Wednesday, October 6, 2010

ABC 123

si abah nunnn jauh di Doha nun dok menyanyi-nyanyi dah dok soh ajar anak bujang dia tuh ABC.. 123.. ngaji.. bahasa arab.. bacaan dalam solat.. doa harian... haaaaaaaa hamik ko.. kemain arahan bos besar.. mem besar plak bz tak menang tgn semenjak dua menjak neh.. adoiyaii.. si anak bujang pulak .. aihhh makin menjadik-jadik pulak menunjuk protes dia tuh.. semua tak kena laa.. dgn insomnia lagik.. bkn ahkak yerr.. si anak bujang.. u olls bayangkan.. dia tido koi 9pm.. bgn balik 12.30am.. apa kejadahnya.. dia bleh layan Cartoon Network tuh.. sampai pagi x tido.. die tido balik 9am pagi esoknya.. bgn balik 4.30pm.. hamikkk ko.. dah sropa gaya idup kaki clubbing daaa.. seb baik la 2,3 hari kebelakangan atas usaha penat lelah ahkak akhirnya berjaya tune balik time tido die.. tuh pun jenuh laa dok menipu.. kalau tak sleep.. big  nyamuk bite montot la.. kelasss menipu u ollss... seb baik jenis penakut serangga.. sebut ja apa jenis serangga.. berdesup melompat panjat mama dia neh.. seb baik mama ko gemok.. leh la menampung berat ko yg dah nk dekat 2 kampit beras 10kg tuh.. aik? dah melalut.. ok kemabali ke pangkal jalan.. bila nk ke pangkal jalan.. harus buat perenggan baru

sebab tak larat nk menipu bos besar nunn jauh di Doha nunn tentang prestasi pelajaran si anak bujang.. maka pembelajaran telah bermula semlm.. seb bek ada pokcik Gugel.. taip jek la kindergarten interactive ke apa ke.. berderet-deret kluar.. klik yg paling menarik.. pastuh layan la ngan anak bujang tuh.. anak ahkak kenal A jek.. sedih di situ.. tapi kira vangga la kenal A.. sebab A tuh rupabentuk mcm mana pun ahkak tak penah ajar.. so dia tau sendirik tuh.. kira tahap Adi Putra dah nih.. muahahahaha.. counting terer skek.. bleh count.. cuma kenal 1 jek.. yg selebihnya sendiri mau ingat la.. dia kenal 1 pun ahkak dah vangge u olls.. sbb 1 nih pun ahkak x ajar jugak.. die tau sendirik.. muahahahaha.. vangge kemvang vontots.. hahaha.. bab colour terer.. red fish tuh baby fish.. yellow tuh big abah die.. blue tuh gemoks mama die.. cisss.. gemokss jek mama..

takat setengah jam jek la bertahan.. pastuh dok nampak car dia la.. interactive jugak laa.. dia bantai boh car ada blade mcm heli.. gasak ko la hafiy oii.. janji hepi.. part nih yg ahkak lemah.. bila x tau buat nk marah ahkak laks.. maleh la ahkak nk layan.. blajar 1/2 jam jekk.. yg merapik rapik 2 jam.. hanginn.. tapi lantak lah sebab dia dah pandai bawak cursor and klik kat tmpt dia suka.. ahkak gigih ajar dia bab tuh dulu.. so pasnih.. leh la mama rilek2 skek.. bleh la minimumkan sket pemantauan.. jgn ko klik RedTube.. sudah

maka kesimpulan yang dpt dibuat.. ahkak amat berharap supaya bos besar di Doha dpt lah kiranya men'sponsor' ahkak sambung Master in Early Child Development.. ecehh.. kelasss request u olls.. supaya lebih mudah ahkak nk handle anak -anak bos besar di kemudian hari.. aminnnnn..

2 comments:

Marsha~ said...

sy pun tgh fikir cara nak ajar qila ni... susah ar. huhuhuh

CapT said...

tak focus.. nk bg focus.. humangghaii.. mcm nk perang

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin