Saturday, November 21, 2009

Diary Hafiy ke UK dan Paris : Day 4

lamenyerr saye mintak mama hapdet mende nih..tapi x berjaye mama hapdet.. baru skarang neh mama nak layan saye.. setelah hampir 5 bln vacation saye yg best tuh berlalu baru mama nk sambung Day 4.. mungkin mama sambung balik sebab saye ade terdgr2 yg abah nk gi lagik ke sane... maybe entry2 neh leh membakar lagik smgt abah untuk terus berusaha berlumus tungkus untuk ke sane lagik.. maybe next trip leh bawak "adik baru" saye ke.. mane tau kan? yeay!! ok... tanpa membuang mase sambung Day 4... still in UK..

Stamford Bridge (SB) --> ok.. ari nih kami berkira-kira untuk ke London.. nih la hari yang ditunggu2 dek abah.. ke stadium team idolanya Chelsea.. hujan renyai2... dengan belagaknya kami dgn motorhome yang gabak tuh masuk kota London.. tanye mr TomTom.. x de masalah.. dengan selambenye terus ke Stamford Bridge tapi ade problem besar sebab xdek tmpt parking.. so decide parking kat memane then amik taxi.. ape kate carik Malaysian Hall.. mrTomTom pun bawak pi MalaysianHall.. banyak tmpt parking.. terus parking tahan taxi terus ke Stamford Bridge.. bayar parking??? pakai kredit card tuhhh.. kena call company yg jaga parking.. utk wat payment... giloss... kalau takde CC mane nak campak motorhome gabak tuh... kalau nk ikutkan bleh jek nek underground ke SB tapi mama malas nk pk sebab bawak saye dgn pram dan tok lagik.. dgn time constraint lagik.. mcm susah laks rase.. sampai SB terus ke kaunter utk beli tixx nak tour stadium... memang mahal aa.. memang buat duit gegilerrr.. tp takpe bkn slalu bleh pi kan.. so masuk la kami untuk tour.. ade gak org Melsia dan Singapore yg ikut tour.. abah dgn idung kembangnya amik gambar dok kat kerusi John Terry dan Drogba duduk time PC... kembang kempis idung abah dpt calit2 skek peluh busuk player Chelsea.. huhuhu.. round lebey kurg satu jam setgh.. exit dia masuk Chelsea Megastore.. hapa lagikk.. borong tak hengatttt aaaa.. semua rasa nak beli.. memang beshhh!! saye dpt jersey Chelsea berdondon2 dengan abah

MalaysianHall --> pas setel kat SB... kami berdesup ke MalaysianHall balik... mamammmmm... haaaa kat cni memang puas hati.. makan sambal tumis udang petai.. legaa.. akhirnya dapat makan dengan lahapnya.. x pyh makan sardin lagik.. huhuhu.. tgh mkn dok sembang dgn org Melsia sebelah meja.. mamat tuh blajar kat Southampton bawak kawan die jejln London.. die tanyelah dok hotel mane bagai.. kiterg ckpla rent motorhome.. member ala2 kagum dan2 tu ajak geng die gi melawat motorhome kiterg.. dierg pun turut same xcited dgn motorhome tuh.. sebok la die amik website JustGo tuh.. pastuh round-round Bayswater..

Bayswater --> kat cni byk sgt souvenir.. tok x hengat punya membeli.. habis satu kampung dapat souvenir.. best gilaa kalau jadik org kampung tok saye.. mama? biase2 jekkk.. FM jek la yg banyak.. senang nk bawak.. pas tok dah abis beratus pound kat cni.. dan dpt belambak beg I Love London free.. maka semua barang2 dihumbankan ke dlm motorhome dah shoot to next campsite Camping and Caravaning Club... area in between Luton dgn Stansted.. abah terpakse bawak laju skek sebab kalau sampai campsite malam susah skek nk tepon person in charged bagai..

Camping and Caravanning Club --> memangg cunnnn gilerrr.. kat cni saye sgt hepi.. walaupun sejuk giler tapi saye berlari bergumbira gelak ketawa sesuke hati mcm takde ape2.. mama basuh baju byk giler dan start packing barang untuk tinggalkan kat Stansted Airport esok sebelum bertolak ke Paris esok.. alamakkkk!!! beg tak cukup.. huhuhuu.. sok kena beli beg kat airport.. padan muke! suping x hengat! layanzzz gambar gedixx saye di campsite yg very the green nehh...



c u on Day 5 !!!

3 comments:

daydeck86 said...

salam chegu
sila ke blog saya kerna saya dah hapdet pasal bandung yerk

dah 5bulan baru nak hapdet pasal UK & PARIH,....

CapT said...

Tq yer encik daydeck... gue nk mintak permission nk kopipes itinerary masuk blog gue.. nak kasik kredit kat lo.. hihihihi

gilaaaa bzzz tahap cipann wehhhhhh.. x dan nk type

daydeck86 said...

xda hal la chegu nanti chek tambah lagi nak.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin