Monday, April 27, 2009

Paghissssssssssss !!!!!!!

oleh kerana nak jugak paspot rombongan puan faridah dicop di 2 negara.. jadi semalam dah buat gheja gila booking Eurostar ke Paris.. yeye.. booking ticket train and hotel skalik.. nih semua eiffel punya pasai.. itinerary kat paris lebih kurang macam nih :

6 june - lepaih hantaq motorhome rombongan akan bergegas amik bus or train straight to St Pancras International.. Eurostar koi 3.30ptg.. sampai Gare du Nord dalam koi 7.. tanya pakcik google.. early june siang panjang kot kat sana.. sampai sana maybe round2 area ctu jaa.. hotel dah booking bertentang train station.. nama hotel : New Hotel Gare du Nord 5 minit walking distant dari Gare du Nord.. overnight kat ctu..

7 june - pagi2 dah check out berdesup ke Eiffel Tower (benda harus dilawati di paghissss).. pengangkutan dari hotel ke Eiffel Tower blom di pikirkan.. adik aku yang gediks nk pi Lourve jugak.. sebok nk feeling feeling Da Vinci Code.. pastuh kalau dan round lagik mana2 tempat yang bersesuaian.. kol 2ptg train from Gare du Nord to St Pancras Int.. sampai London balik dalam pukui 4 ptg.. round London last kopek.. dalam pukui 8pm amik National Express ke Stanstead Airport.. flight jam 1am from London to KL.. gilaaaa packkk.. dah la bawak orang tua dan budak ticik.. nak berlari larian lakss.. saspen ja mak aku..

settle bab itinerary London dan Paris.. letih laa aku dok pikiaq benda alah nih..

patut nk email cik marsha.. nk tanya tips bawak budak ticik travel.. x dan lagik nk email.. akan ku email jugak bila berkesempatan

cik ealyie juga.. akan ku email jugak sebelom berlepas

5 comments:

mamaDhea said...

capT,
amik award kat blog sya ek.. ;)

ish, seronoknyer laa hang dpt p obersee.. bila laa turn aku nk sampai sana ek.. obersee aku penah laa pi, tp takat singapore tu jek laa pon.. kahkahkah!

nanti nak p habaq laa.. kot laa nak kirim2 ker.. buleh?

Sayang.Ibu said...

capT..abih tu ko c prsktikum ker? ehh..cop..cuti skolah ekkk...hehehheee...selamat bercuti laa beb..best nyerrrrr

JuE : said...

wey jelesnya....berjuta2 ka bonus + inc amuk this year..wah2 sopping dgn bersungguhnya la..

izz hazureen said...

naik flight lagi jimat dari naik eurostar... naik easyjet from luton airport...

CapT said...

zureen--> mmg dah survey utk easyjet.. tp saje jek nk experience dgn eurostar.. kot2 xde chance dah pasnih.. hehe
jue--> juto sgt la tuh..
mamaDhea--> rejeki.. hehehe
sayangIbu--> baekkk punya plann.. hehehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin