Wednesday, July 6, 2011

Maldive'11-Day 1

Haaaaaa, kan da habaq, berjinggut la nk tggu update from day to day, haha, ahkak bz la u olls, sports day bakal menjelma, saringan, raptai gitu gini, semput ahkak, walaupun tshirt makin tak celuih, makin boolat tang prot, ahkak menten melompat kt padang sbb manjang terlupa ada 'isi', kalau dok kt padang, memang naik syehhhh.. huhuhu, dah dah, smbg story day 1

awal jugak bgn, sbb koi 6 dh cerah, so mmg otomatik terjaga, lgpn flight 4jam mlm tuh idak ler letih mana, ala-ala drive blk penang jaaa, so mentennn, hotel x sedia breakfast, x kisah sgt sbb tak lapar pn, around 8am camtuh, reception call ckp reprentatives fr Hilton dh ada kt lobby nk bwk pi jetty, from hotel ke jetty jln kaki jek, dia tlg bwk beg segala so lenggang kangkung ja la.. Dia cuma anta smpai jetty Male, so kami naik bot smpai jetty epot ada org lain plak tggu, kelassss, dlm bot penuh dgn org nk keja, kastam la, driver seaplane dgn askar bagai.. blasahhhh.. smpai epot, org Hilton dh tggu, trus bwk pi chk in beg utk naik seaplane and kami naik van pi seaplane terminal, smpai kt cni, u dont have to worry bout ur luggage until u reach ur hotel or resort, everything they will handle, best!! around 20mins naik van smpai seaplane terminal and kami dibawak ke Hilton lounge, flight around 9.45am, kami smpai around 8.45am, masuk lounge jaa dah kasik towel panas utk freshen up, best! ada 10mins complimentary back massage (ahkak harus x lepaskn peluang keemasan) and ada bekpes, bedalll.. apo laieeee.. kami amik seaplane from trans maldivian company (www.tma.com.mv).. sapo nk pi leh la surf..

kol 9.45am seaplane ready for take off, saspen okayyy, naik plane kecik and landing/take off atas air, huhu.. bak kata encik herol, try la, skali seumor nih, pasnih kalau nk pi pulau lg, pi pulau dlm Msia sudaaa, haha.. Journey will take around 45mins, along the way, pemandangan dr atas toksah crita la, subhanallah, cantik yg amat.. mmg x terungkap dgn kata2.. dak Hafiy leh bantai lena padahal seaplane punya la bising.. time nk landing tuh mmg saspen sbb atas air kn.. huhu, tp ekceli seaplane nih lg sng, die pakai bedall jek nk lajak sampai mana, xdak had had mcm airport biasa..

stop kat jetty Hilton dh nmpk ramai staff dia dok tggu, ghupanya, satu family satu staff akan amik, first skali Hafiy dpt goodie from Koamas (children dept depa), kami just bwk la goodie tuh x tringin nk bukak pun.. later2 la bukak, staff dia bwk pi Water Edge Bar for complimentary drinks sementara tggu bilik siap, 1st nite dok beach villa, 2nd and 3rd nite baru move to water villa.. once everything ready trus pi beach villa yg tgh2 hutan tuh, haha.. elok jaaa masuk bilik, baru tringat pasal luggage, trusss ting tong, bellboy smpai antar luggage, terer betoi communication between staff, bed cantik dia deco word WELCOME using daun kelapa, kretip, bilik mmg maveles, bathroom toilet semua open, kt luar.. Hamikkk ko, nk terberak pn ala2 shy shy cat sbb dak Hafiy dok lukcak lukcak depan pintu, adehhhh.. Seb bek pi anak branak, pi satu family, jenuh hah nk kaverr, haha.. but very the sexy laaaa.. kata honeymoon 5th anniversary, so just enjoy it and abaikan budak Hafiy tuh, hehe,

For lunch we just order and mkn kt bilik, ptg bwk budak Hafiy pi main pasir and mandi beach, utk hilangkn pasir2 beach, terjun pulak ke family pool.. bijak x? Hahaha.. mlm tuh ada complimentary dinner kt Iru Fushi Restaurant.. maka melantakla kami sehingga buntal, blk bilik mata dh xleh bukak.. trusss ke lalalanddddd..

Day 2 to be continue...














- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

gee ryder said...

hi mama hafiy. sorry sgt i lupa u pun blogger sbb i tak ingat nama hafiy hehe.

lagipun dah lama tak jengah blog ni :p

syoknye pegi maldives!

CapT said...

blogger hidup segan mati x mau.. hahaha..
3 bln x hapdet..
nk smbg Day 2 Maldives pun bercinta..
adehh..

mmg best Maldives.. promosi nih.. hihi

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin