Tuesday, September 8, 2009

raya ini tahun

KASUT RAYA

semua orang dok tayang kasut raya.. aku? takdak istilah kasut raya sebab kasut sentiasa beli tak kira musim raya atau taak.. sampai encik abah geleng kepala.. berkenan jaa beli.. x kira raya ka x raya.. kasut raya untuk encik abah? hahhhh? raya? apa itu raya? kata encik abah.. kasut budak pipiy butaks.. malas nk beli baru.. kasut tutup Adi.das dia yg beli dulu before ke London x haus pun lagik.. Sandal Tim.berland beli kat London pun mcm baru lagik... so settle bab kasut..

BAJU RAYA

baju raya aku? nunnnn dari Muharram masuk bulan Islam dah siap hahhh.. huhuhu.. baju baru yg xpakai takat hari nih ada 5 pasang.. Ahad nih nk pi beli lagik.. ekceli bukan untuk raya pon.. untuk preparation jadik cikgu.. sementara raya nih offer sana sinun... nk kompolkan la stock baju kurung bebanyak.. almaklumlahhh cikgu.. sebelum nih keja.. jeans dgn tshirt jekkk.. x koser makkk nk pakai baju kurung bagai ke opis tmpt keja lama tuh.. baju raya pipiy? baju melayu rasa cam malas nk beli.. pakai sat jaaaa.. panas.. atok pun bebel soh tukarkan.. baju kasual? dah melingkop kan poket abah hari tuh.. then keep on beli lagik.. tshirt kemeja jaaa berbelas helai.. jeans khakis pendek panjang 6,7 helai.. nih semua sethn punya stock.. kalau x raya memang x beli baju.. tuh pun mama dia komplen baju laki x byk choice.. kalau byk choice xtau brapa helai.. mau berpuluh helai.. baju raya abah?? hahhh? apa itu baju raya?? hahahahaha.. baju raya mak ayah dan mak abah mentua... ari Ahad nih jugak di bereskan..

KUIH RAYA

aku cuma sedia balang raya.. isi balang adalah ihsan mak tercintoo.. yahuuu.. aku memang x sabaq buat kueh raya.. kena plak half way buat.. ada linangan air mata anak teruna aku dok tarik2 tangan ajak tgk TV.. hancur luluh hati aku.. hahahaha.. kuih raya abah? dia cuma jadik tukang collect kuih raya yang dipesan.. hehehehe

DUIT RAYA

dah tukaq.. beres..

OPEN HOUSE RAYA

tahun nih plannn baikkk punya.. aku suka buat open hse.. sebab umah aku sgt dekat dgn opis lama.. cakap jaa.. anytime kawan2 se'pengularan' aku tuuh leh berdesupp sampai.. anytime sampai dengan x malunya.. sori gengs.. kawan encik abah? lagik senang.. yang off ka.. yang shift pagi ka.. yg shift petang ka.. semua berdesup sampai.. ikut giliran break depa.. so.. masak pun pueh hati aa.. licin periuk.. plan cadangan menu open house tahun ini adalah lontong, kuah kacang, ketupat pulut, rendang ayam, dan berbagai2 lagik mengikut citarasa tuan rumah.. hihihi.. taun nih lagik meriah.. mesti ada jemputan untuk blogger2 seperjuanganku.. mai jgn x mai.. nih plan jaaa.. kalau x jadik jgn marah nooo...kita hanya merancang

CUTI RAYA

pipiy haruslah cuti sepanjang tahun.. hahaha.. aku? jumaat sebelum raya.. aku berdesupp balik KL.. memang merdeka habis raya tahun.. dah habis praktikum.. lega.. sebagai menantu mithali aku akan beraya di KL di umah mentua.. mentua saya sgt cool.. so saya x kesah langsung.. taraa hal.. lgpun dah sethn dok penang.. ada hati lagik nk raya penang jugak.. x paham bahasa ka hapa kan? hehehe.. raya KL pun ok gak aku rasa.. jalan memang clearr.. yabedabeduuu.. cuti raya encik abah??? NO CUTI.. sabtu, ahad dan isnin hari raya.. abah KERJA.. shift malam lagik... tapi.. aku x kesah lgsung.. sebab semua org mungkin simpati dengan keadaan dia.. jadik abah telah bercuti seminggu sebelum dan selepas raya.. bermula Sabtu nih 12/9 - 18/9 dan after raya 22/9-28/9.. memang joli katak aa kami sekelorga.. encik abah nk bawak pi holiday.. maleh nk pi beraya umah org kata abah.. lagik yabedabedubaiii...

MACAM MACAM RAYA

barangan hiasan dalaman rumah.. masih sama tiada sebarang perubahan.. malas nk layan.. takkan taun lepas dinding ikut theme baju raya.. tahun nih nak tukaq cat umah ikut theme jugak.. mampuih laa.. hehehehe..

antara persiapan hari raya Hairul Sekeluarga.. meriah tak? meriah tak? hahahha.. x meriah pun..

tuhlah abah xleh jawab bab baju dan kasut raya tuh.. sebab dia NO CUTI for RAYA.. hehehehe

5 comments:

Fid said...

hamboiii
sakan baju raya noooo

CapT said...

fid--> buat stock baju kuyung.. nk jadik chekgu pretty,cantik, wangi mcm cikgu Intan.. idaman murid.. hehehehe

dila said...

menareks seyyy!!...ibu mithali sunggoh kawan aku sorang nie..sumer aspek dh cover,hehehehe...

CapT said...

dila --> adakah ini supermama yang hot di smc dept? setelah sekian lama mengintai blog haku.. akhirnya post gak komen seketoi.. hahaha.. wehh.. amacam opis? winduuu aaa.... "bos kecik" ade lagik? ke dah kaya dgn forex.. benti keje dah? hahahaha

dila said...

yolah...aku la nie...hehehe.aku ari2 baca blog ko..tag favourite lagi blog ko nie..tp part nk komen sure terkemut2..jgn mare haaa..
opis dok lagu tu la..sama gak cam aku..misi nk 'slim' b4 bln 8 xtercapai..hahhaahaha..'boss techik' ada lg kat sini..bln2 poser nie makin galak buat perangai pelik masing2..maklumla..ngantuk seyy...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin