Tuesday, June 16, 2009

Diary Hafiy ke UK dan Paris : Day 2

ini adalah catatan perjalanan saye ke UK dan Paris.. kalau ade sape2 yg rase bosan bile bace.. sile la berambus dr blog mama saye.. sebab diari nih saye buat utk saye tunjuk kat kawan2 bile saye besar nanti...

Elm Cottage Touring Park ->
saye nk citer skek pasal 1st campsite.. walaupun die ade bau2 taik lembu.. tp bile lembu tuh dibela di UK yg best tuh.. taik die pun mcm bau wangi skek banding taik lembu kat kg tok.. hehehe.. saye pun heran.. campsite nih best laa.. tenang jekk.. sejukk & bestt.. awal pagi semua orang lom bgn.. kiterg dah siap2 nk gerak.. sbb mase itu emas.. al maklumlaa.. tour planner merangkap mama saye semua tempat die nk gi dlm satu hari.. sebab tuh kelam kabut skek.. next time gi kena gi lame skek.. seminggu tak cukup seyy.. pas siap semua.. amik gambar lebih kurang.. kami mintak MrTomTom tunjukkan jalan ke Old Trafford..Old Trafford.. here we come.. huhu

Old Trafford, Manchester United FC -> sampai awal gilerr.. kol 9.00am.. megastore pon lom bukak.. saye rase sgt sejuk.. saye pon tak paham camne summer leh sejuk camnih.. pebende tah.. saye x mempedulikan keadaan sekeliling dan telah buat tindakan bijak dengan menyarungkan winter jacket skalik suar yg tak tahan tuh.. walaupun saye mcm nmpk ade orang meredah kesejukan dgn berseluar pendek.. saye agak mungkin dierg nih xde deria rase.. mandangkan takde sorg pon peminat Man U.. maka kami hanya tunggu megastore bukak utk beli fridge megnet mama.. stadium tour? takpelah, sekian terima kasih daun keladi yekk.. let's go to Anfield!!

Anfield, Liverpool FC -> dekat jek dr Old Trafford.. dlm 1/2 jam.. sampai Anfield dlm kol 10 lebih.. nmpk dah ade satu group tour stadium.. then bile abah gi tanye next tour kol 3.. ape kejadahnye nk tunggu utk tour smpai berjam2.. lalu abah pun bertanya pada achik samada masih berminat utk tour.. peminat yg kurang tegar itu harus la x berape tabah utk tunggu di kawasan sekitar yg takde bende tuh semata2 utk tour.. bawak achik masuk megastore utk membeli belah dan mengambil beberapa keping gambar di sekeliling stadium utk die bangga dengan kwn2 nye shj sudah cukup utk membuatkan die berpuas hati.. mama tetap x lupekan fridge megnet die.. manakala tok telah membelanjakan sejumlah pound yang besar membeli belah utk didermakan pada anak, menantu dan cucu2 nya.. tok sungguh loaded.. saye tak sangke.. next pit stop.. Chesire Oak Village Designer Outlet !!

Chesire Oak Village Designer Outlet -> ouwhhh.. suping heaven.. punye la besar outlet die.. tp malangnye.. pusing punye pusing.. sgt la tidak berkenan dengan ape yg ade di ctu.. cume sikit jekk beli kat cni.. maybe sebab orang sane pon turut memeriahkan keadaan maka adalah agak rimas utk tok dan mama membuat pilihan mereka.. saye seperti biase.. kadang2 ok.. kadang2 buli abah.. kadang2 buli achik.. tp kebanyakan mase saye happy.. faktor cuace yg menyamankan adalah sgt penting dalam mempengaruhi mood saye.. saye rase saye sgt sesuai terus bermastautin di UK.. huhuhu.. next pit stop.. our 2nd camp site.. Lincoln Farm Park, Oxfordshire

Lincoln Farm Park, Oxfordshire -> sampai dlm kol 8pm.. seperti biase masak masak dan makan makan.. ari nih ari laundry.. tukar token utk basuh baju.. ingatan utk semua aunties yekk.. kalau gi sane takyah bwk bj bebyk.. bj x busuk pun.. sebab x peluh.. kalau nk basuh leh basuh.. kalau nk recycle pon xde orang pedulik.. hehehehe.. saye hepi sgt bile kat campsite.. sebab saye dpt tido pisfully.. sambung Day 3 okehh... tata..

pix? leh tgk kat sini

2 comments:

yeen said...

bes kan motorhoming through UK? Next time jom motorhoming keliling Europe lak.. huhuuu

CapT said...

best giler..motorhoming Europe? nak join nak join.. hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin