Wednesday, August 26, 2009

isteri malas masak....

.... atau TAK TAU/TAK PANDAI masak.. topik yang dibincangkan di WHI today..

Malas masak memang satu masalah.. tapi TAK TAU dan TAK PANDAI masak adalah masalah besar.. sebab tuh cuma A.L.A.S.A.N.. as for me.. masak kena praktis.. kena bantai campak-campak.. kalau praktis slalu harus laa tererr kan? kalau dok saja jaaa di mulut ckp x pandai x pandai memang la sampai bila pun x pandai.. kena berani mencuba..

tak kecik hati ka kalau suami suka makan air tangan makcik Temah yang nasik kerabunya marveles tuh.. silap2 slalu sgt makan air tgn makcik Temah.. nanti suami pi carik anak makcik Temah hahh.. time tuh xleh la den nk nolong.. x kan x mau coba buat nasik kerabu sendirik.. air tgn sendirik bagi suami makan kan? huhuhu.. mula-mula mesti la tak perfect.. lama-lama harus marveles..

aku dulu pun x pandai.. even sampai skang pon.. nak wat apa2.. tepon kat tepi dapur.. loud speaker kan .. mak guide dr kampung.. aku campak dlm kuali.. ketung ketang ketung ketang... tadaaaa... suami suka.. adik suka.. mentua pun suka.. credit tuh weyy.. rase kembang jekk idung.. kahkahkah.. takkan isteri2 di luar sana x mau rasa perasaan tuh.. hehehe..

sekali sekala makan luarr... ok aarrr... kalau slalu.. poket pun ranap.. kan?kan?kan?

**guess what? mostly person yang diinterview kutuk pompuan malas masak dlm WHI.. dan pompuan taktau masak.. turut diminta.. belajar2 la**


++entry melalut pagi-pagi.. put the blame on WHI yg bangkitkan topic++

7 comments:

Fid said...

ada org kawen 14 thn tak pernah masak! hahahaa

::Umi Sufira:: said...

kata dah tukar jadi 'saya' tadi? dah tukar balik dah?:P

Sayang.Ibu said...

setuju bangat.. kalo sesekali M tu x pe gak kannn... tp kalo hari2 M, apa kes.. pastu... kalo x tau u blajo ler...alahai, mak rasa tak tau tu sort of alasan semata beb...

Zety Zin said...

betul3. memasak kena ada praktis. macam aku dulu memula kawen asyik kena condemn aje lauk tak sedap. hahaha. sekarang ni ok laaaa. takat tak kena keracunan. hohoho.

CapT said...

fid--> biaq betoi.. perghhh..yg aku heran.. tak teringin ka nk tgk dapoq berasap

mimi--> entry tunjuk perasaan boh 'saya' tak sedap bebb.. hahahaha.. payah betoi la nk guna word 'saya' tuh

cikgu --> betoi2.. alasan semata

ZetyZin-->betoi.. kalau udah slalu praktis.. mesti menjilat kaki punya.. hahahaha

lin said...

hai...salam..hm, sya ada kwn yg cmtu..ari2 mkn kedai..anak dh masuk 2org..sian..klu nk msk pn hsband dia yg mskan..
sya dh insaf..dh betekad dr bln pose nk masak juadah berbuka sendiri tiap2 ari.. =)

Mama Adib said...

salam
saya antara 0 knowledge bab masak.

lepas kawin, tahun pertama asyik kat tong sampah je masakan aku

tahun ke 4, tak pernah jejak PaRam

bangga seeh, tpnya tak brani nak masak untuk org lain ha ha skadar lepas diri sndrik, suami n anak kah kah kah

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin