Sunday, April 19, 2009

UK trip Part 2

lamanya tak apdet blog.. bz gila baban.. camping lg.. tournament netball lagik.. tak ter catch up lgsung.. last weekend before pi camping.. aku memang bertekad nak setelkan bab booking membooking utk UK Trip.. so.. inilah hasilnya

London -> Manchester -> Liverpool -> Oxford -> Bath -> Stonehenge -> Portsmouth -> London

motorhome dah confirm booking kat JustGo UK.. nak amik Scout takdak.. so opt dengan Rambler .. yang bestnya dlm website utk summer mcm agak mahai.. tp bila call jadik murah skek.. makkk sukaaaa.. bajett kurengg

camp site jugak dah settle.. latest itinerary lebey kurang di bawah..

2 June 2009 - Arrived Stansted from KL around 5am waktu London.. check gedebuk gedebak.. amik bus pi Luton Airport.. collect motorhome kat Luton sebab kalau collect kat Stansted dia charged utk collect.. dari Luton around 9am head to Manchester.. ikut website ini lebey kurang 2 jam.. Manchester pi jalan jaaa.. wajib la pi round Glory Mory Manchester kan?? pastuh terus ke Liverpool on same day.. overnight kat Elm Cottage Touring Park..

3 June 2009 - Hari ini ialah hari bershopping.. Chesire Oak Designer Outlet menjadi pilihan.. kehkehkeh.. mem besaq punya plan nk supinnggg kaw kaw.. aku yg kurenggg fulus nih tengok ja laaa.. tapi kalau ada summer sale.. den x dapek nk tolong aa.. mesti membeli jugak nihh.. Nak pi round Anfield gaks.. saja2 nk buat lawatan sambil belajar.. pas settle kat Liverpool.. head to Oxford.. tido kat Lincoln Farm Park Oxfordshire campsite.. on the way ke Oxford lalu Birmingham.. so kalau ada town apa2 yang menarik singgah sat laa.. snap gambaq.. ekekkee..

4 June 2009 - pagi pagi gerak ke Bath.. pas round Bath gi Stonehenge laks.. pas Stonehenge kekonon kalau sempat nk round Salisbury.. tapi tak overnight kat Salisbury.. nk straight ke Portsmouth.. nak stay kat cni x plan pun.. masa tgh2 search camp site.. alih2 jumpa camp site kat Portsmouth yang sgt la chantekk.. Kingfisher Caravan Site .. rasanya tepi laut.. so leh laa snap gambaq chantek.. layanzzzz.. takdak tujuan pun pi cni.. huhuhuhu..

5 June 2009 - pagi pagi gerak ke London balik.. plan nk ke Stamford Bridge and Greenwich.. x tau la dan ka tak.. try ja laa..

Itinerary di London tak buat lagik.. campsite utk satu mlm lagik pun blom book .. tapi encik abah plan.. abis round London on 5th June tuh.. carik campsite kat Luton sebab on 6th nk kena pulangkan balik motorhome.. terpaksa antaq Sabtu sebab Ahad takleh antaq.. adoiyaiii.. so.. pas antaq motorhome rombongan che faridah akan ke London balik.. book hotel kat London.. so.. 6th June last kopek tour + suping kat London.. sebab flight balik Melsia 7th June kol 1am waktu London..

pas dah booking hotel and campsite kat Luton akan di hapdet kan lagik blog nehh..

blog ini adalah untuk rujukan masa hadapan.. baru booking last weekend.. ari nih dah lupa dok camp site mana.. gila sungguh dua laki bini.. kena tepon re-check balik.. hampess..

perghhhh.. kalau berjaya UK Trip hakuuu nehh.. rasa mcm buleh bukak agensi pelancongan jaaa.. dah la zero knowledge pasai London.. ada hati nk drive sendirik.. macam tererrrr jaaa encik abahhh sorang tuh.. kahkahkah

p/s: tok guru Yeen.. ok tak itinerary di atas? sila bagi pandangan dan pendapat.. and FYI, website ukcampsite tuh.. sampai ke sudah kami laki bini x reti nk book thru ctu.. end up search manually and call for booking.. hampes kan?

5 comments:

aizal said...

Bravo.. plan yg cun.

btw, kalau nak jimat time.. make sure ada GPS. senang skit jalan.. tak terkial2 nak cari dalam map.

semoga berjaya kepada En Amuk.. untuk membawa Motorhomes.. tapi bila berjaya.. mmg kenangan yg tak boleh nak lupe.. boleh citer kat anak cucu.

AmuKz said...

Haha, dah include skalik dlm package hire motorhome. Tapi sesungguhnya aku x penah guna GPS..1st time for everything nampaknya vacation kitorg neh kehkeh..

p/s: jgn cuba tgk blog aku, sgt poyo dan x update. Aku nyer conclusion, blogging bukan utk lelaki macho.

Fid said...

tak tercapai akalku kahkahkah sebab London not in wishlist kahkahkahkahkah…

::Umi Sufira:: said...

Jeles aku! Uwaa!! bilalah turn aku weih!;P

Sayang.Ibu said...

dear teacher-to-be...
silalah ke blog baruku

http://mypreciousever.blogspot.com/
blog lamaku dilanda masalah..huhuhuu...
Thanks...

"Intan a.k.a Sayang Ibu"

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin