.. berbalik pada kawan-kawan.. mostly dah kawen.. kalau x kawen pun.. umor dah lanjut mcm che on tuh… so crita pasai apa pun bleh masuk.. crita dalam kain pun leh kongsi2.. dgn budak jantan takyah crita la.. otak kuning manjang.. dok kalut soh kita balik hujung bukak kaunter ‘bayaq bil air’ jaaaa.. pensyarah pun sronok dgn budak KPLI.. senang nak ckp ‘lepas’.. semua dah kawen2…

Banyak experience yang xleh lupa.. like PJ.. blajaq gimnastik.. pacak kepala kat lantai kaki naik atas.. guling tungging buyung.. lombol kangkang.. kalau x jadik cikgu PJ ingat nak buat ka semua tuh.. aku yg gemok nih pon bleh tahan jugak terer.. hahahaha.. camping toksah ceghita laa..brapa kali tahhh.. Pengakap, Bina Insan Guru, Amali Pendidikan Luar utk jabatan PJ.. semua terlibat.. kalau takat nak masak ayam masak merah ka kurma ka untuk 80 orang makan selamba jaa.. goreng bihun sampai lenguh tgn.. lenguh tgn goring bihun lagik trok dr kayak hahh.. x penah seumoq hidup aku masak nasik 10kg skalik masak.. kat KPLI nih aku buat.. gilaa betoi.. memang experience yang x jumpa di mana2.. abseiling, kayak, orienteering.. kalau x jadik cikgu nehh.. confirm x buat!!.. tak sia-sia aku pilih opsyen nehh.. memang fun abes.. kawan-kawan memang best!! Satu kepala.. cakap lepas lebih kurang jaaa.. lepas mintak maaf peluk cium pon.. dalam dok jalan nk pi kat keta.. mengata lagik.. kumpat lagik.. muahahahaha..

to : kak mas, che on, kak tina, mus, sharimi, syabiha and moon!! Do keep in touch okehh… sapa yg x register pesbuk tuh.. bawak2 laa create account pesbuk.. majukan la diri tuh skek.. hampa jgn risau.. kalau keluaq posting.. aku pasti check nama hampa semua.. sebab aku ada ic number semua orang.. jgn jelesss!! Hehehehe.. kalau hampa baca entry nihh.. sila lahh syahdu!! Aku neh bkn org jiwang karat.. tapi kali neh mcm sedey sgtt jaaa nak berpisah-pisahan nehh.. ;-((

Rajin-rajin laaa baca blog I yerrr!!!

7 comments:

cik EPAL said...

sume nak buat facebook ;)

Ealyie said...

CapT,
hang da tau ka, kat FB boleh upload gambaq sekali gus dlm 200 keping??? hahahaha... Aku da tau, janji upload latest Java. Ka... hang da tauuuu???

p/s: Sila add aku dlm pesbuk ya, jgn malu2.. ealyie_14@yahoo.com Ihikss..

CapT said...

weyyy.. seb baik hang habaq.. aku tak tau.. hahaha.. gila kuno!! aku x sure java aku latest ka dak? nanti ceq terai..

mak dah add ko la nyahhhhh...

Ealyie said...

hahahah..
ni kes aku tau tau the real name ko la ni wehh.. hahahaha.. ampunnnn kan kami penunggu gua!

p/s: apa nama ko ek?

Ealyie said...

aku tauuuuu.. H******* Md S**T kan..kan.. ampun kan akuuuu beb

CapT said...

cis... sungguh ahkakkkk x sangka.. hahaha.. tp x salahkan ko aa.. CapT jadik Hasliana.. mana nk bajet kan? kahkahkah.. ampun accepted!! hahaha

Sayang.Ibu said...

nama ko sungguh berbunga nyahhh... x ku sangka.. wakakkaaa
ok lah cikgu hasliana, best kan pengalaman kat KPLI.. walopun blajo mcm ekspress rakyat, pengalaman tu mmg mana pun x leh nak dpt. aku minor PJ ngan BI, aku pun kena wat gimnastik harammmm tuuuu... mampos ko tau terlipat badan aku... wakakakkaaa....
btw.. add aku gak, imsintan@streamyx.com
slmt berposting nyah.. semoga menjadi guru yg cemerlang, gemilang & terbilang

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin