Tuesday, April 21, 2009

**Kisahku Kisahmu**

**JustMe**
Gila bz tahap cipan.. Gila hitam tahap gaban.. aku tak tergamak nk tengok muka aku kat cermin.. say NO to cermin.. sampai tahap meluat tgk diri sendirik.. hampa bayangkan.. last week pi camping Pengakap.. bley?? tua tua nyanyi Massabilli and Hey Yamko Rampe.. lawak kan? but i'm proud to annouce me as "Pemimpin" kahkahkah.. pemimpin tuhh.. gilaa paaa.. balik camping tournament netball one whole day dr pagi sampai petang.. main kol 1.30 ptg.. bleh? pakai SPF 180 pon x jalan bebb.. Kurus??? No No No.. tipah tipah di luar sana jgn tertipu okehh.. aku masih gemok..
Pn Ang (Lect subjek Suaian Fizikal) ckp.. dia kata kami tak kan nampak kurus sekarang nih.. sebab otot yang lembik tuh akan jadik otot.. bila jadik otot.. lagik keras.. berat badan tak turun..
To: Pn Ang.. Terima Kasih sebab menyedapkan hati kami bebudak PJ.. sesungguhnya kami kurang percaya kata katamu itu.. sesungguhnya gemok kami nih.. adalah lemak tepu semata.. bukan otot yang seperti di war warkan itu.. kahkahkah..
My Dear Encik Abah, me so gemok + hitam rite now .. pls don't hate me.. i'm still "cumel" like before.. if you don't mind.. we can G*moK together gether.. go and get McD everyday and every meal.. kehkehkeh
setelah sekian lama berhempas pulas.. sok dgn lusa aku nk ponteng kelas.. nk berjalan jalan ke Perlis.. yuhuuuu..

aku tepekkan gambaq orang2 kurus - orang gemok tuh simpan dulu
kot kot nanti2 dia kurus baru leh letak
- psstt kak mas senyum la sket

**my EverDearest**
semakin berjaya dengan kerjayanya.. tapi yang peliknya dia semakin menyampah dengan kerjanya yang sekarang.. yang peliknya.. tetiap ari dia dok "menyanyi" yang dia xdak kerja.. tp mcm mana dia buleh x suka kerja yang sedia x dak.. ish ish ish konpius.. but aku sangat berbangga dengan kerjaya side incomenya yang masyukkk tuh.. i pray for you.. hope pi London nih x yah kaco bonus ekk.. kompol2 yang side2 income tuh.. me want to soping like crazy.. kahkahkah.. using YOUR GBP.. kehkehkeh.. chaiyok chaiyok.. byk masa lagik nehh..

mari menunggang kuda - berani plak budak ticik neh


**myLittleOne**
sian pipiy aku yang sorang neh.. kesibukan mama yang x sudah2.. sampai x dan nk hapdet pasai dia.. byk sungguh pencapaian2 yang memberangsangkan.. buat list la senang.. byk sgt nihh.. hehehehe
  • semakin panjang a.k.a tinggi.. kalau berdokong.. kaki dah labuh ke bawah.. :-))
  • kalau orang kaco dia.. slalu nya orang akan cuit.. siap la dia melenting.. terjegil terbeliak mata dia marah.. siap dgn tgn dia naik nk pukul orang.. makin orang kaco.. makin menjadik.. orang plak suka tgk dia mcm tuh.. bertambah2 la orang kaco..
  • mulut makin bising.. kalau tok pas solat.. dia akan tunggu depan tok nk merepot macam2 dalam bahasa German dia.. tok pun layanzzzzz
  • dia dah leh hafal Smart Reader Kids Alphabet Song.. A aa Apple, B b bear, C c Cat, D d Dog.. dia leh layan sampai Z.. bleh? a e i o u vowel i love you.. a e i o u vowel i should know.. pon dah pandai.. credit to kakak yang ajaq tetiap ari.. recently kakak dok pulun jibrail, israfil, izrail dan tugas tugas malaikat.. sikit ari lagik dapat la kat dia tuh..
  • nursery rhymes? u name it.. u get it.. baa baa black sheep dgn twinkle2 dalam tangan.. 10 little indians siap ada lenggok melodi mcm2.. head and shoulders sambil nyanyi dengan gaya hahh...
  • yang menjadi kebanggan semua orang.. lagu "Negaraku" dari awal sampai abis.. siap hafal.. gilaaaa patriotik.. kahkahkah

Kesimpulan yang dapat dibuat.. aku sangat bz x hengat.. my dear makin sukses dgn kerjaya yang x disukainya dan anak aku sangatlah "musical" orang nya.. kahkahkah

panjang gilaa... skalik hapdett.. hamikkk hahhhh

oit budak ticik - awak tuh ke London summer time - perlukah jaket itu??

2 comments:

mamaDhea said...

seronot aku baca hapdet ko capT.. bilaaaaa la aku nak g3m0k ek.. sikit pon jadik laa.. ;P

JuE : said...

mmg byk toi kemajuan pipiy skrg yer..hhehhe...bguih la tu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin